Sök
SER FRAMÅT. Henrik Zetterberg kommer att flytta hem till Sverige nästa år – och är öppen för en framtid i hockeysvängen.
Nyheter

Henrik Zetterberg öppnar för hockeyjobb: ”Kommer säkert komma förslag till mig”

Den aktiva hockeykarriären är över för Henrik Zetterberg. Däremot är Detroitlegendaren öppen för en framtid i sporten. Det berättar han i en intervju med hockeysverige.se.
– Det kommer säkert komma förslag till mig om att vara delaktig inom hockeyn igen. Jag får ta det beslutet när dom frågor kommer framöver, säger ”Zäta”.

Förra veckan kom beskedet att en av svensk hockeys största spelare genom alla tider, Henrik Zetterberg, tvingas sluta. Anledningen är de ryggproblem som plågat honom under en längre tid och som slutligen inte gav honom möjlighet att spela hockey utan rejäl smärta.

Njurunda-sonens meritlista är lång, mycket lång. JEM-guld 1998, avancemang till elitserien med Timrå 2000, årets rookie 2001, Guldpucken 2002, NHL:s All Rookie Team 2003, elitseriens poängligavinnare 2005, OS-guld 2006, VM-guld 2006, Sveriges bästa spelare i NHL 2007, 2008 och 2013, Stanley Cup-vinnare och slutspelets mest värdefulla spelare 2008.

Det här är bara några av hans dokumenterade framgångar under en fantastisk karriär. Själv glömmer jag inte då Zetterberg svarade för fyra mål under mötet mellan Tre Kronor och Finland i Sweden Hockey Games 2001. Matchen vann Sverige med 5-2 och Zetterberg var då bara 21 år. Den som han gjorde sina fyra mål på var Fredrik Norrena. Det svenska målet vaktades av Stefan Liv.
– Där hade jag flytet, skrattar Henrik Zetterberg när hockeysverige.se för en intervju några dagar efter beskedet att det inte blir någon mer hockey för den snart 38-årige centern.

”JAG ÄR SMÅTT CHOCKAD FAKTISKT”

Det har varit hektiska dagar sedan Detroits general manager, Ken Holland, bekräftade det många hade befarat. Det blir ingen mer hockey för Henrik Zetterberg.
– Det har varit lite omtumlande. Otroligt många har hört av sig och sagt väldigt fina ord, vilket jag är tacksam över. Jag är smått chockad faktiskt.
– Nu känns det lite konstigt att det är över. Även om jag har känt det här på mig ett tag så blir det mer verklighet då väl beskedet är ute. Det blir mer definitivt.

Vad var det som fick dig att ta det definitiva beslutet?
– Jag var hos läkaren som opererade mig efter OS för fyra år sedan. Jag träffade honom även i januari då det började gå åt fel håll med min rygg. När vi gjorde senaste kollen och vi sedan satt och diskuterade så förstod jag att det bara fanns en väg att gå.

Hur gick tankarna innan du tog beslutet för det måste ändå varit en del att fundera kring?
– Jo, så var det. Jag har spelat hockey i hela mitt liv och det har varit en så pass stor del av mitt liv. Samtidigt har jag levt i den här verkligheten under några år, att det började närma sig slutet. Det gör det ju för alla någon gång så det var bara att vänja sig med det.

Trots allt mår Henrik Zetterberg fysiskt ganska bra i vardagen.
– Kroppen mår helt okej faktiskt. Det är också något jag får vara tacksam för. Det gäller att jag tar vara på den och gör rätta saker för då kan den hålla ett tag till.


Foto: Ronnie Rönnkvist

SOTJI-OS – DET TYNGSTA ÖGONBLICKET I KARRIÄREN

När hockeysverige.se ber Henrik Zetterberg blickar tillbaka sin fantastiska karriär och plocka ut höjdpunkten behöver han inte långt tid på sig för att välja.
– Stanley Cup är såklart något extra för en hockeyspelare, att få chansen att gå igenom hela det och vinna det med sitt lag… Det är en så otrolig lång väg man måste ta sig igenom med ordinarie säsong och ett slutspel där allting måste klicka. Många måste form-toppa samtidigt som man måste ha en jäkla tur, skrattar Henrik Zetterberg och fortsätter:
– Att få ha gått igenom det och att få dela det med så många slår otroligt högt. Sedan, att som svensk få vinna både OS och VM, dessutom att få göra det samma år, är också någonting jag är otroligt tacksam för. Samma sak där, spelarna jag spelade med där och fick dela glädjen med är något jag aldrig kommer att glömma och något jag är tacksam för att jag har fått vara med om.

Det tråkigaste ögonblicket i karriären plockar Henrik Zetterberg också från ett OS.
– Jag skulle nog säga att det var Sotji-OS när jag insåg att turneringen var över för min del. Tiden där innan jag kunde flyga hem och operera mig var en mörk period.

Du var med och tog upp Timrå i elitserien år 2000. Nu gör klubben en likande resa, hur tänker du kring det?
– Om jag ser tillbaka så var det första jag vann – nu vi vann inget, jo förresten vi vann en elitserieplats via kvalserien. Att få vara med om att ta upp ett lag är också ofattbart. Det var många minnesbilder som levdes upp hos mig igen när killarna gjorde den här resan förra säsongen.
– Jag pratade med många lagkamrater i samband med att Timrå gick upp och mindes tillbaka till då vi gjorde samma resa på den tiden. Det är otroligt roligt att dom tog steget upp.


Foto: Bildbyrån/Joel Marklund

KOMMER FLYTTA HEM TILL SVERIGE

Nu är tiden på isen över för Henrik Zetterberg och tanken är att han och familjen till att börja med ska bo kvar i Detroit.
– Vår son Love började på dagis för några veckor sedan så vi stannar kvar här i Detroit den här säsongen. Sedan åker vi hem till Sverige.
– Vi kommer att flytta hem till Sverige, så är det. Nu har jag varit borta här i 15 år vilket gjort att jag tappat mycket och saknat min familj och många av mina vänner. Att få komma hem är något som både jag och Emma ser fram emot och bli en del av det livet igen.

Kan du se dig själv i en roll inom hockeyn framöver?
– Så småningom tror jag säkert det. Just nu tar jag ett steg bort så jag får bearbeta vad jag har varit med om och fokusera på familj och vänner ett tag. Sedan får jag se vad som händer.
– Det kommer säkert komma förslag till mig om att vara delaktig inom hockeyn igen. Jag får ta det beslutet när dom frågor kommer framöver.

Då återstår bara att tacka för allt du gjort för svensk ishockey och önska dig lycka till framöver.
– Tack själva och, som jag sa tidigare, det har varit omtumlande med alla fina ord senaste dagarna.

Idag 19:00
Västerviks IK - IF Björklöven
1 5.50
X 5.00
2 1.47
Idag 19:00
Djurgårdens IF - Brynäs IF
1 1.77
X 4.40
2 4.20
Idag 19:00
IK Oskarshamn - Färjestads BK
1 4.15
X 5.25
2 1.67
Idag 19:00
IF Malmö Redhawks - Linköping HC
1 2.15
X 4.20
2 3.10
Idag 19:00
Växjö Lakers HC - Luleå HF
1 2.95
X 4.05
2 2.25
Idag 19:00
Rögle BK - Örebro HK
1 1.83
X 4.40
2 3.80
Idag 19:00
Skellefteå AIK - HV 71
1 2.15
X 4.25
2 3.10
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten