Toronto

TORONTO: Från förhoppningar – till förväntningar

Om du frågar ett gäng NHL-intresserade människor på stan, om vilket lag som är ligans mest spännande kommande säsong, är chansen stor att många lag svarar Toronto. Efter decennier på dekis har man successivt byggt upp ett klasslag. Ett klasslag som nu ska utmana på riktigt. Klarar ungtupparna av de enorma förväntningarna?

Se hela NHL-säsongen inklusive Stanley Cup på Viaplay för 399 kronor månaden!

Från väst till öst, från söder till norr. Fram till NHL-premiären i oktober går Uffe Bodin, Hampus Duvefelt, Måns Karlsson och Peter Ekholm igenom de 31 lagen. Vi pekar ut styrkor, svagheter och vilka spelare som är värt att hålla ett litet extra öga på under säsongen. 

Idag tittar vi närmare på Toronto Maple Leafs.

William Nylander är den mest omskrivna svenska NHL-spelaren den här sommaren, tillsammans med Erik Karlsson. Men i Nylanders fall har det inte lett till något klubbyte och det lär heller inte bli så. Visst är det oroande att svensken, bara dagar före NHL-premiären, inte skrivit på något nytt kontrakt. Men samtidigt är Toronto i den sitsen att de bör klara sig utan honom under säsongsupptakten. För ett par år sedan dröjde det ett par veckor in i säsongen innan Rickard Rakell och Hampus Lindholm skrev på för Anaheim, dessutom. Nylanders fall är inte unikt.

Utöver Nylanders frånvaro har den brännande frågan de senaste månaderna i stället handlat om vem som ska bli lagkapten: Auston Matthews eller supervärvningen John Tavares? Det är ett tecken på att ett lag mår ganska bra, när kaptensfrågan på allvar diskuteras som om den vore ett problem när det i själva verket råkar vara en lyx. Ska man välja supertalangen som kommer kunna bli en av klubbens största genom tiderna, eller en redan etablerad storstjärna som varit lagkapten i fem säsonger på annat håll? Ni ser, det är inte direkt ett val mellan pest eller kolera.

Visst går det att argumentera för att Toronto fortfarande behöver en back (även om backsidan också ser bra ut på förhand), men skulle de hamna i ett läge mot slutet av säsongen där de verkligen känner att de är en het Stanley Cup-kandidat, så kommer de förstås göra allt de kan i lagledningen för att stärka upp den positionen. För det är egentligen bara där de har en svaghet. Och det är heller inte ett lag som skulle rasa ihop om de tvingas ge upp lite framtid eller någon forward. Toronto Marlies vann nämligen Calder Cup i våras och där finns det massor med spelare som säkert hade varit ordinarie i många andra NHL-lag. Det faktum att snajpern James van Riemsdyk lämnat nämns knappt, och det är mycket på grund av att det redan finns spelare i organisationen som (åtminstone om något år eller två) kommer ses som fullgoda ersättare för JvR.

Toronto är en hockeystad och förtjänar att ha ett bra hockeylag. Men det går inte att komma ifrån att många av stjärnorna aldrig har varit i den här sitsen förut. De har aldrig spelat för ett förväntat topplag i NHL. Där kan Patrick Marleau få en nyckelroll efter sina många år i San José. För det finns en tydlig skillnad när Toronto kliver in i den här säsongen. Den stora skillnaden är inte att John Tavares nu kommer sitta i omklädningsrummet. Eller att spelarna återigen får ha skägg, nu när Lou Lamoriello ersatts av Kyle Dubas på general manager-stolen. Nej, den stora skillnaden går att beskriva i en enda mening:

Förhoppningar har bytts ut mot förväntningar.

POÄNGKUNGEN

AUSTON MATTHEWS
Matthews och John Tavares hade närmast identiska poängsnitt förra säsongen, så det kan lika gärna bli stjärnvärvningen från New York Islanders som vinner. Men det känns som att Auston Matthews kommer ta både ett och två steg i sin utveckling den här säsongen, nu när han har klarat av det svåra andraåret.

MÅLVAKTEN

FREDERIK ANDERSEN
Har en kopiös press på sina axlar, men hittills har han bevisat att han är redo att vara förstemålvakt. Hans slutspel i våras lämnade dock en del i övrigt att önska. Kanske kan det vara läge för Maple Leafs att inte spela dansken närmare 70 matcher även den här säsongen, för att på så sätt maximera hans potential i slutspelet?

BACKEN

MORGAN RIELLY
Han har varit med länge men är alltjämt bara 24 år. Det bör således finnas ordentlig utvecklingspotential i backen, som redan förra säsongen nådde 52 poäng. Rielly ses dock inte riktigt som en världsback ännu. Tar han det sista klivet dit i år?

UNGTUPPEN

ANDREAS JOHNSSON
Med tanke på att de flesta av Torontos ungtuppar redan är etablerade stjärnor får Andreas Johnsson, i sin roll som rookie, utnämnas till lagets mest spännande unga spelare. Svensken var dominant i AHL förra säsongen och totalt ostoppbar i Calder Cup-slutspelet, där Toronto Marlies ju vann. Han utsågs till slutspelets MVP efter att ha snittat 1,5 poäng per match. Gjorde det bra även under de matcher han fick i NHL förra säsongen.

COACHEN

MIKE BABCOCK
Flera års slit med ett talangfullt och ungt lag ska nu ge resultat. Mike Babcock har utan att stressa upp sig varit med och tagit ett lag från en sistaplats till att nu vara en Stanley Cup-utmanare. Babcock är alltjämt en av de bästa i branschen, och sitter säkert på sin post även vid ett tidigt slutspelsuttåg.

Foto: All Over Press

IN OCH UT

Nyförvärv: Jordan Subban, b, Los Angeles, John Tavares, fw, New York Islanders, Josh Jooris, fw, Pittsburgh, Tyler Ennis, fw, Minnesota, Adam Cracknell, fw, Montréal.
Förluster: Roman Polák, b, Dallas, Leo Komarov, fw, New York Islanders, Tomas Plekanec, fw, Montréal, Tyler Bozak, fw, St. Louis, James van Riemsdyk, fw, Philadelphia, Matt Martin, fw, New York Islanders.

PROGNOSEN

Är det här säsongen? Säsongen då Toronto bryter sin närmast eviga torka och vinner Stanley Cup? Ja, det finns en del som tror att så kan bli fallet. Värvningen av John Tavares kan förstås bli problematisk på sikt eftersom han inte direkt är gratis, och eftersom Nylander, Mitch Marner och Auston Matthews också ska ha dyra kontrakt inom kort. Med tanke på att Matthews och Marner kliver in på sitt sista år på sina rookiekontrakt kanske det här till och med är säsongen Toronto har allra störst chanser. Det är såklart inte ”nu eller aldrig”. Men det här kanske är deras bästa chans.

TORONTO MAPLE LEAFS TRUPP 2018/19 

MÅLVAKTER
31) Frederik Andersen
35) Curtis McElhinney

BACKAR
2) Ron Hainsey
8) Connor Carrick
22) Nikita Zaitsev
23) Travis Dermott
44) Morgan Rielly
51) Jake Gardiner
92) Igor Ozhiganov

FORWARDS
11) Zach Hyman
12) Patrick Marleau
16) Mitchell Marner
18) Andreas Johnsson
24) Kasperi Kapanen
26) Pär Lindholm
28) Connor Brown
32) Josh Leivo
34) Auston Matthews
43) Nazem Kadri
63) Tyler Ennis
91) John Tavares

* William Nylander har alltjämt inte skrivit på ett nytt kontrakt.

Tränare: Mike Babcock (sedan 2015)

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten