Sök
Veckans Lag …
Veckans Lag

Veckans lag #2

En upphackad SHL-vecka bjöd på tolv matcher av varierande karaktär. Uffe Bodin har tagit ut Veckans SHL-lag utifrån de senaste dagarnas prestationer – och tycker även till om händelserna på isen.

MÅLVAKT

Niklas Svedberg, Timrå
Har av många – undertecknad inkluderad – framhävts som den viktigaste spelaren för sitt lag i hela SHL. Inledningsvis har 29-åringen levt upp till det genom att stoppa 93 av 97 skott på sina tre första matcher i Timråtröjan. Höll nollan mot Färjestad i veckans enda match efter en härlig målvaktsduell med Markus Svensson.

BACKAR

Emil Djuse, Skellefteå
Målskytt i derbyt mot Luleå, men framför allt en skicklig tvåvägsback som ser ut att bygga vidare på fjolårets framgångar. Vid 25 års ålder ser jämtlänningen ut att vara på väg mot sitt stora genombrott. Har inlett SHL väldigt förtroendeingivande.

Marek Daloga, Mora
Den slovakiske landslagsmannen visade prov på sitt fantastiska skott när han bombade in sitt första SHL-mål mot Djurgården. Därefter gjorde han en väldigt stabil insats mot Brynäs och satte pricken över i:et när han spelade fram Andrew Rowe till segermålet. Daloga var en trivsam bekantskap under VM i våras och ser ut att bli en stor tillgång för Mora i SHL.

FORWARDS

Aaron Palushaj, Örebro
Hur många extra poäng kan en produktiv stjärnspelare ge ett lag under en säsong? Örebro kanske får ett svar på det den här säsongen. Under säsongsinledningen har Aaron Palushaj varit värd sin enorma lön. Kvitterade matchen mot LHC sent och blev övertidshjälte för att sedan sätta den avgörande straffen mot Växjö. Klass!

Jacob Josefson, Djurgården
När hjärnskakningsförföljde Andreas Engqvist försvann efter en tackling förra veckan vållade det inte Djurgården så stora bekymmer som man kanske kunde ha anat. Jacob Josefsons inledning på SHL-säsongen kan anses vara anledningen till det. 27-åringen har varit SHL:s kanske allra främsta aktör sedan återkomsten från NHL och står noterad för tio poäng på fem matcher efter fyra nya poäng (1+3) under veckans bägge matcher.

Emil Bemström, Djurgården
Man kan föreställa sig att Juniorkronornas förbundskapten Tomas Montén gnuggar händerna av glädje över Bemströms explosionsartade start i Djurgården. 19-åringen har en bekväm roll i den första PP-uppställningen där hans fina skott har utmynnat i fem mål på lika många matcher. Svarade för 2+1 den här veckan och känslan är att det kommer att bli mer.

Veckans

… ”debatt”: Jörgen Lindgren kom till C Mores studio på lördagen för vad man hoppades skulle bli en debatt mellan SHL-bossen och någon av de största kritikerna som utmålat ligan till skurkar efter den senaste tidens kaos. Tyvärr fanns ingen av dessa kritiker på plats, utan en representant för Brynäs supporterförening satt där i stället. Det gjorde att den riktiga debatten uteblev, även om Björn Oldéen gjorde ett tappert försök att bryta igenom Lindgrens politiska skal.

… ”otillbörliga uppträdande”: Flera av SHL:s tränare förklarade inför säsongen i en panel i Dagens Nyheter att det där med machokultur, det existerade inte i ligan. Likväl fick vi snabbt veta att uttryck som ”horunge” tydligen är vanliga i SHL efter att Marcus Sylvegård skrikit det åt Alexander Urbom och stängts av i två matcher. Man kanske skulle kalla det som existerar i SHL för stenålderskultur i stället. Om den typen av uttryck är vardag i ligan har hjulen bevisligen inte börjat rulla än.

… vändningar: Örebro låg under med 0–2 med en och en halv minut kvar av torsdagens möte med Linköping. Då blixtrade laget till med två sena mål, varav Aaron Palushajs kvittering kom med 14 sekunder kvar att spela. Samme Palushaj avgjorde sedan i förlängningen. På lördagen var det dags igen. Ett sent kvitteringsmål av Tylor Spink bäddade för en seger efter straffar i bortamötet med Växjö. Matchvinnare: Palushaj såklart.

… tiondel: Janne Pesonen fick Vida Arena att tro att han hade punkterat matchen mot Örebro i förlängningens sista sekund, men icke. Hans skott passerade mållinjen någon tiondel för sent – och Växjö förlorade sedan matchen på straffar. Händelsen är en ganska bra summering av de regerande mästarnas snöpliga säsongsinledning.

https://twitter.com/RoadLaker/status/1046506201482178566

… besvikelse: Vi är många som har höga förväntningar på Färjestad. Bortsett från en glimrande insats i premiären mot HV71 har det på pappret så starka laget inte varit i närheten av prestera på topp. 0–1-förlusten mot Timrå var ett lågvattenmärke. Hittills är det bara målvakten Markus Svensson som har kommit upp i nivå med vad man kan förvänta sig.

… mest oväntade friläge: Fick antagligen HV71-backen Kristofer Berglund i bortamötet med Skellefteå. SHL-veteranen prickade in ledningsmålet bakom Mantas Armalis efter en krock mellan Petter Granberg och Joakim Lindström. Målet var Berglunds första sedan den sjätte SM-finalen mot Brynäs 2017. Detta sedan han missat i princip hela förra säsongen med en axelskada.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten