BOSTON, MA – SEPTEMBER 16: Boston Bruins defenseman Axel Andersson (56) starts a rush up ice during a preseason game on September 16, 2018, between the Boston Bruins and the Washington Capitals at TD Garden in Boston, Massachusetts. The Bruins defeated the Capitals 2-1 (SO). (Photo by Fred Kfoury III/Icon Sportswire) NHL Eishockey Herren USA SEP 16 Preseason – Capitals at Bruins PUBLICATIONxINxGERxSUIxAUTxHUNxRUSxSWExNORxDENxONLY Icon482180916118 …
SHL

Efter framgången på träningslägret – nu skickas backtalangen hem till Sverige

Han gick i andra rundan av draften i somras, fick NHL-kontrakt direkt – utan att ens ha debuterat i SHL. Efter en fin camp återvänder Axel Andersson nu till Sverige och Djurgården, meddelar Bruins på sin webbsida.

LÄS ÄVEN: Axel Anderssons annorlunda kväll – målskytt och sydd med 18 stygn

Det har varit ett par maxade månader för Axel Andersson. Efter att ha valts som 57:e spelare i andra rundan av NHL-draften i somras skrev han omedelbart NHL-kontrakt med Boston Bruins och flög över för deras rookieläger tidigare i september. Där presterade han så pass bra att klubben lät honom stanna och göra ett par träningsmatcher under huvudlägret. Där fick han bilda backpar med legendaren och kaptenen Zdeno Chára, som är 23 år äldre än Andersson.

Nu står det klart att Andersson får lämna Bruins och återvända till Sverige. I natt var han en av spelarna som gallrades bort från truppen. Detta för att återvända till Djurgården. 18-åringen spelade uteslutande J20-hockey i fjol.

TRE SVENSKAR KVAR I BOSTON

Nu kan han få chansen till SHL-spel om han inte hamnar i Djurgårdens J20-lag igen. Eller försvinner tillbaka till Nordamerika för spel i Kitchener Rangers, OHL-klubben som äger hans kanadensiska juniorrättigheter. Rangers plockade upp backen i importdraften i somras.

Andersson var inte den enda svenska backen som fick lämna Bruins i natt. Även en annan spelare med djurgårdskoppling blev degraderad, nämligen Emil Johansson som spelade SHL-hockey med Djurgården 2016/17. Han får inleda säsongen med farmarlaget Providence Bruins. Under sin första AHL-säsong i fjol svarade han för tio poäng (2+8) på 53 matcher med Providence.

Kvar på Bruins camp finns allt jämt tre svenskar, Anton Blidh, Jakob Forsbacka Karlsson och Joakim Nordström.

LÄS ÄVEN: Axel Anderssons galna sommar – ”Trodde knappt mina öron”

SVENSKARNA PÅ CAMPERNA

Här är en genomgång av alla svenskar som funnits med på NHL-klubbarnas camper, vilka som blivit nedskickade och vilka som är kvar:

Anaheim Ducks (7)
Jacob Larsson, b
Hampus Lindholm, b
Marcus Pettersson, b
Isac Lundeström, fw
Rickard Rakell, fw
Anton Rödin, fw
Jakob Silfverberg, fw

Nedskickad:
Olle Eriksson Ek, mv, Bik Karlskoga (lån)

Arizona Coyotes (6)
Niklas Hjalmarsson, b
Oliver Ekman Larsson, b
Kevin Ekman Larsson, b
Mario Kempe, fw
Jens Lööke, fw
David Ullström, fw

Boston Bruins (3)
Jakob Forsbacka Karlsson, fw
Joakim Nordström, fw
Anton Blidh, fw

Nedskickade:
Axel Andersson, b, Djurgården (lån)
Emil Johansson, b, Providence Bruins (AHL)

Buffalo Sabres (9)
Jonas Johansson, mv,
Linus Ullmark, mv
Rasmus Dahlin, b
Lawrence Pilut, b
Rasmus Asplund, fw
Patrik Berglund, fw
Johan Larsson, fw
Alexander Nylander, fw
Victor Olofsson, fw

Calgary Flames (7)
Rasmus Andersson, b
Marcus Högström, b
Oliver Kylington, b
Adam Ollas Mattsson, b
Viktor Svedberg, b (try-out)
Mikael Backlund, fw
Elias Lindholm, fw

Carolina Hurricanes (2)
Victor Rask, fw (långtidsskadad)
Lucas Wallmark, fw

Chicago Blackhawks (7)
Anton Forsberg, mv
Adam Boqvist, b
Carl Dahlström, b
Gustav Forsling, b (långtidsskadad)
Erik Gustafsson, b
Victor Ejdsell, fw
Marcus Krüger, fw

Nedskickade:
Lucas Carlsson, b, Rockford Icehogs (AHL)
Jacob Nilsson, fw, Rockford Icehogs (AHL)

Columbus Blue Jackets (4)
Gabriel Carlsson, b
Jonathan Davidsson, fw
Kevin Stenlund, fw
Alexander Wennberg, fw

Colorado Avalanche (4)
Anton Lindholm, b
Patrik Nemeth, b
Gabriel Landeskog, fw
Carl Söderberg, fw

Dallas Stars (5)
John Klingberg, b
John Nyberg, b
Mattias Janmark, fw

Nedskickad:
Niklas Hansson, b, Texas Stars (AHL)
Jakob Stenqvist, b, Björklöven

Detroit Red Wings (5)
Jonathan Ericsson, b
Niklas Kronwall, b
Axel Holmström, fw
Gustav Nyquist, fw
Christoffer Ehn, fw

Edmonton Oilers (3)
Adam Larsson, b
Oscar Klefbom, b
Pontus Åberg, fw

Nedskickad:
William Lagesson, b, Bakersfield Condors (AHL)

Florida Panthers

Nedskickade:
Linus Nässen, b, Springfield Thunderbirds (AHL)
Ludwig Byström, b, Springfield Thunderbirds (AHL)

Los Angels Kings (2)
Oscar Fantenberg, b
Adrian Kempe, fw

Nedskickad:
Jacob Moverare, b, Frölunda (lån)

Montreal Canadiens (2)
Jacob de la Rose, fw

Nedskickad:
Lukas Vejdemo, fw, Lacal Rocket (AHL)

Minnesota Wild (5)
Gustav Olofsson, b (långtidsskadad)
Jonas Brodin, b
Joel Eriksson Ek, fw

Nedskickade:
Gustav Bouramman, b, Iowa Wild (AHL)
Eric Martinsson, b, Iowa Wild (AHL)

Nashville Predators (6)
Mattias Ekholm, b
Viktor Arvidsson, fw
Filip Forsberg, fw
Calle Järnkrok, fw

Nedskickade:
Emil Pettersson, fw, Milwaukee Admirals (AHL)
Carl Persson, fw, Milwaukee Admirals (AHL)

New Jersey Devils (3)
Eddie Läck, mv
Marcus Johansson, fw
Jesper Bratt, fw

New York Islanders (1)
Robin Lehner, mv

Nedskickad:
Sebastian Aho, b, Bridgeport Sound Tigers

New York Rangers (6)
Henrik Lundqvist, mv
Fredrik Claesson, b
Lias Andersson, fw
Jesper Fast, fw
Michael Lindqvist, fw
Mika Zibanejad, fw

Ottawa Senators (1)
Magnus Pääjärvi, fw

Nedskickade:
Filip Gustavsson, mv, Belleville Senators (AHL)
Marcus Högberg, mv, Belleville Senators (AHL)
Julius Bergman, b, Belleville Senators (AHL)
Andreas Englund, b, Belleville Senators (AHL)

Philadelphia Flyers (3)
Christian Folin, b
Robert Hägg, b
Oskar Lindblom, fw

Pittsburgh Penguins (2)
Carl Hagelin, fw
Patric Hörnqvist, fw

Nedskickad:
Tobias Lindberg, fw, Wilkes-Barre/Scranton Penguins (AHL)
Linus Ölund, fw, Wilkes-Barre/Scranton Penguins (AHL)

San Jose Sharks (5)
Tim Heed, b
Joakim Ryan, b
Erik Karlsson, b
Melker Karlsson, fw
Marcus Sörensen, fw

Nedskickad:
Filip Sandberg, fw, San José Barracuda (AHL)

St. Louis Blues (3)
Carl Gunnarsson, b
Alexander Steen, fw
Oskar Sundqvist, fw

Tampa Bay Lightning (2)
Victor Hedman, b
Anton Strålman, b

Toronto Maple Leafs (9)
Andreas Borgman, b
Timothy Liljegren, b
Calle Rosén, b
Rasmus Sandin,
Pierre Engvall, fw
Carl Grundström, fw
Andreas Johnsson, fw
Pär Lindholm, fw
Dmytro Timashov, fw

Nedskickad:
Jesper Lindgren, b, HPK (lån)

William Nylander fortfarande kontraktslös

Vancouver Canucks (5)
Jacob Markström, mv
Anders Nilsson, mv
Alexander Edler, b
Loui Eriksson, fw
Elias Pettersson, fw

Nedskickad:
Jonathan Dahlén, fw, Utica Comets (AHL)

Washington Capitals (4)
Christian Djoos, b
Nicklas Bäckström, fw
Andre Burakovsky, fw
Axel Jonsson Fjällby, fw

Nedskickad:
Hampus Gustafsson, fw, Hershey Bears (AHL)

Vegas Golden Knights (3)
Erik Brännström, b
William Karlsson, fw
Oscar Lindberg, fw

Nedskickad:
Oscar Dansk, mv, Chicago Wolves (AHL)
Lucas Elvenes, fw, Rögle (lån)

Winnipeg Jets (2)
Jacob Cederholm, b
Dennis Everberg, fw

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 13 maj
15:20 USA - Lettland VM
15:20 Frankrike - Slovakien VM
19:20 Finland - Norge VM
19:20 Tyskland - Kanada VM
01:00 Pittsburgh Penguins - New York Rangers NHL
01:30 Washington Capitals - Florida Panthers NHL
lördag 14 maj
03:30 Dallas Stars - Calgary Flames NHL
11:20 Danmark - Kazakstan VM
11:20 Sverige - Österrike VM
15:20 Schweiz - Italien VM
15:20 Tjeckien - Storbritannien VM
19:20 Slovakien - Tyskland VM
19:20 Lettland - Finland VM
22:30 Carolina Hurricanes - Boston Bruins NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Tampa Bay Lightning NHL
söndag 15 maj
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
11:20 Italien - Kanada VM
11:20 Norge - Storbritannien VM
15:20 Frankrike - Kazakstan VM
15:20 Österrike - USA VM
19:20 Danmark - Schweiz VM
19:20 Tjeckien - Sverige VM
01:00 New York Rangers - Pittsburgh Penguins NHL
måndag 16 maj
03:30 Calgary Flames - Dallas Stars NHL
15:20 Lettland - Norge VM
15:20 Slovakien - Kanada VM
19:20 Finland - USA VM
19:20 Frankrike - Tyskland VM
tisdag 17 maj
15:20 Tjeckien - Österrike VM
15:20 Italien - Danmark VM
19:20 Sverige - Storbritannien VM
19:20 Schweiz - Kazakstan VM
onsdag 18 maj
15:20 Norge - Österrike VM
15:20 Frankrike - Italien VM
19:20 Finland - Sverige VM
19:20 Schweiz - Slovakien VM
torsdag 19 maj
15:20 Storbritannien - USA VM
15:20 Tyskland - Danmark VM
19:20 Tjeckien - Lettland VM
19:20 Kanada - Kazakstan VM
fredag 20 maj
15:20 Tyskland - Italien VM
15:20 Storbritannien - Finland VM
19:20 Lettland - Österrike VM
19:20 Kazakstan - Slovakien VM
lördag 21 maj
11:20 USA - Sverige VM
11:30 Danmark - Frankrike VM
15:20 Kanada - Schweiz VM
15:20 Österrike - Finland VM
19:20 Italien - Slovakien VM
19:20 Norge - Tjeckien VM

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten