Sök
Washington

WASHINGTON: Räcker all världens Resorb till?

Efter lika många sorger som bedrövelser föll alla bitar på plats, alla stjärnor stod rätt och Pittsburgh var lite för tröttkörda för att orka slå ut Washington igen. Då klarade Capitals till sist av att gå hela vägen och vinna Stanley Cup. Orkar de verkligen ladda om?

Se hela NHL-säsongen inklusive Stanley Cup på Viaplay för 399 kronor månaden!

Från väst till öst, från söder till norr. Fram till NHL-premiären i oktober går Uffe Bodin, Hampus Duvefelt, Måns Karlsson och Peter Ekholm igenom de 31 lagen. Vi pekar ut styrkor, svagheter och vilka spelare som är värt att hålla ett litet extra öga på under säsongen. 

Idag tittar vi närmare på Washington.

De flesta hade nog gett upp hoppet om att få se Ovetjkin, Bäckström, Holtby, Carlson och de övriga trotjänarna, lyfta Stanley Cup. Men 2018 hände det till sist. När de för en gångs skull inte klev in i slutspelet som en av de stora favoriterna lyckades de vinna. Man ska komma ihåg att de var riktigt illa ute redan i den första omgången, då de förlorade sina två hemmamatcher mot Columbus och låg under med 2-0. En tidigare upplaga av Washington hade gett upp. Den här upplagan knöt handen i fickan och vände på serien. Sen kunde ingenting stoppa dem.

Washington kommer till spel med i princip samma lag. De större tappen som kan nämnas är Philipp Grubauer, som faktiskt gick in i slutspelet som förstemålvakt men ratades snabbt, och coachen Barry Trotz. Todd Reirden är dock en uppskattad tränare sedan tidigare och bör kunna ersätta Trotz utan att det märks någon större skillnad. Med andra ord är det egentligen ingenting som hänt med Capitals. Ändå känns det som att de kliver in i den här säsongen med helt andra förutsättningar än vad deras konkurrenter gör.

Washingtons Stanley Cup-firande var nämligen något i hästväg. Alex Ovetjkin sov med pokalen i en vecka och hans vilda festande blev publikt. Den ryske superstjärnan har exempelvis badat i fontäner och har sannerligen njutit av tiden som Stanley Cup-mästare. Men när premiärpucken släpps måste de tankarna bort. Då väntar en 82 matcher lång grundserie och ytterligare ett påfrestande slutspel innan Capitals är där igen. Det går att argumentera för att de absolut inte kommer orka ladda om. Varje grundseriematch kommer inte längre kännas som den viktigaste matchen för säsongen. De kommer i stället kännas som en av 82, på vägen mot att återigen få uppleva den eufori de fick vara med om under förra årets slutspel.

Spelartruppen är fortfarande en av de bästa i NHL, ändå känns det som att Washington inte ens är nära att tillhöra huvudfavoriterna. Baksmällan kan bli smärtsam. Men orkar de ladda om, då är Washington återigen en förväntad grundseriekung som kliver in i slutspelet som en favorit. Då är allt som vanligt igen.

Men hur mycket vätskeersättning har förbrukats längs vägen?

POÄNGKUNGEN

JEVGENIJ KUZNETSOV
Har gått om Nicklas Bäckström i lagets centerhierarki och får spela med Alex Ovetjkin både i powerplay och i fem mot fem-spelet. Ett spelgeni som studsade tillbaka efter en tung säsong genom att göra 83 poäng i NHL – och hela 32 i slutspelet. Det känns som att han en gång för alla är redo att ta rollen som Washingtons ledande offensiva spelare. En roll han lär ha för lång tid framöver.

MÅLVAKTEN

BRADEN HOLTBY
Tidigare har Washington haft ett av NHL:s allra bästa målvaktspar. Så är inte fallet nu. Braden Holtby är tok-given som förstaval och kommer säkert spela 65 matcher om han håller sig skadefri. Kommer från en ganska svag säsong och var inte ens förstaval när slutspelet inleddes. Nu måste han studsa tillbaka.

BACKEN

JOHN CARLSON
Vann backarnas poängliga närmast före John Klingberg. Det de båda har gemensamt är att ingen av dem, trots det, räknas som en av världens absolut bästa backar. John Carlson är dock Washingtons solklara etta, som nu också får en årslön på åtta miljoner dollar. Då måste han fortsätta prestera som en världsback.

UNGTUPPEN

JAKUB VRÁNA
Det finns inte direkt gott om ungtuppar i Washington. Jakub Vrána är egentligen den enda som kan räknas som en sådan. Tjecken kommer från sin första hela säsong i NHL och gjorde 27 poäng. Den summan kommer han kunna fördubbla inom kort. Får spela med T.J. Oshie och Nicklas Bäckström, och kan den kedjan få igång produktionen i fem mot fem-spelet kommer Jakub Vrána få ett genombrott den här säsongen.

COACHEN

TODD REIRDEN
Trots att det här är hans första huvudtränaruppdrag i NHL känns Todd Reirden etablerad. Han har gått vägen via ett jobb som huvudtränare för Pittsburghs farmarlag, en roll som assisterande i Penguins, och nu senast var han Barry Trotz högra hand. Med andra ord har han haft en närmast perfekt resa till den post han nu gjort sig förtjänt av. Känns extremt välskolad, och faktiskt inte alls som en chansning. Det kan tyckas som en paradox eftersom det trots allt är en ”ny värld” för Reirden. Men nog är han rätt person att ersätta Barry, trotz att kan är ”rookie”.
Foto: Bildbyrån

IN OCH UT

Nyförvärv: Nic Dowd, fw, Vancouver, Michael Sgarbossa, fw, Winnipeg, Sergej Sjumakov, fw, CSKA Moskva
Förluster:.Jakub Jerabek, b, Edmonton, Philipp Grubauer, mv, Colorado, Jay Beagle, fw, Vancouver, Alex Chiasson, fw, Edmonton

PROGNOSEN

På pappret är Washington i allra högsta grad en Stanley Cup-utmanare. Här kommer orken, den mentala och den fysiska, vara det som i stor grad avgör hur bra man kommer vara. Det finns dessutom ett litet frågetecken på målvaktssidan. Braden Holtby måste studsa tillbaka och vara nära den nivå som gav honom Vezina Trophy. Nu finns inte Philipp Grubauer där bakom, som ligans bästa backup. Nu ligger ansvaret på Holtby igen.

Dessutom behöver spelare som Jakub Vrána och, framför allt, André Burakovsky, ta steg framåt om Capitals ska orka vara ett topplag igen. De kan inte bara förlita sig på att Bäckström, Ovetjkin och Kuznetsov ska orka bära laget med tanke på den relativt korta återhämtningsperiod laget haft efter det långa slutspelet i somras.

WASHINGTON CAPITALS TRUPP 2018/19 

MÅLVAKTER
1) Phoenix Copley
70) Braden Holtby

BACKAR
2) Matt Niskanen
6) Michal Kempný
9) Dmitrij Orlov
22) Madison Bowey
29) Christian Djoos
44) Brooks Orpik
74) John Carlson

FORWARDS
8) Aleksandr Ovetjkin ”C”
10) Brett Connolly
13) Jakub Vrána
18) Chandler Stephenson
19) Nicklas Bäckström 
20) Lars Eller
25) Devante Smith-Pelly
26) Nic Dowd
43) Tom Wilson
65) André Burakovsky
72) Travis Boyd
77) T.J. Oshie
92) Jevgenij Kuznetsov

Tränare: Todd Reirden (sedan 2018)

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten