Mer jubel i Nashville den här säsongen?
Nyheter

NASHVILLE: Kan ökad konkurrens gynna favoriterna?

Kapprustningen i konferensen har gjort Western Conference jämnare. Det tuffare klimatet och ökade konkurrensen är dock något Stanley Cup-favoriten Nashville Predators kan dra nytta av, menar Peter Ekholm. 

Se hela NHL-säsongen inklusive Stanley Cup på Viaplay för 399 kronor månaden!

Från väst till öst, från söder till norr. Fram till NHL-premiären i oktober går Uffe Bodin, Hampus Duvefelt, Måns Karlsson och Peter Ekholm igenom de 31 lagen. Vi pekar ut styrkor, svagheter och vilka spelare som är värt att hålla ett litet extra öga på under säsongen. 

Idag tittar vi närmare på Nashville Predators.

2016 Förlust i andra rundan
2017 Stanley Cup Final
2018 Förlust i andra rundan
2019 Mästare?

Att bära ett favoritskap är inte lätt, det vet Nashville Predators. Det innebär större press och att vara ett lag som alla andra gör allt för att slå. Att gå till slutspel i NHL är inte heller en lätt promenad. Ändå har Predators gjort det elva gånger på sina 19 säsonger i NHL. Därför är det inte svårt att förstå varför Nashville varit mångas favoriter att få lyfta Stanley Cup de senaste åren. 

– Vi är ju det av en anledning. Det är det som är det bästa att vi faktiskt har ett bra lag och att det inte var någon slump att vi vann grundserien och det är det som är spännande och det vi vill bygga vidare på, sa den svenske snipern Filip Forsberg i somras. 

Ny säsong innebär nya möjligheter, men också nytt favoritskap för Predators. Frågan är däremot om årets säsong kanske blir något behagligare. Åtminstone psykologiskt. 

I sommar har de nämligen fått se flera av sina konkurrenter i väst rusta för att kunna utmana. 

Erik Karlssons inträdde i San Jose har gjort dem till en starkare utmanare. Max Pacioretty och Paul Stastnys ankomst till Vegas har stärkt deras odds och att Jets fått behålla stora delar av sitt konferensfinallag från i våras kommer göra deras kapacitet intakt. Så hur kan det vara bra för Predators? Jo, med fler lag som konkurrerar, minskar pressen en del på Nashville. De behöver inte leva upp till lika höga förväntningar, utan bör kunna smyga med i toppklungan för att sedan bryta sig loss när det verkligen gäller. En situation ni säkert känner igen från diverse skidtävlingar. 

Washington Capitals gjorde det på ett sätt förra säsongen. De vann (för en gångs skull) inte President Trophy och med heta konkurrenter som Tampa Bay Lightning, Boston Bruins och Pittsburgh Penguins att slåss med, kunde de köra sitt race och ni vet ju hur det slutade. 

Predators står inför en liknande situation i år. Snacket om att vilket västlag som ska gå till final handlar inte längre bara om Predators. Och spelar Nashville-lirarna bara sina strängar rätt, kan det bli en rolig vår i Tennessee. 

POÄNGKUNGEN

FILIP FORSBERG
Visst är det dags att se Forsberg över 70-poängsträcket nu?  De senaste årens poängskörd har inte nått riktigt så högt. Och även om han själv inte vill säga hur många poäng han vill göra, är det där han ska ligga. Nashville behöver en riktig poänggörare och Forsberg är en av ligans allra största stjärnor.

MÅLVAKTEN

PEKKA RINNE
Rinne har fortfarande förstaspaden i Predators. 33-åringen var en av ligans bästa under förra säsongens grundserie, och förväntas vara det även i år. Rinne står för ett stabilt målvaktsspel, även om han darrade något i slutspelet vilket slutade med att Preds fick ta tidig semester. Kommer utmanas ännu mer av unge Just Saros i år, men nog är Rinne – precis som hela Nashville – ute efter revansch. 

BACKEN

P.K. SUBBAN
Finns det någon som är bättre än den andra i Predators backuppsättning? Tveksamt. Klubben sitter med kanske hela ligans bästa topp-4-uppställning – Mattias Ekholm, Roman Josi, P.K. Subban. Ryan Ellis – och har toppspelare för varje backuppgift. Subban är kanske ändå den som sticker ut mest. Han gjorde flest poäng förra säsongen bland lagets backar (59). Och är en av de karaktärer som tar mest plats av alla i NHL. 

UNGTUPPEN

EELI TOLVANEN 
Stortalangen från Finland fick några matcher i slutet av förra säsongen, men ska nu få sin första stora chans i NHL. Tolvanen har öst in poäng i finska ligan de senaste två säsongerna och varit en stjärna i Finlands JVM-lag. Tolvanen kan ge Predators ytterligare en dimension. Speciellt i en andra powerplayuppställning. 

COACHEN

PETER LAVIOLETTE 
Coach Laviolette blev den första att ta Nashville till Stanley Cup-final någonsin. Det var för två säsonger sedan. Han har sedan fått fortsätta bygga laget med i stort sett samma spelare och det har gynnat 53-åringen. Under sina hittills fyra säsonger i Nashville har han implementerat en snabb och svårstoppad hockey.

IN OCH UT

Nyförvärv: Zac Rinaldo, fw, Arizona Coyotes, Dam Hamhuis, b, Dallas Stars

Förluster: Mike Fisher, Fw, slutat, Alexei Yemelin, b, KHL, Cody Bass, fw, Colorado Avalanche

PROGNOSEN

Förra säsongen vann Predators grundserien på 117 poäng. De var favoriter att gå hela vägen, men fick se sig besegrade redan i den andra rundan mot uppstickaren Winnipeg Jets. Predators är som brukligt topptippat inför säsongen. Revansch ska tas från ifjol och ett nytt finalspel hägrar, såklart. Både bland spelarna och fansen som blir allt mer tokiga i klubba och puck. Marginalerna var inte på deras sida förra året och det är något Predators måste jobba hårt för att förtjäna. 

NASHVILLE PREDATORS:s TRUPP 2018/19 

MÅLVAKTER
35) Pekka Rinne 
74) Juuse Saros 

BACKAR
14) Mattias Ekholm 
4) Ryan Ellis
5) Dan Hamhuis
52) Matt Irwin 
59) Roman Josi 
76) P.K. Subban 
7) Yannick Weber

FORWARDS
33) Viktor Arvidsson 
13) Nick Bonino 
22) Kevin Fiala 
9) Filip Forsberg 
89) Frédérick Gaudreau 
38) Ryan Hartman
92) Ryan Johansen 
19) Calle Järnkrok
20) Miikka Salomäki 
10) Colton Sissons 
15) Craig Smith
11) Eeli Tolvanen
8) Kyle Turris
51) Austin Watson

Tränare: Peter Laviolette (Femte säsongen)

 

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten