Sök
Andreas Lilja och Mikael Gath har startat en Youtube-kanal.
Nyheter

Förra hockeystjärnornas nya projekt – har startat Youtube-kanal: ”Finns säkert de som tycker vi är dumma i huvudet”

Denna säsong tränar duon Mikael Gath och Andreas Lilja Kristianstad i Hockeyettan tillsammans. Jobbet innebär dock en hel del pendling från de respektive hemmen i Helsingborg. Nu har de hittat ett effektivt sätt att slå två flugor i en smäll. De har nämligen startat en Youtube-kanal där deras samtal om allt mellan himmel och jord läggs upp – till fansens stora förtjusning.
— Vi brukar säga att vi inte har några filter, berättar Andreas Lilja för hockeysverige.se.

Den förre Röglespelaren Mikael Gath är numera huvudtränare i Hockeyettan-klubben Kristianstad. Till sin hjälp har han den forna NHL-spelaren Andreas Lilja. De båda bor i Helsingborg och pendlar dagligen till Kristianstad dit det är en dryg timmes bilväg.

EN KOMPIS KOM MED FÖRSLAGET

Mycket tid att slå ihjäl alltså och det var en kompis som under en tillställning i somras hemma hos Lilja som föreslog att de båda kanske borde hitta på något extra när de ändå bara satt i bilen.
— Han sa: ”Vafan, ska ni inte ta och starta en Youtube-kanal eller nåt? Gör något roligt”. Vi tänkte: ”Jaja, det är sånt som barn eller någon som är intressant gör”, skrattar Andreas Lilja innan han fortsätter:
— Men sen så började det växa fram lite och vi tänkte att det kunde vara roligt. Det är ju tidsfördrivande också.

De bestämde sig för att testa och i dagsläget är 33 avsnitt släppta där de avhandlar allt möjligt på sin färd mellan Helsingborg och Kristianstad.
— Det är ju mest för vår egen skull. Dels så dödar det tid och sen får vi prata ur oss lite. Så det är ju en rolig grej, men sen har det växt lite och det är jättekul, berättar Lilja och Mikael Gath utvecklar:
— Idén föddes väl så. Sen var väl inte tanken, i alla fall inte från min sida, att det skulle bli någon jättegrej av det. Men vi har fått positiv respons av och folk tycker det är roligt och väntar på att det ska komma nya avsnitt. Men från min sida var inte tanken att vi skulle bli några Youtube-stjärnor liksom, säger Gath och skrattar innan han fortsätter:
— Jag tycker framförallt att kan man bjuda de som tycker hockey och Kristianstad är intressant. Det är lite så vi fungerar även som tränare, vara lite öppna.

GLIMTEN I ÖGAT

Avsnitten är riktigt underhållande och de båda bjuder på sköna historier om allt möjligt. Bland annat bjuder Mikael Gath på sina bästa derbyminnen mellan hans forna Rögle och värsta rivalen Malmö. Även kängor med glimten i ögat delas ut.
— När vi åker genom Tyringe och säger att det inte luktar seger och så där…man får ta det med glimten i ögat, skrattar den förre Rögleforwarden Gath som har ett förflutet med en säsong i Tyringe.

De tar även upp tittarfrågor.
— Folk är intresserade av att höra vilka vägar vi har gått och hur det är att vara tränare i Kristianstad och hur det är att vara tränare överhuvudtaget, säger Andreas Lilja och fortsätter:
— Vi brukar säga att vi inte har några filter. Vi har ju inget satt program liksom förutom att vi kanske får någon fråga ibland. Annars så kör vi ju bara liksom. Så får det bli som det blir, det kan bli fel ibland men oftast blir det rätt.

Och deras projekt som från början sågs som ett tidsfördriv i bilen på väg till match och träning har uppskattats.
— Det finns säkert de som tycker vi är dumma i huvudet. Men jag tycker att det är rätt roligt och det är väldigt uppskattat bland de som vi stöter på, säger Mikael Gath och fortsätter:
— Vi har fått frågan om vi verkligen kommer orka hålla i detta. Det är vår ambition att vi ska göra. Även om vi mot förmodan skulle börja förlora matcher, för det har vi fått höra att ”börjar ni förlora så kommer ni inte göra det något mer”. Men det kan jag nästan lova att vi kommer göra, slår han fast.

Tekniken är enkel. En hållare i framrutan som de sätter mobilen i för att filma. Däremot har inte allt gått lika smärtfritt.
— Det tog några dagar för oss att få igång Youtube-kanalen. Vi är inga tekniska genin precis, skrattar Gath.

”HÄR LUKTAR INTE SEGER”

En som dock imponerats av bildkvalitén är Viasat-experten Erik Granqvist.
— Erik Granqvist hade pratat med Gath och han tyckte det var fantastiskt att vi kunde få en sådan bra bild. Han var lite impad över hur vi hade byggt upp det, berättar Andreas Lilja.

Det här med egen media har blivit allt vanligare och viktigare hos klubbarna och Mikael Gath har förståelse för det, men säger samtidigt att det kan bli bättre.
— Jag kan tycka som så här att föreningarna kan bli bättre på att bjuda på bakom kulisserna-saker. Det finns de föreningar som har blivit bättre på det här, med Instagram-konton för fansen. För har du inte varit i ett hockeylag så är det intressant att se hur det fungerar.

Rollfördelningen är tydlig. Gath kör och Lilja sköter det tekniska under inspelning.
— Micke har svårt att släppa rodret så han kör ju och jag sitter bredvid och sköter studion. Så får det vara, berättar Andreas Lilja.

HJÄLPTE TILL I ODENSE

Andreas Lilja har närmare 600 NHL-matcher i ryggsäcken från sin spelarkarriär och dessutom fick han vara med och vinna Stanley Cup med Detroit Red Wings 2008. Karriären avslutades i Rögle och uppdraget som assisterande tränare i Kristianstad är hans första. Nästan.

Förra säsongen tränade nämligen Mikael Gath Odense i Danmark.
— Då ringde jag Micke och frågade om jag fick komma och känna på hur det kändes att vara tränare, berättar Andreas Lilja.

Den förre NHL-backen var i Odense i en vecka och en tid senare fick han frågan från klubbens ägare om han ville komma tillbaka och hjälpa till. Det blev en vecka i månaden i Odense säsongen ut för Lilja.

Lilja sticker inte under stol med att ledarbanan har gett honom blodad tand. Men han tar ett steg i taget och är försiktig med att berätta om han har några framtidsplaner inom gebitet.
— Jag har sagt det hela tiden att vi tar det här året och målet är att få upp Kristianstad i allsvenskan. Sen får vi se vad som händer.

BUBBLAR IBLAND

Mikael Gath känner vi alla som en energiforward under hans spelarkarriär i Rögle. En spelare som aldrig vek undan när det hettade till och som ibland kunde få en blick som signalerade att motståndarna skulle hålla sig borta.

Hur är du som tränare, har du samma ledarstil som spelstil?
— Nej. Det tycker jag inte. Som jag alltid har sagt så ska man få lov att var den personen som man är, sen ska man passa in i gruppen. Jag är ganska tålmodig.
— Det bubblar ibland inom mig, men jag tycker själv att jag är rätt så lugn och jag trivs själv bäst när man kan vara i ett klimat där man får respekt och möjlighet att växa som person.

Men Mikael Gath erkänner samtidigt att han ibland kan bli förbannad under matchsituationer.
— Sen kan jag ju gapa på matcherna fortfarande. Tyvärr blir det då mot domarna om jag tycker något är orättvist. Orättvisa är det värsta jag vet. Eller att motståndarna gör något som jag inte tycker är okej. Då kommer den där blicken du pratar om. Men det är för att skydda mitt egna lag.

Båda två verkar trivas som fiskar i vattnet med att leda Kristianstad. Inte ens pendlandet har hunnit bli en börda. Än så länge i alla fall.
— Det är ändå ett arbete som ska göras och tankar med din tränarkollega ska utbytas. Så det går bra. Det säger jag nu, ring tillbaka i november/december och se hur det är då, skrattar Gath.

Vill ni följa Youtube-kanalen Gathliljahockey så finns den på denna länk.

 

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten