Timrå IK

SHL-SVEPET: Återvändaren hjälte i målfesten – veteranerna sänkte krislaget

Djurgården fortsätter spruta in mål – men idag kom leveransen från fler än förstakedjan. Det blev återvändaren Jonathan Davidsson som blev lagets stora hjälte. Samtidigt besegrade Luleå jumbolaget Rögle.

DJURGÅRDEN – TIMRÅ 7-4

Djurgården: Jonathan Davidsson x2, Daniel Brodin x2,Tom Nilsson,  Jacob Josefson, Sebastian Strandberg
Timrå: Jeremy Boyce, Alexander Falk, Sebastian Collberg, Ludvig Rensfeldt

Vi bjöds på det som kan ha varit säsongens match hittills i SHL när Djurgården och Timrå stod för ett ganska oväntat målkalas. Med två av seriens bästa målvakter på isen, Adam Reideborn och Niklas Svedberg, var det knappast någon tiomålsmatch som förväntades. Men det var vad vi fick.

Djurgården hade ledningen med 2-0, 3-2 och 4-3 men Timrå kom tillbaka gång på gång på gång. När Sebastian Strandberg gjorde 5-4 med åtta minuter kvar, och Jonathan Davidsson kontrade in 6-4 ett par minuter senare, orkade succénykomlingen dock inte komma tillbaka igen.

Djurgårdens coach Robert Ohlsson gjorde om i kedjorna inför matchen för att få igång fler än superkedjan med Jakob Lilja, Jacob Josefsson och Daniel Brodin, och det fick man onekligen. Visserligen bidrog även förstakedjan ordentligt via tre mål, men det var framför allt Jonathan Davidsson som klev fram som matchvinnare. Han både inledde och avslutade målskyttet i matchen, och båda målen kom på frilägen. Det var hans första mål sedan återkomsten till Djurgården. Det dröjde tre matcher innan Davidsson fick igång målskyttet.
– Det var en väldigt svängig match. Vi släpper in dem många gånger i matchen, men det var skönt att vi tog det till slut.

Noterbart är att Dick Axelsson lämnade matchen efter två perioder.

LULEÅ – RÖGLE 3-1

Luleå: Daniel Sondell, Niklas Olausson, Johan Harju
Rögle: Ted Brithén

Två lag i behov av poäng möttes i Luleå idag. Även om läget är långt ifrån krisartat hos Luleå har laget ändå fått kritik för att man inte har fått igång spelet på den nivå som förvåntades. Den var inte direkt briljant idag heller, men de hade ändå inte några större problem att besegra ett på nytt håglöst Rögle. Tabelljumbon nollades i poängkolumnen och missade chansen att plocka in poäng på lagen framför dem i tabellen.

Luleå gjorde ett mål i vardera period och det var tre av lagets veteraner som gjorde målen. Johan Harjus 3-0 kom när Röglecoachen Cam Abbott hade valt att plocka ut Justin Pogge i gästernas kasse.

Rögle undvek i alla fall att bli nollade efter att Ted Brithén reducerat i slutminuten, efter ett rejält Luleåslarv i egen zon. Men segersviten som inleddes i och med vinsten i torsdags stannade vid en match för SHL:s jumbolag.