Glada miner i Västerås
Västerviks IK

HA-svepet: AIK höll undan i Umeå – Västerås avgjorde sent

ANNONS

Fredagskvällen bjöd på sex matcher i Hockeyallsvenskan. Filip Svenningsson låg bakom det mesta för Oskarshamn, AIK tog viktig seger i Umeå samtidigt som Västerås slog Almtuna på hemmais.

Karlskoga – Vita Hästen 2-1 (2-0, 0-0, 0-1)

Hemmalaget ryckte åt sig en 2-0-ledning med dubbla powerplay-mål i den första perioden. Dennis Fröland gjorde 1-0 efter 7:19 och bara 1:24 minuter senare utökade Oskar Bäck till 2-0. Gästerna reducerade drygt fem minuter in i slutperioden genom Victor Lindman.

Björklöven – AIK 1-2 (1-2, 0-0, 0-0)

Filip Cruseman gav hemmalaget en smakstart efter 6:29 och Björklöven hade bud på mer men AIK vände på steken genom mål från dansken Mathias From efter 11:00. Med 1:46 kvar av inledningsperioden gav Eric Castonguay gästerna ledningen. Trots forcering i slutet kom inte Björklöven närmare.

Modo – Västervik 5-2 (2-0, 1-2, 2-0)

Modo tog taktpinnen genom två mål i den första perioden från Oskar Hedman och Patrik Karlkvist. Men gästande Västervik försökte komma tillbaka i mittakten. Trevor Mingola reducerade i powerplay efter dryga minutens spel. Joakim Hagelin utökade sedan Modos ledning innan Mingola reducerade ånyo. Även Modo skulle få en tvåmålsskytt.  Victor Öhman gjorde 4-2 för hemmalaget i den tredje perioden innan Karlkvist gjorde sitt andra mål för kvällen och fastställde slutresultatet.

Pantern – Leksand 1-4 (1-2, 0-0, 0-2)

Linus Cronholm gav Pantern ledningen efter knappt tolv minuters spel. Men gästerna vände på matchen genom två mål på 52 sekunder i slutet av inledningsperioden. Måskyttar Jon Knuts och Axel Bergkvist. Oskar Lang gjorde 3-1 efter dryga minutens spel i slutperioden innan Thomas Valkvae-Olsen punkterade matchen definitivt med sitt 4-1-mål i tom bur med 67 sekunde kvar att spela. Målet betydde norrmannens femte på lika många matcher.

Västerås – Almtuna 3-2 (1-1, 1-1, 1-0)

Veteranen Tony Mårtensson gav Almtuna en smakstart när han spräckte nollan efter bara 47 sekunder. Hemmalaget kvitterade genom Lukas Zetterberg efter 6:12. I den andra perioden återtog Almtuna ledningen genom mål från Fredrik Forsberg men Västerås hängde med och kvitterade genom Mattias Beck. I matchens definitiva slutminut blev Kalle Östman hjälte när han satte matchvinnande 3-2 med bara 48 sekunder kvar att spela.

Oskarshamn – Karlskrona 4-3 (2-0, 0-1, 2-2)

Två mål från Filip Svenningsson i den första perioden gav hemmalaget en liten buffert efter 20 minuters spel. Men gästerna reducerade i mittperioden genom Viktor Liljegren. Mål från Axel Sundberg och Josef Ingman i inledningen på slutakten vände matchen till Karlskronas fördel. Men Filip Svenningsson ville annorlunda. Bara 1:09 minuter efter Ingmans ledningsmål för gästerna kvitterade han och 12:15 minuter in i slutakten assisterade han Jesper Dahlroth till det matchvinnande målet.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL