Sök
Ylva Martinsen
Nyheter

Trenden: Fler collegespelare i landslaget – ”Vet att de har en hög potential”

Ylva Martinsen har presenterat sin nya landslagstrupp. Noterbart är att fler collegespelare nu får chansen i Damkronorna.
– Nu går den här turneringen i Kanada och då är det uppehåll även där borta. Övriga turneringar går i Europa och då är det inte lika givet att dom släpper våra spelare, säger Martinsen till hockeysverige,se.
När Ylva Martinsen presenterade sin trupp inför turneringen i Kanada 6-10 november så fanns det en del överraskningar med. Speciellt på målvaktssidan. Det som kanske ändå stack ut mest var att fem av spelarna spelar collegehockey i USA. Det handlar om Lovisa Selander, Emma Söderberg, Jessica Adolfsson, Sara Hjalmarsson och Celine Tedenby.
– Jag tycker att det är jätteviktigt att få se våra collegespelare eftersom vi inte har så många chanser att jobba med dom under säsongen. Alla utom Lovisa gör sin första säsong där. Vi har sett dom tidigare här hemma i ligan tidigare och vet att dom har en hög potential. Sara Hjalmarsson var dessutom OS-spelare, berättar förbundskaptenen Ylva Martinsen för hockeysverige.se och fortsätter:
– Med tanke på hur dom har börjat säsongen där borta och vad jag har fått för rapporter så känns det självklart att ge dom chansen att visa vad dom kan prestera i Damkronorna.

Innebär det att collegetjejerna inte behöver komma hem till nästa turnering som är i Europa?
– Vi får begära ”release”. Sedan får vi se hur collegelagen ställer sig till det. Nu går den här turneringen i Kanada och då är det uppehåll även där borta. Övriga turneringar går i Europa och då är det inte lika givet att dom släpper våra spelare.

Lovisa Selander.

Målvakter i truppen: Lovisa Selander, Emma Söderberg, Maria Omberg
– Sara Grahn har tackat nej på grund av studier i övrigt är det en ganska orutinerad målvaktssida.
– Precis som du säger så är det ganska oprövade målvakter. Nu gjorde Maria ändå debut senast. Två av tre OS-målvakter (Sarah Berglind och Minatsu Murase) har lagt ner sina karriärer. Det har öppnat upp för ett race på målvaktssidan. Sedan har Sara Grahn varit otroligt pålitlig om vi ser till hennes landslagskarriär. Hon är givetvis med och konkurrerar och vill göra skillnad för landslaget och sitt klubblag.
– Sedan har jag en väldig fin erfarenhet av Emma Söderberg. Hon var en av anledningarna till att vi vann bronset 2016 i U18-VM. Lovisa Selander ger sitt lag i varje match chansen att vinna trots att dom är ett stryklag där borta. Vi behöver testa oss fram för att se vart vi landar någonstans.

Två målvakter som varit starka i SDHL-upptakten är Sofia Reideborn och Anna Amholt, men som inte är uttagna i truppen.
– Vi följer absolut båda två. Sedan har vi Julia Åberg i Leksand som har visat fin form där. Vi har fler på listan, men det är dom här tre vi testar nu.

Sofia Engström.

Backar: Sofia Engström, Johanna Fällman, Josefine Holmgren, Mina Waxin, Jessica Adolfsson, Maja Nylén-Persson, Ebba Berglund.
– En ung backbesättning där det ska bli extra spännande att se Sofia Engström göra comeback. Hon har som bekant spelat både som back och forward i Leksand.
– Sofia är tänkt som back, precis som hon spelar i Leksand just nu. Hon deltar gärna i offensiven och det gillar vi. Det känns som ett modernt backspel är att fylla på och gå för det offensivt. Som jag sagt tidigare så vinner vi inga matcher om vi inte har ett starkt anfallsspel också. Sedan är Sofia stark och atletisk i spelet vilket innebär att hon kommer kunna bidra där också då det blir tryck inpå vårt mål.

En som saknas i truppen är Emilia Ramboldt.
– Hon är inte uttagen, men har tackat ja till att vara reserv. Det är dom här sju som vi känner att vi vill se nu.

Lina Ljungblom

Forwards: Nathalie Ferno, Sabina Küller, Lisa Johansson, Pernilla Winberg, Sara Hjalmarsson, Fanny Rask, Isabell Palm, Lina Ljungblom, Erika Grahm, Celine Tedenby, Hanna Olsson, Emma Nordin, Olivia Carlsson.
Med Isabell Palm i laget får Ylva Martinsen in tuffheten. En kul och spännande uttagning är Lina Ljungblom som spelar med Skövdes U18-pojkar. Hon fick chansen i Damkronorna tidigare i år där hon svarade för tre mål.
– Isabell är en kraftfull spelare, har en bra skridskoåkning och är snabb. Hon har även visat upp lite finess i spelet, kan ta sig in på insidan och vara stark där. Det är sådant som behövs. Alla lag vill försvara insidan så där behöver vi komma in i vårt anfallsspel. Hon har inlett starkt i HV71 och det ska bli kul att se vad hon kan göra på den här nivån.
– Sedan har jag haft en bra kontakt med Linas tränare i Skövde. Hon är deras mest drivande center och spelar mycket. Det går jättebra för henne där. Lina var med i Tjeckien och det går inte att inte ha en spelare aktuell som gjorde tre av våra fem mål där nere. Dessutom med tanke på hur hon gör målen. Hon är verkligen inne där det är som hetast. Nu blir det ett annat motstånd och vi får se vart hennes utveckling går åt för håll. Hon och Mina Waxin är aktuella för (Alexander) Bröms bygge inför Junior-VM, men den här gången lånar vi dom.

Hur är statusen med Jenni Asserholt när det gäller landslagsspel?
– Vi har en bra dialog. Jag tycker att hon tar steg framåt för varje gång jag ser henne. Hon är på väg tillbaka till gammalt gott slag även om hon kanske inte är där i alla delar ännu. Det stora där är att få ihop pusslet när man är småbarnsförälder och spelar.

Vilka förväntningar har du på turneringen?
– Att vi fortsätter lägga byggstenar i spelidén. En nyckel är att våga fortsätta. Vi visade upp ett bra positivt spel i Tjeckien och nu vill vi även göra det mot det här motståndet. Det kommer vara viktigt att få det kvittot.
– Sedan kommer det handla om att spela bra i försvarsspelet och stå emot trycket som det kommer att bli. Ju mer vi kan spela oss ur situationerna desto bättre kontroll över händelserna kommer vi att ha.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten