Sök
DET FICK INTE HÄNDA. John Tavares valde bort Islanders för spel i sitt hjärtas klubb.
Nyheter

N Y ISLANDERS: De gjorde allt rätt – sen blev allt fel

Det som inte fick hända, hände. Fixstjärnan John Tavares tog sitt pick och pack och lämnade New York – utan att Islanders fick något för det utöver ett ökat löneutrymme. En redan ifrågasatt klubb tappade än mer av sin stjärnglans. Det går till och med att argumentera för att de största stjärnorna finns i ledarstaben.

Se hela NHL-säsongen inklusive Stanley Cup på Viaplay för 399 kronor månaden!

Från väst till öst, från söder till norr. Fram till NHL-premiären i oktober går Uffe Bodin, Hampus Duvefelt, Måns Karlsson och Peter Ekholm igenom de 31 lagen. Vi pekar ut styrkor, svagheter och vilka spelare som är värt att hålla ett litet extra öga på under säsongen. 

Idag tittar vi närmare på New York Islanders.

Den femte juni 2018 var ett bra datum i New York Islanders historia. Den smått bisarre general managern Garth Snow fick till slut sparken av Islanders nye president Lou Lamoriello, som då själv tog över GM-posten. Hans första uppdrag var att övertyga John Tavares om att stanna i klubben. Superstjärnan med utgående kontrakt skulle väl inte våga säga nej till Gudfadern himself?

Två veckor senare tog Lamoriello nästa kliv för att övertyga John Tavares om att stanna hos Islanders. Då anställde han en av världens mest respekterade coacher, Barry Trotz, som bara veckor tidigare till sist hade lyckats föra Washington Capitals till Stanley Cup-titeln. Med en av NHL:s främsta, och definitivt den mest profilstarka, lagledningar fanns det för första gången på länge lite framtidshopp för New York Islanders. Till sist började klubben kännas lite sexig, efter decennier av relativt färglösa lagbyggen. Nu skulle bara John Tavares skriva på sitt åttaårskontrakt och sen var saken klar!

Men ni vet ju alla vad som hände. Islanders ansikte utåt, klubbikonen, fixstjärnan, han som burit klubben, valde att lämna. För Lou Lamoriellos gamla klubb Toronto. Det var ett faktum som bara ökade de smärtsamma ironin ytterligare för ”Uncle Lou” och New York Islanders supporterskara.

Så nu står New York Islanders återigen inför det som de flesta tyckare tror blir en en jobbig säsong. Lamoriello har ersatt Tavares med en KHL-center utan en enda NHL-match på meritlistan, och har adderat sina favorittuffingar från Toronto på det. Men det finns en anledning att känna optimism för Islanders ändå, och den anledningen stavas Mathew Barzal. Calder Trophy-vinnaren gjorde den bästa säsongen en rookie gjort sedan Jevgenij Malkin kom in i ligan, och fortsätter bara han att utvecklas har Islanders sin nya Tavares i klubben redan. Det återstår att se om han om ett decennium också väljer att överge livet på Long Island för ett liv i Kanada.

POÄNGKUNGEN

MATHEW BARZAL
Faktum är att Matt Barzal vann den interna poängligan redan förra säsongen, en poäng före Tavares. Det finns mycket som talar för att det här är nästa stora superstjärna i NHL. Får han bara en vettig omgivning är det här en blivande 100-poängsspelare. Spränger han den vallen redan i år? Nja, kanske inte.

MÅLVAKTEN

THOMAS GREISS
New York Islanders har ett av ligans jämnaste och mest svårbedömda målvaktspar, precis som man haft de senaste åren. Skillnaden nu är att Jaroslav Halák bytts ut mot Robin Lehner. Greiss är säkerligen förstemålvakt till en början, men det skulle inte vara en skräll alls om Lehner tog över den positionen innan säsongen var över. Svensken bör ha en högre högstanivå än tyske Greiss.

BACKEN

NICK LEDDY
New York Islanders har en jämn och ganska bred backsida, utan någon uppenbar stjärna. Nick Leddy är dock en som har lite, lite stjärnglans runt sig. Är stabil kring 40 poäng och tar ett stort ansvar i båda riktningarna. Är 27 år, och kanske kan ta ett litet steg till i utvecklingen till och med.

UNGTUPPEN

SEBASTIAN AHO
New York Islanders gjorde en urstark draft och fick både Noah Dobson och Oliver Wahlstrom, som kan vara blivande stjärnor. Ingen av dem lär dock få spela i NHL redan den här säsongen. Det lär emellertid Sebastian Aho göra. Tog för sig ordentligt när han till sist fick göra NHL-debut förra säsongen och har en offensiv uppsida som lär behövas i Islanders. Får vi se ett genombrott på den tidigare Skellefteåstjärnan? Ja, varför inte?

COACHEN

BARRY TROTZ
En av ligans mest omtyckta och respekterade coacher ska ta sig an det här New York Islanders-laget. Skrev på för klubben bara veckor efter att han vunnit Stanley Cup med Washington. Känslan är att klubben inte kunde ha fått in en bättre coach än vad de nu fick. En klockren lösning.

Foto: IBL/CSM/Rex

IN OCH UT

Nyförvärv: Robin Lehner, mv, Buffalo, Luca Sbisa, b, Vegas (try-out),  Leo Komarov, fw, Toronto, Matt Martin, fw, Toronto, Valtteri Filppula, fw, Philadelphia, Tom Kühnhackl, fw, Pittsburgh, Jan Kovar, fw, Metallurg Magnitogorsk,
Förluster: Jaroslav Halák, mv, Boston, Calvin de Haan, b, Carolina, Brandon Davidson, b, Chicago, John Tavares, fw, Toronto, Chris Wagner, fw, Boston, Nikolaj Kuljomin, fw, Metallurg Magnitogorsk, Pius Suter, fw, Zürich

PROGNOSEN

Det blir något av en omstart för Islanders, men faktum är att det lag de har inte är dåligt alls. Det är ingen total rebuild som dragit igång, utan den stora utmaningen blir att hämta sig efter käftsmällen som drabbade klubben när John Tavares lämnade. Om Barzal fortsätter imponera, om Robin Lehner tar klivet, om Jordan Eberle gör en bättre säsong…ja, då finns förutsättningar för att den absolut närmaste tiden inte blir så mörk för Islanders som man först kunde tro. Deras stora problem är emellertid att alldeles för gamla och alldeles för omoderna spelare sitter på alldeles för långa och alldeles för dyra kontrakt.

NEW YORK ISLANDERS TRUPP 2018/19 

MÅLVAKTER
1) Thomas Greiss
40) Robin Lehner

BACKAR
2) Nick Leddy
6) Ryan Pulock
14) Thomas Hickey
28) Sebastian Aho
42) Scott Mayfield
50) Adam Pelech
55) Johnny Boychuk
xx) Luca Sbisa
xx) Dennis Seidenberg

FORWARDS
7) Jordan Eberle
10) Jan Kovar
12) Josh Bailey
13) Mathew Barzal
15) Cal Clutterbuck
16) Andrew Ladd
17) Matt Martin
27) Anders Lee
29) Brock Nelson
34) Tom Kühnhackl
47) Leo Komarov
51) Valtteri Filppula
52) Ross Johnston
53) Casey Cizikas
72) Anthony Beauvillier
xx) Stephen Gionta
xx) Pius Suter

Tränare: Barry Trotz (sedan 2018)

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten