Sök
REDO FÖR MER? Claude Giroux och Philadelphia Flyers gick bet mot Sidney Crosby och Pittsburgh Penguins i våras. Är de mogna att ta upp fajten nu?
Philadelphia

PHILADELPHIA: Slutligen redo att utmana mästarlagen på allvar?

Pusselbitarna börjar falla på plats för Philadelphia Flyers. Efter ett par år med ojämna resultat har klubben skapat en laguppställning där mixen av ungdomlig entusiasm och produktiv rutin gör dem till en otäck motståndare. Är de slutligen redo att utmana Pittsburgh och Washington om herraväldet i Metro Division?

Se hela NHL-säsongen inklusive Stanley Cup på Viaplay för 399 kronor månaden!

Från väst till öst, från söder till norr. Fram till NHL-premiären i oktober går Uffe Bodin, Hampus Duvefelt, Måns Karlsson och Peter Ekholm igenom de 31 lagen. Vi pekar ut styrkor, svagheter och vilka spelare som är värt att hålla ett litet extra öga på under säsongen. 

Idag tittar vi närmare på Philadelphia Flyers.

Den 2 december förra året kunde allt ha varit över för Dave Hakstol. Philadelphia Flyers hade just förlorat sin tionde match i rad och ilskna fansen krävde hans huvud på ett fat. Men mitt i stormen av kritik stod general managern Ron Hextall fast vid sin coach.
– Dave Hakstol är vår coach och han kommer att fortsätta att vara vår coach. Punkt, lät Hextall meddela vid en presskonferens.

Att Hextall satte ned foten och tog död på alla spekulationer om huvudtränarens framtid tycktes skapa ett lugn i hela organisationen. För efter det var det ett betydligt mer harmoniskt stämning kring Flyers, som sakta men säkert började röra sig i rätt riktning. Resan tog dem ända till slutspel och en tuff första runda mot Pittsburgh Penguins innan det tog slut.

Trots att det alltid svider att förlora mot hatade rivalen Penguins var det på det hela taget en positiv säsong för Flyers. Efter den väldokumenterade förlustsviten visade laget att det finns mycket för fansen att vara upprymda över. Under Hextalls ledning har klubben draftat bra och samlat på sig en hel del spelare som ser ut att ha en ljus framtid i NHL.

Redan nu har ynglingar som Ivan Provorov, Travis Konecny och Nolan Patrick visat att de är redo att axla mer ansvar samtidigt som Oskar Lindblom, Philippe Myers och det högt aktade målvaktslöftet Carter Hart är på väg uppåt. Mixa det med en solid kärna av rutin i Claude Giroux, Jakub Voracek, Sean Couturier, Wayne Simmonds och nygamle James van Riemsdyk så finns det anledning att tro att det kan bli något riktigt bra av det här laget.

Det kanske inte bara är framtiden som är ljus. Även nuet kan anses tilltalande.

POÄNGKUNGEN

CLAUDE GIROUX
Snacka om comeback! För ett år sedan undrade man oroligt om Giroux var på väg att tyna bort efter karriärens svagaste säsong med 14 mål och 58 poäng på 82 matcher. Coachen Dave Hakstol tog press från kaptenen genom att sätta ut honom på Sean Couturiers vänsterkant. Det fick en enormt positiv effekt. I en mer frigjord roll satte Giroux personbästa med 34 mål och 102 poäng. I slutändan hade han bara Connor McDavid framför sig i poängligan. En pånyttfödd Giroux gör Flyers till en mycket svårare motståndare att tampas med.

MÅLVAKTEN

BRIAN ELLIOTT
Philadelphia Flyers och målvaktspositionen har varit ett återkommande problem genom åren. Brian Elliott gjorde sitt bästa för att stärka posten efter att ha ersatt Steve Mason mellan stolparna förra säsongen. En dåligt tajmad skada förstörde en viktig del av säsongen och tvingade Flyers att plocka in Petr Mrázek från Detroit i ett sent skede. Elliott hade en räddningsprocent på starka 93,11 i spel fem-mot-fem, vilket var på samma nivå som Andrej Vasiljevskij och Marc-André Fleury. Flyers stora problem i numerärt underläge under fjolåret – bara Montréal och New York Islanders var sämre – bidrog till att försämra veteranens totala räddningsprocent (90,9). Kan Flyers stabilisera sitt spel i boxplay kommer Elliotts siffror antagligen att se bra mycket bättre ut.

BACKEN

IVAN PROVOROV
Det är Shayne Gostisbehere som har hyllats mest de senaste åren, men efter förra säsongen råder det inte längre någon tvekan om vem som är Flyers verkliga stjärnback. Provorov, som av vissa omnämns som en trolig Norris Trophy-vinnare på sikt, ledde backarnas målliga tillsammans med Victor Hedman och Dougie Hamilton med sina 17 fullträffar. Han har under sina två första säsonger visat upp ett otroligt moget spel och det finns ingen anledning att tro att han inte kommer att ta ytterligare ett steg under den här säsongen.

UNGTUPPEN

NOLAN PATRICK
Kanske var det en välsignelse i förklädnad att Nolan Patrick gick som tvåa i draften bakom Nico Hischier 2017. Dels för att han slapp förväntningarna som kommer med att väljas som etta, dels för att han därigenom hamnade i Philadelphia och kunde spela utan press bakom stjärnor som Giroux, Couturier och Voracek. Patrick hade sina omställningsproblem till en början, men ju längre säsongen gick, ju mer bekväm såg han ut i NHL-kostymen. Faktum är att 17 av de 30 poäng han gjorde som rookie kom under de 25 sista matcherna av grundserien. Det gör att det finns anledning att förvänta sig ett lyft från 20-åringen i år.

COACHEN

DAVE HAKSTOL
Det fanns en period i fjol när Hakstol antagligen var den mest kritiserade personen i hela Philadelphia. Flyers förlorade tio raka matcher och såg ut att vara på väg mot en ny säsong i ingenmansland. Men på något sätt lyckades coachen inte bara rädda sitt jobb – han och laget hittade ett sätt att reda ut röran, avsluta grundserien med 98 poäng och sluta trea i tuffa Metro Division. Det är inte alltid enkelt att förstå sig på Hakstol och hur han resonerar när han komponerar kedjor och backpar, men när hela organisationen nu tycks ha vind i seglen sitter han rätt säkert. En smygande utmanare till Jack Adams Award?


Ivan Provorov. Foto: IBL

IN OCH UT

Nyförvärv: Christian Folin, b, Los Angeles, James van Riemsdyk, fw, Toronto, David Kase, fw, Mora.
Förluster: Petr Mrázek, mv, Carolina, Brandon Manning, b, Chicago, Valtteri Filppula, fw, N Y Islanders, Matt Read, fw, Minnesota, Danick Martel, fw, Tampa Bay.

PROGNOSEN

Ron Hextall förtjänar verkligen respekt för det jobb han har gjort sedan han tog över Philadelphia Flyers. Under föregångaren Paul Holmgrens ledning var klubben känd för att strö pengar över ”fel” spelare, vilket ofta fick en rätt negativ effekt på både lönetaksutrymme och resultat. Hextall har ändrat kurs och arbetat mer tålmodigt genom att satsa på draften och byggt på sikt i stället för att försöka forcera fram framgång. Det gör att Flyers nu befinner sig i en bra sits, både vad gäller nuet och framtiden.

På forwardssidan har laget fått ytterligare spets med värvningen av James van Riemsdyk, som återvänder från Toronto Maple Leafs efter karriärens målmässigt sett mest produktiva säsong med 36 mål. På backsidan kommer den unga kärnan att bli ett år äldre och bättre. Återstår gör då målvaktssidan, där Brian Elliott måste hålla sig frisk och hålla fortet i väntan på att Carter Hart ska bli mogen uppgiften i NHL. Målvaktsspelet i kombination med lagets usla boxplay är det som kan anses vara ett orosmoln inför säsongen. Annars känns Philadelphia Flyers som ett lag moget att konkurrera med mästarlagen Pittsburgh och Washington i toppen av Metro Division. Och hur länge till dröjer det innan Flyers kan anses vara en utmanare till Stanley Cup? Är de redan där, rent av?

PHILADELPHIA FLYERS TRUPP 2018/19 

MÅLVAKTER
30) Michal Neuvirth
37) Brian Elliott

BACKAR
3) Radko Gudas
6) Travis Sanheim
8) Robert Hägg
9) Ivan Provorov
26) Christian Folin
47) Andrew MacDonald ”A”
53) Shayne Gostisbehere

FORWARDS
11) Travis Konecny
12) Michael Raffl
14) Sean Couturier
15) Jori Lehterä
17) Wayne Simmonds ”A”
19) Nolan Patrick
20) Taylor Leier
21) Scott Laughton
22) Dale Weise
25) James van Riemsdyk
28) Claude Giroux ”C”
40) Jordan Weal
54) Oskar Lindblom
93) Jakub Voracek  

Tränare: Dave Hakstol (sedan 2015)

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten