Sök
O’Reilly, Tarasenko och Dunn redo att lyfta Blues
St. Louis

ST. LOUIS: Självrannsakan har lett till optimism – kan Blues rent av utmana?

Att identifiera problem hos en själv är inte alltid det lättaste. I St. Louis Blues har lagledningen däremot letat med förstoringsglas under sommaren för att komma bättre rustade och visa att slutspelsmissen i våras var en ren tillfällighet. 

Se hela NHL-säsongen inklusive Stanley Cup på Viaplay för 399 kronor månaden!

Från väst till öst, från söder till norr. Fram till NHL-premiären i oktober går Uffe Bodin, Hampus Duvefelt, Måns Karlsson och Peter Ekholm igenom de 31 lagen. Vi pekar ut styrkor, svagheter och vilka spelare som är värt att hålla ett litet extra öga på under säsongen. 

Idag tittar vi närmare på St. Louis Blues:

Två rejäla formsvackor under den sista tredjedelen av fjolårssäsongen ställde till det. Blues halkade ner till en femteplats i Central Division och missade slutspel för första gången på sju år. Lagledningen såg sig själva i spegeln, och under sommaren har de varit en av de mest aktiva i hela ligan. Värvningar som Ryan O’Reilly, Tyler Bozak, Patrick Maroon och David Perrons har presenterats. Medan Patrik Berglund, Tage Thompson och målvakten Carter Hutton har fått flytta från lagets omklädningsrum. 

Alla förändringar har ingjutit optimism i Blues som kanske till och med är redo att utmana om Stanley Cup igen.

– Vi har alltid högt ställda förväntningar i det här laget. Men med tanke på det GM Armstrong lyckades genomföra under sommaren skulle jag vilja säga att vi är laddningen och optimismen ligger på en extra hög nivå inför den kommande säsongen, säger Blues head coach Mike Yeo till NHL.com/sv. 

Ja, tron är hög. Med all rätt.

Bitarna som kommit in i laget kommer göra nytta på många plan. Sedan tidigare har Blues starka poängspelare i Vladimir Tarasenko, Brayden Schenn och Jaden Schwartz. Dessa herrar ska fortsätta stå för merparten av produktionen, men det är när de inte gör det som den stora optimismen kommer väl till pass.

Med sina nyförvärv får Blues-pusslet fler nyckelbitar som går att använda i flera roller och spelsituationer. Perron slutade trea i Vegas Golden Knights interna poängliga förra året på 66 poäng. O’Reilly tvåa i Buffalos på 61 och Bozak nia i Torontos på 43 poäng.

En uppsida med de tre är att de är bra offensivt, men också defensivt vilket gör att Blues tighta försvarsspel kan bli ännu mer svårforcerat. St. Louis släppte in sjätte minst mål i hela ligan förra året. Vilket är ett gott betyg för lagets storvuxna backuppsättning.

Blues var förmodligen bättre än vad förra säsongens slutposition visade. Självinsikten att ta nästa steg har mynnat ut i förändringar. Tron på Stanley Cup är tillbaka.

POÄNGKUNGEN

VLADIMIR TARASENKO
Ryssen är den stora profilen i Blues och ska vara den som till slut vinner lagets interna poängliga. Det kravet har han på sig och det vet han om. Tarasenkos skott gör honom till en av ligans vassaste målskyttar. Förra säsongens 33 var närmast i underkant av vad han kan passera och kan Blues bli det topplag de tänkt borde ryssen hamna runt 40-strecket. På sina totalt 421 matcher i karriären har han stått för 178 fullträffar.

MÅLVAKTEN

JAKE ALLEN
Det största frågetecknet hos årets Blues är egentligen målvaktssidan. Klubben räknar nog med att Jake Allen ska vara etta, men han har haft en trög start på försäsongen på grund av ryggproblem. Nye Chad Johnson kommer utmana och konkurrenssituationen blir intressant att följa.

BACKEN

ALEX PIETRANGELO
Pietrangelo är inte bara lagets bästa back, han är lagets kapten också. En tvåvägsback med bra skott och nyttig i powerplay. Dessutom är han högerfattad, något som alltid ger pluspoäng i rankingar och liknande. Pietrangelo slutade på 13:e plats i backarnas poängliga förra året. När han spelar på topp är han en av ligans allra bästa försvarare.

UNGTUPPEN

VINCE DUNN
Tog ett rejält kliv förra året och ser ut att kunna ta en topp-4-plats i Blues uppställning den här hösten. Gjorde 24 poäng på 75 matcher under sin rookiesäsong och tog för sig allt mer ju längre säsongen led. Tränaren Mike Yeo tror på honom och hoppas han kan ta ytterligare kliv den här säsongen. 

COACHEN

MIKE YEO
Fick hastigt hoppa in efter Ken Hitchcock till förra säsongen och ska nu inleda sin andra raka säsong vid huvudansvaret. Har lång erfarenhet från NHL trots att han bara hunnit fylla 45 år. Yeo har framtiden för sig och undra om inte Blues faktiskt är helt rätt miljö för honom. Tar han tillbaka laget till slutspel i år?

Tar coach Yeo tillbaka Blues till slutspel?

IN OCH UT

Nyförvärv: Ryan O´Reilly, fw, Buffalo Sabres, Tyler Bozak, fw, Toronto Maple Leafs, David Perron, fw, Vegas Golden Knights, Chad Johnson, mv, Buffalo Sabres, Patrick Maroon, fw, New Jersey Devils, Jordan Nolan, fw, New Jersey Devils

Förluster: Vladimir Sobotka, fw, Buffalo Sabres, Patrik Berglund, fw, Buffalo Sabres, Tage Thompson, fw, Buffalo Sabres, Carter Hutton, mv, Buffalo Sabres, Scottie Upshall, fw, Edmonton Oilers, 

PROGNOSEN
De som är kvar från ifjol har fått lära sig att ett missat slutspel inte är okej. Det borde göra dem ännu mer fokuserade den här säsongen. De nya som kommer in vet förutsättningarna. Det ger en skön mix av gammalt och nytt och nog ska Blues återigen kunna vara med och slåss om Stanley Cup. En bra start kommer ingjuta självförtroende och efter det kan melodin gå i dur i Missouri. 

St. LOUIS BLUES TRUPP 2018/19 

MÅLVAKTER
34) Jake Allen
31) Chad Johnson

BACKAR
41) Robert Bortuzzo
19) Jay Bouwmeester
29) Vince Dunn
6) Joel Edmundson
4) Carl Gunnarsson
55) Colton Parayko
27) Alex Pietrangelo 

FORWARDS
49) Ivan Barbashyov
21) Tyler Bozak
15) Robert Fabbri
23) Dmitri Jaskin
7) Patrick Maroon
90) Ryan O’Reilly
57) David Perron
10) Brayden Schenn
17) Jaden Schwartz
86) Nikita Soshnikov
20) Alexander Steen
70) Oskar Sundqvist
91) Vladimir Tarasenko
22) Chris Thorburn

Tränare: Mike Yeo (2 säsongen)

 

Idag 19:00
Brynäs IF - Skellefteå AIK
1 2.30
X 4.25
2 2.75
Idag 19:00
Leksands IF - Växjö Lakers HC
1 2.45
X 4.40
2 2.50
Idag 19:00
Örebro HK - IF Malmö Redhawks
1 2.05
X 4.10
2 3.35
Idag 19:00
Luleå HF - IK Oskarshamn
1 1.30
X 6.60
2 9.00
Idag 19:00
HV 71 - Djurgårdens IF
1 2.15
X 4.25
2 3.05
Idag 19:00
Linköping HC - Frölunda Indians
1 2.75
X 4.40
2 2.30
Idag 19:00
Färjestads BK - Rögle BK
1 2.30
X 4.35
2 2.75
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten