Robin Lehner …
Nyheter

FUNQVIST: Det tar jag med mig från första NHL-veckan

NHL-säsongen är en dryg vecka gammal och vad passar bättre än en fredagslista på några saker vi har snappat upp under den gånnga veckan. 

Fredagen bjuder för första gången den här säsongen på en spelfri afton i NHL Då passar jag på att titta i den väldigt lilla backspegeln och bjuder på några takeaways.

ROBIN LEHNER

Det är var en match. Men det var en ack så viktig sådan. Inte långt före säsongsstart gick Robin Lehner ut i ett brev i The Athletic där han berättade om sina alkoholproblem, hur han funderat på att ta sitt liv – och vägen tillbaka från det helvetet. Han berättade hur han och Islanders har haft en öppen dialog om det och hur han fortfarande har kontakt med Buffalos general manager Jason Botterill. Han berättade också hur glad han blev när Islanders hörde av sig. Hur han är ”redo att kämpa”.

I debuten mot San Jose Sharks såg det inte ut som att han kämpade. Lehner spelade lugnt, stabilt och med pondus. Han höll nollan. Men egentligen är allt det där en bisak.
Robin Lehner är tillbaka som familjefar och person.
Att resultaten på isen går hans väg är en härlig bonus.

 

BLÅGUL SUCCÉ

Jag ska inte lista alla svensk spelare men tar med mig några stycken än så länge:
Att säga att Elias Petterssons framfart saknar motstycke vore att ta i från tårna. Men visst är det underbart att se honom producera på NHL-nivå. Målen, de fyra han bjudit på har varit fantastiska på sitt sätt. Bortsett nattens styrning mot Tampa Bay har det mer eller mindre varit missiler rakt av.. Med tre assistpoäng är han dessutom bäste svenske poängplockare än så länge.

Bakom Pettersson i ”Svensktoppen” skuggar en drös spelare, naturligtvis. Nicklas Bäckström har stått för ett mål och fem assist. Elias Lindholm har hittat formen direkt i kedjan med Johnny Gaudreau och Sean Monahan. Facit än så länge? Tre mål och två assist på fyra matcher. Även Carl Söderberg har inlett säsongen strålande poängmässigt – även han med tre mål och två assist. Samma poängtotalt, men ett mål och fyra assist, har Jakob Silfverberg.

Som en härlig svenskbonus finns ju Rasmus Dahlin, som växer in i sin roll i Buffalo Sabres. Med tryggt och moget spel kommer han mer och mer in i NHL.

BLACKHAWKS REVANSCH?

Nej, det är naturligtvis för tidigt att spekulera i att Chicago Blackhawks är det storlag vi är vana att se. Men laget har ännu inte förlorat efter 60 minuters spel. Med två segrar och två övertidsförluster får säsongsinledningen ses som en framgång för det nederlagstippade Blackhawks. Storstjärnorna Jonathan Toews och Patrick Kane leder vägen.  Toews ,”Captain Fantastic” kallad, har gjort fem mål och tre assist än så länge. Kane och supertalangen Alex DeBrincat skuggar med fyra mål och tre assist vardera.

TORONTOS POÄNGSPRUTOR

Auston Matthews och backen Morgan Reilly toppade poängligan med tio poäng vardera efter sju dagars spel. Duon stod då på tio poäng vardera. Senast en spelare gjorde tio poäng under första veckans spel var Teemu Selänne under hösten 1996. Leafs har i skrivande stund ligans sämsta försvar, men vad gör det när man har ligans bästa anfall? Målskillnaden 25-20 på fem matcher säger sitt. Firma Matthews/Reilly är för övrigt fortfarande kvar i topp med tolv poäng vardera.

Toronto kämpar med William Nylanders kontrakt. Nästa år ska man skriva nytt med Mitch Marner – och Auston Matthews.

SKADORNA OROAR

LIte smolk i bägaren än så länge är alla skador. Jesper Bratt fick en puck på käken på träningen inför matchen i Göteborg och missade således premiären. Han beräknas vara borta till slutet av månaden och det finns de som har det betydligt värre. Här är ett axplock på skador som offentliggjorts. Samtliga spelare har gjort minst ett framträdande den här säsongen::
Travis Hamonic (Calgary Flames) spelade en match innan han råkade ut för en ansiktsskada och tidpunkten för återkomst är okänd.
* James Van Riemsdyk hann spela två matcher för Philadelphia Flyers innan han gick sönder. Underkroppsskada, har klubben sagt. Han beräknas vara borta fem-sex veckor.
* Roberto Luongo (Florida Panthers) är borta i två till fyra veckor med en underkroppsskada. Han hann spela en match.
* Jonathan Quick (Los Angeles Kings) har också en underkroppsskada. Han kan kanske spela i slutet av oktober igen.  Han spelade en match.
* Brandon Dubinsky (Columbus Blue Jackets) gjorde två poäng på de två matcher han medverkade i innan han skadades. Centern väntas vara borta mi fyra till sex veckor.
* Veteranen Joe Thornton har fått en infektion i det knä han opererade i somras. Än så länge finns inget datum för hans återkomst.
* Pittsburghs målvakt Matt Murray dras med en hjärnskakning och väntas bli borta ett tag. Hur länge vet ingen.

Förhoppningsvis är det bara en olycklig slump.
LIgan har börjat strålande.

***

Just det. Marcus Sörensens ”tv-spelsmål” mot New York Rangers förtjänar en honorable mention i alla fall.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten