Sök
JAGAR UPPRÄTTELSE. Efter Karlskronas tunga fjolår vill Marcus Paulson återupprätta klubbens stolthet i Hockeyallsvenskan.
SHL

Efter SHL-misären – nu ska stoltheten återupprättas: ”Vill bara få chansen att känna nåt positivt igen”

Det var en säsong där allt gick fel. Efter degraderingen till Hockeyallsvenskan ska Karlskrona HK resa sig ur spillrorna anförda av lagkaptenen Marcus Paulsson, en av blott två spelare som är kvar i klubben efter fjolårets mardröm.
– Jag vill bara få chansen att känna något positivt igen. Att kunna känna stolthet över sig själv och över laget, säger han till hockeysverige.se.

LÄS ÄVEN: Vill hitta glädjen – efter mardrömssäsongen: ”Ganska mycket ångest”

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)
– Det är så mycket…
Marcus Paulsson ler matt.
Han vet inte ens var han ska börja.
Att be veteranforwarden blicka tillbaka på SHL-säsongen 2017/18 är på sätt och vis som att tvinga honom se en repris av en trafikolycka han själv var inblandad i. Vare sig man var spelare, supporter eller neutral betraktare insåg man antagligen i ett tidigt skede att det var på väg att gå åt skogen för Karlskrona HK. För precis som Paulsson är inne på var det ”så mycket”. Och då är bara en bråkdel av det saker som inträffade på isen. I stället var det distraktionerna runt omkring föreningen som gav ideliga energiläckage.

Det började redan på försäsongen med skandalrubriker efter en fylleincident på klubbens kryssning, fortsatte med ekonomiskt strul, interna stridigheter och en vd som hoppade av. I omklädningsrummet var stämningen av förklarliga skäl inte heller på topp.
– Det skulle jag säga var det mest tydliga, att vi inte fick ihop gruppen över huvud taget, konstaterar Marcus Paulsson.

Kan du beskriva det, vad det innebär att inte få ihop gruppen?
– Det är så svårt att förklara det, för det är så många saker som händer i en grupp med 23 personer plus tränare och allting. Men det är jäkligt svårt att få alla att dra åt samma håll. Det finns oftast starka viljor som vill en sak och andra starka viljor som vill en annan både när det gäller spelstil, system och annat. Köper inte alla systemet blir det tufft.
– Men man måste gå till sig själv också. Vi i laget var kanske inte tillräckligt tydliga heller, visade inte alla nya spelare hur det skulle vara. Jag lägger mycket på mig själv där, jag kunde ha gjort mer.


Tränare Ove Molin och KHK-spelarna deppar under den sjunde och avgörande matchen mot Timrå i våras. Foto: Bildbyrån/Magnus Lejhall

LÄS ÄVEN:
KHK-talangens resa från division 2 till SHL-debut och NHL-draft – på ett år

”DET TAR HÅRT, OTROLIGT HÅRT”

De flesta av er minns säkert hur det slutade för KHK. Hur man i kvalet mot Timrå tappade en 3–1-ledning i matcher och åkte ur SHL på ett synnerligen snöpligt sätt.
Marcus Paulsson suckar åt minnet.
– Det finns många hockeyspelare därute som har varit med om det vi var med om förra året. Det tar hårt, otroligt hårt.

Det låter som du har haft en lång sommar. Hur gör man för att bearbeta det?
– Man får jobba med sig själv och sina nära och kära. Det slår olika hårt på olika människor, men för mig tog det väldigt hårt. Min familj var extremt viktig i det läget.

För den nu 34-årige Paulsson var degraderingen inte bara det tuffaste han upplevt som hockeyspelare, det slog även hårt mot hans personliga stolthet som blekingekille. Det är också en av anledningarna till varför han valde att stanna i KHK – nedflyttningen till trots.
– Blekinge är hemma för mig och jag har rotat mig där. Sedan, när man åker ur på det här sättet… Det växer det fram en revanschlusta, en känsla av att man vill börja om, få en omstart. Både för mig själv och för klubben, säger han.
– Även om vi inte skulle gå upp i SHL så vill jag ha en bra säsong, bara få chansen att känna något positivt igen. Att kunna känna stolthet över sig själv och över laget.

”OMSTARTEN ÄR VIKTIG FÖR HELA FÖRENINGEN”

Mitt i all den pessimism som funnits kring Karlskrona HK känner Marcus Paulsson att han lycktas vända blad. Erfarenheten har gett honom både visdom och hårdare hud.
– På många sätt gör det här dig ändå starkare i slutändan. Så är det med motgångar. De tar hårt på dig just då, men du lär dig något av det och nästa gång du är i en utsatt position har du nytta av de lärdomar du har tagit med dig, säger han.

Det gäller KHK som klubb också. Det är givetvis aldrig positivt för en klubb att åka ur SHL – inte minst på grund av de ekonomiska konsekvenser det får. Men i det här fallet kan Paulsson känna att det var nödvändigt att trycka på reset.
– Jag tror att det är jätteviktigt att skapa en ny stomme i Karlskrona. Det är det vi jobbar på nu. Vi har ett ungt lag varvat med några rävar och medelålders hockeyspelare. Omstarten är viktig för hela föreningen, inte bara på isen, säger han och pekar på att han redan nu – inför fredagens säsongspremiär mot Västerås – upplever en positiv anda i klubben som han inte har känt på ett tag.
– Det känns som att klubben lyckats landa lite nu. Det känns bra, för det är lugn och ro och det finns tid att jobba på saker och ting. Omställningen att kliva ned i Hockeyallsvenskan är stor, men samtidigt är den positiv. Du kan ju tänka dig själv efter ett år där det går som det gick… Det blir en negativ aura runt hela laget och folk mådde inte bra. På så sätt är det bra att det blir ett helt nytt lag, för det kommer in en helt ny energi. Det smittar av sig på mig och hjälper mig att glömma förra året, även om man fortfarande känner sviterna efter det.


Foto: Bildbyrån/Magnus Lejhall

BARA TVÅ SPELARE KVAR SEDAN VÅREN

Helt nytt lag? Ja, faktum är att Paulsson och unge forwarden Joseph Jonsson är de enda två ordinarie spelarna som finns kvar sedan vårens SHL-sorti. Som lagets äldsta och mest meriterade spelare var Paulsson ett ganska givet val som lagkapten.
– Jag tror mycket på att vara sig själv. Jag fick frågan att ta det här ansvaret för den jag är – inte för någon jag inte är. Jag är kanske inte den hetsigaste kaptenen du kan tänka dig, men däremot är jag omhändertagande mot de yngre. Jag älskar att se unga killar kliva fram och bli bättre. Det är fantastiskt kul att se, säger Marcus Paulsson som har bra understöd i form av två andra rutinerade pjäser.
Niklas Johansson och Mikael Kurki hjälper mig extremt mycket. ”Nicke” är ju mer van vid ledarskap än vad jag är. Det här är första gången jag har ett ”C” på bröstet. Det blir per automatik ett större ansvar. Har man inte ett ”C” på bröstet kan det hända att man tar en dag när man tänker ”nej, nu säger jag ingenting”. Nu går det inte att göra det. Jag ska vara där varje dag för mina grabbar i laget.

Marcus Paulsson har inte spelat i Hockeyallsvenskan sedan säsongen 2008/09, innan han lämnade Malmö Redhawks för Färjestad. Efter fjolårets SHL-misär känner han bara tillförsikt inför det som komma skall. Glädjen att spela hockey har återvänt efter ett par tuffa månader. Nu handlar det om att återupprätta stoltheten för klubben igen.
– Det ska bli  jätteroligt. Jag tror allsvenskan passar mig bra, men även hela vårt lag. Det kommer bli tufft, men jag är jättetaggad för det vi har framför oss.

LÄS ÄVEN:
Sagt på allsvenskans upptaktsträff: ”Älskar att Leksand inte ville ha honom”

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten