SDHL-svepet: Djurgården starkast i stockholmsderbyt

SDHL-kvällen innebar segrar för flera favoriter. Leksand håller sig kvar i toppen, medan Djurgården lämnade bottenskiktet efter derbyseger mot AIK.

AIK – Djurgården 1-4

AIK: Sabina Küller
Djurgården: Hanna Olsson, Sofie Lundin, Solveig Newunzert, Andrea Dalen

Djurgården hade inte vunnit på tre matcher, men tog viktiga poäng och kravlade sig upp på sjundeplats i SDHL-tabellen. Gästerna gick ifrån till en 0-2-ledning i den första perioden och fortsatte göra mål i den andra.

AIK jobbade visserligen till sig en 1-3-puck, men det här var gästernas kväll och derbysegern säkrades genom Andrea Dalen som hängde 1-4 fem minuter in i den tredje perioden.

BRYNÄS – LEKSAND 0-5

Brynäs: –
Leksand: Anna Borgqvist, Emma Lind, Ida Nikula, Sofie Engström, Elin Lundberg

Leksand fortsätter gå bra i SDHL. Mot Brynäs kom säsongens tionde seger vilket gör att kullorna ligger på andraplats i tabellen efter MODO, som dock har en match mer spelad.

Leksand behövde bara halva matchen för att avgöra. När klockan slog 10:05 av den andra perioden satte Elin Lundberg 5-0 bakom Sonja Van Der Blek. Det blev segersiffrorna för Leksand som begränsade Brynäs till endast tio skott i matchen. Segern var för övrigt den åttonde raka för Leksand.

LINKÖPING – SDE HD 8-1

Linköping: Lara Stalder (3), Pernilla Winberg (2), Nicoline Jensen Söndergaard, Linnea Johansson, Nora Christophersen
SDE: Karolina Kovarova

Lara Stadler haden en fin kväll för sitt Linköping. Med mål nummer 12, 13 och 14 för säsongen sköt hon ett hat trick och gjorde att LHC kunde ta en säker 5-0-ledning en bit in i den första perioden. Stadler noterades dessutom för två assist. Hon spelade fram Pernilla Winberg två gånger om och Limhamnsprodukten kunde därmed göra sitt åttonde och nionde mål för säsongen.

Linköping vann skotten med hela 57-16. Vilket hintar om tämligen rättvisa segersiffror.

MODO – Luleå 2-3

MODO: Ellen Lövgren, Marion Allemoz
Luleå: Petra Nieminen (2), Chiho Osawa,

Serieledarna MODO fick problem med förra säsongens SM-guldvinnare. Luleå inledde och avslutade bäst och målen från Nieminen (1-2) och Osawa (1-3) halvvägs in i slutperioden blev avgörande. MODO fick en reducering genom Allemoz, men då återstod bara 55 sekunder av matchen.

Luleås seger var deras åttonde för säsongen, de har spelat tre matcher färre än MODO, och har sju poäng upp till förstaplatsen i tabellen