Sök
Marcus Sylvegård.
SHL

Blir han den som gör livet surt för kanadensarna i JVM? ”En spelare som tutar och kör”

Malmö har imponerat under SHL-inledningen och en av de som tagit för sig rejält är Marcus Sylvegård som har tagit tillvara på förtroendet han fått av ledarteamet. Utifrån sett så känns han också som en sådan spelare som skulle kunna ta plats i den kommande JVM-truppen.
— Jag tror han skulle kunna vara en sådan spelare som är inne och käftar med kanadensare om han kommer med till ett JVM, berättar Johan ”Mr.Madhawk” Svensson för hockeysverige.se.

JÖNKÖPING (HOCKEYSVERIGE.SE)
Igår kunde ni här på hockeysverige.se läsa Juniorkronornas förbundskapten Tomas Monténs tankar om alla de juniorer som tagit för sig rejält under säsongsinledningen. En av dessa är Malmös 19-åriga rivjärn Marcus Sylvegård som fått stort förtroende av tränaren Peter Andersson i säsongsupptakten.
— Jag tycker han har bra hockeytemperament, bra handleder, han är giftig och kan göra mål, svarar Peter Andersson hockeysverige.se när han ombeds ge sitt omdöme om sin adept.

LÄS MER: Montén om juniorernas framfart inför JVM: ”Funkar ganska bra i internationellt snitt”

19-åringen SHL-debuterade för Malmö den 16 januari 2016 och fick då två minuters speltid borta mot Luleå. De två följande åren var han dels utlånad till de allsvenska klubbarna Oskarshamn och Pantern, men hann också med 39 matcher i SHL för Malmö. De tre matcher han har spelat denna säsong så har snittiden på isen gått upp från 6:51 ifjol till 12:49. Dessutom gjore han mål mot Färjestad förra lördagen.
— För min del känns det faktiskt riktigt bra. Jag spelar med (Fredrik) Händemark och (Lars) Bryggman, det känns bra och jag tror vi kan bygga på någonting, berättar Marcus Sylvegård för hockeysverige.se efter torsdagens bortamatch mot HV71 i Jönköping.

”DÅ KANSKE MAN BLIR UTLÅNAD”

Spel i fjärdekedjan har till denna säsong bytts mot förstakedja och större ansvar för 19-åringen, även om han i torsdagens match fick mindre speltid i den tredje perioden än i de två första. Han får berätta om vad som utvecklats mest sen ifjol.
— För det första har jag lagt på mig nästan fyra kilo muskler och sen har jag blivit starkare både mentalt och kan spela lite mognare. Det känns som jag framförallt blivit mognare i mitt spel.

Marcus Sylvegård i landslagsdressen. Foto: Bildbyrån/Nils Jakobsson

Starkare mentalt, kan du peka på någonting specifikt?
— Att man inte tar någonting för givet. Man kommer till jobbet varje dag och gör sina 100 procent. Att man stämplar in och inte tar ledigt någon dag, för då kanske man blir utlånad som jag blev förra året. Det ska jag försöka se till att det inte sker detta året.

Peter Andersson understryker träningsviljan hos Sylvegård. Men menar också på att det finns en del saker att jobba på fortfarande. Som sig bör.
— Han behöver naturligtvis skaffa sig mer erfarenhet och bli starkare i benen. Men det kommer komma för han är otroligt träningsvillig och lyssnar mycket. Det är mycket upp till honom själv, men gör han sin hemläxa så kan han bli en duktig hockeyspelare.

Juniorkronornas förbundskapten Tomas Montén satt på läktaren i Kinnarps Arena igår för att spana in Sylvegård. Hockeysverige.se ställde frågan till förbundskaptenen om Sylvegård finns med i tankarna kring vinterns JVM-trupp.
— Han var med oss i Kanada och var bra. Jag tycker han är en rivig spelare som spelar med mycket attityd och mycket energi. Det är första gången jag ser honom idag men vad jag har förstått så har han startat bra i Malmö. Spelar ganska högt upp i kedjorna och får ganska många minuter. Han är definitivt aktuell, blev svaret.

SKA GÖRA ALLT OM HAN BLIR UTTAGEN

Sylvegård blir glad när han får höra Monténs ord.
— Det känns extremt roligt om han har sagt det. Jag ska försöka slå mig in till JVM, det hade varit riktigt roligt. Men jag spelar först och främst här för Malmö, blir jag uttagen så ska jag göra allt vad jag kan där.

Marcus Sylvegård efter torsdagens match mot HV71. Foto: Johan ”Mr.Madhawk” Svensson.

Tre poäng blev det från Sylvegårds klubba under turneringen i Kanada och han berättar att han trivdes på liten rink.
— Jag gillade det. Det var liten rink och det gick lite snabbare. Jag tycker det var riktigt roligt och jag tror det passar mig med liten rink faktiskt. Jag är rätt ”flackig” på skridskorna och jobbar hårt, man behöver inte åka lika mycket där.

En som följer Malmö Redhawks på nära håll är journalisten och bloggaren Johan ”Mr.Madhawk” Svensson.
— Jag tycker han har tagit för sig bra och använder sitt skott. Han har fått spela med bra spelare som banar väg för honom på ett jättebra sätt och han har faktiskt tagit chansen också, är hans intryck av ynglingens inledning av serien.
— Han gjorde en del mål under försäsongen. Sedan blev han skadad i Minsk och där trodde jag säsongen var rökt för honom. Men han har kommit tillbaka jättestarkt. Det finns fortfarande vissa ”valptendenser” men det ska det kanske finnas på en sådan spelare.

KAN TA SAMMA ROLL SOM KARLSSON OCH HAGELIN

Vi har genom åren fått se spelare som exempelvis Anton Karlsson och Carl Hagelin ta plats i JVM-truppen med en av sina främsta uppgifter att vara en pest och pina för motståndarna.

LÄS MER: Sportchefens grabb avgjorde: ”Han bara pekade på mig”

Mr.Madhawk är inne på att Marcus Sylvegård mycket väl skulle kunna ta en liknande roll, om han kommer med till turneringen som spelas i de kanadensiska städerna Vancouver och Victoria mellan jul och trettonhelgen.
— Han är en spelare som tutar och kör och…vad ska man säga, han bryr sig inte så mycket, han är jävligt obrydd. Han är framme och käftar med motståndare och är väldigt orädd av sig. Så han är nog en svår spelare för motståndarna att hålla reda på. Jag tror han skulle kunna vara en sådan spelare som är inne och käftar med kanadensare om han kommer med till ett JVM. Jag tror det skulle kunna bli en nyttig och användbar spelare. Han skulle kunna gå i en fjärdekedja och dessutom kunna stå och skjuta i powerplay.

 

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten