Taylor Hall.
Nyheter

NEW JERSEY: Uppdrag ”övertyga stjärnan att stanna” kan starta

I fjol var de ett av NHL:s stora utropstecken och tog överraskande en slutspelsplats. Nu står New Jersey Devils inför den tuffa uppgiften att återupprepa den oväntade bedriften. Och att övertyga Taylor Hall om att han ska stanna i klubben efter att kontraktet löper ut 2020. 

Se hela NHL-säsongen inklusive Stanley Cup på Viaplay för 399 kronor månaden!

Från väst till öst, från söder till norr. Fram till NHL-premiären i oktober går Uffe Bodin, Hampus Duvefelt, Måns Karlsson och Peter Ekholm igenom de 31 lagen. Vi pekar ut styrkor, svagheter och vilka spelare som är värt att hålla ett litet extra öga på under säsongen. 

Idag tittar vi närmare på New Jersey Devils.

Med fart och fläkt tog New Jersey Devils NHL med storm förra säsongen. Laget var uträknat inför första nedsläpp, men kunde mycket tack vare Taylor Halls sanslösa framfart spela till sig en slutspelsplats. Framgången kan påstås ha kommit någon säsong för tidigt då Devils egentligen befunnit sig i en slags föryngringsprocess.

Det positiva med sommaren var att fjolårets framsteg inte steg klubbens general manager Ray Shero åt huvudet. Visst, han var och nafsade på en del free agents, men valde i slutändan att ligga lågt och satsa på kontinuitet. Det gör att Devils kommer att fortsätta släppa fram unga spelare och låta processen fortgå. Det är inte nu man ska vara som bäst – det är om några år.

Taylor Hall är givetvis den stora x-faktorn den här säsongen också. Han bar Devils till slutspel i fjol och belönades med Hart Trophy som ligans mest värdefulla spelare för sina insatser på isen. Det kommer sannolikt att krävas något liknande från hans sida i år.

Bakom honom hoppas Devils mycket på Marcus Johansson. Den snart 28-årige svensken hade en jobbig första säsong i Newark efter flytten från Washington. En ful armbåge från Bostons Brad Marchand kostade forwarden stora delar av säsongen. En frisk Johansson är god för 50-60 poäng, så här finns ett viktig sparkapital.

Jesper Bratt är en annan svensk som blir intressant att följa. Han hade närmast en sagolik inledning på säsongen efter att ha tagit klivet från Hockeyallsvenskan och AIK rakt in i NHL. Av förklarliga skäl mattades han längs vägen. Nu blir det spännande att se om han kan lyfta sig ett snäpp ytterligare som förstaårssenior efter fjolårets lärdomar.

POÄNGKUNGEN

TAYLOR HALL
53 poäng första säsongen i Devils förvandlades till 93 i fjol. Draftettan från 2010 lyckades äntligen ta klivet fullt ut och leva upp till sin potential. Han slutade sexa i poängligan och fick Hart Trophy som ligans mest värdefulla spelare. Nu står han inför en grann uppgift att försöka återupprepa sin succé.

MÅLVAKTEN

KEITH KINKAID
Cory Schneiders namn borde finnas här, men skadorna fortsätter att hemsöka amerikanen. Det gjorde att Kinkaid fick bära en hel del ansvar i fjol. Så ser det ut att bli även i inledningen av den här säsongen då Schneider inte fått klartecken att spela under försäsongen efter en höftoperation. Kinkaid är en pålitlig backup och visade i fjol att han kan ta ett visst mått av ansvar. I slutspelet hade han det jobbigare och det är ovisst om han orkar bära laget under en längre period om Schneiders skadehelvete fortsätter att hålla honom borta från isen. I periferin finns Eddie Läck som ett annat alternativ.

BACKEN

WILL BUTCHER
Offensiv pjäs som hjälpte Devils powerplay att bli snäppet bättre än föregående år. Butcher må ha sina defensiva brister, men hans blick för spelet och intelligens med pucken gjorde att han kunde bidra redan som rookie. Samlade ihop 44 poäng och kommer tillsammans med Sami Vatanen att spela en nyckelroll i att få upp pucken till lagets vindsnabba forwards.

UNGTUPPEN

NICO HISCHIER
Draftettan från 2017 gjorde en klart godkänd rookiesäsong med 52 poäng som 18-åring. Den här säsongen kommer pressen på honom att vara en produktiv förstacenter att öka ytterligare. Just därför är det skönt för schweizaren att ha Taylor Hall att luta sig emot. Inte bara för att han tar en del av pressen, utan även för att han vet vad Hischier går igenom som ung spelare med höga krav på sig att producera.

COACHEN

JOHN HYNES
43-åringen går in på sin fjärde säsong med Devils och har varit med att forma ett ungt och spännande lag. Farten har blivit adelsmärket i lagets spel och det är få andra klubbar i ligan som kunnat matcha Devils ”team speed” det senaste året. Hårda men rättvisa nypor. Populär bland spelarna.


Nico Hischier. Foto: Ed Mulholland-USA TODAY Sports 

IN OCH UT

Nyförvärv: Jegor Jakovlev, b, SKA Sankt Petersburg, Eric Gryba, b, Edmonton, Ty Smith, b, Spokane, Joey Anderson, fw, University of Minnesota-Duluth
Förluster: John Moore, b, Boston, Jimmy Hayes, fw, Pittsburgh, Michael Grabner, fw, Arizona, Patrick Maroon, fw, St. Louis, Brian Gibbons, fw, Anaheim.

PROGNOSEN

På ett sätt behöver inte New Jersey Devils känna någon brådska. Under Ray Sheros ledning har laget byggt ett solitt fundament av unga spelare på väg uppåt. Därför är inte omedelbar framgång något som bör prioriteras. Sommarens inaktivitet indikerar att Shero har precis den inställningen. Han lät veteraner som John Moore, Patrick Maroon och Michael Grabner försvinna på free agent-marknaden utan att ersätta dem med andra veteraner. I stället kommer de egen-draftade spelarna få utrymme att växa in i ligan.

På ett annat sätt behöver New Jersey Devils känna brådska. Den stora utmaningen som klubben har framför sig är att övertyga Taylor Hall om att de är en klubb som han på sikt kommer att han chansen att vinna i. Hall har kontrakt till 2020 varpå han kan bli unrestricted free agent och testa marknaden, men redan nästa sommar har Devils möjlighet att inleda förlängningar om ett nytt kontrakt. Just därför kan den här säsongen ändå anses viktig ur ett strategiskt perspektiv. Skulle laget ta ett stort kliv bakåt finns det risk att det påverkar Halls inställning. Devils har något bra på gång, men det baseras till stor del på att Hall finns i centrum som lagets härförare även i framtiden.

NEW JERSEY DEVILS TRUPP 2018/19 

MÅLVAKTER
1) Keith Kinkaid
31) Eddie Läck
35) Cory Schneider 

BACKAR
6) Andy Greene ”C”
8) Will Butcher
12) Ben Lovejoy
16) Steven Santini
25) Mirco Müller
28) Damon Severson
45) Sami Vatanen
74) Jegor Jakovlev

FORWARDS
9) Taylor Hall ”A”
13) Nico Hischier
18) Drew Stafford (try-out)
19) Travis Zajac
20) Blake Coleman
21) Kyle Palmieri ”A”
22) Brian Boyle
23) Stefan Noesen
37) Pavel Zacha
41) Michael McLeod
63) Jesper Bratt
90) Marcus Johansson ”A”

Tränare: John Hynes (sedan 2015)

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten