EN ANNAN SORTS SPELARE. Farbror Bryan Marchment var en av NHL:s tuffaste spelare på sin tid. Kennedy Marchment är en stor poängplockare.
SDHL

Hennes farbror var NHL-buse – själv toppar hon SDHL:s poängliga

Kennedy Marchment har fått en flygande start på SDHL-karriären med sju mål på fem matcher för Linköping. Kanadensiskan kommer från en riktig hockeyfamilj i Ontario, där hennes farbror Bryan Marchment är den mest framstående spelaren. På sin tid var han en av NHL:s mest fruktade backar.
– För min del har jag inte tagit efter honom så mycket, men min bror har definitivt gjort det, skrattar Kennedy Marchment när hockeysverige.se träffar henne.

LÄS MER: SM-finalisten blev utklassad – tredje förlusten i serieinledningen

LINKÖPING (HOCKEYSVERIGE.SE)
Kanadensiskan Kennedy Marchment var inför årets säsong relativt okänd i Sverige. Hon har inga meriter från VM eller OS och har heller aldrig tidigare spelat för något europeiskt lag. Inför årets säsong letade Linköpings sportchef, Kim Martin Hasson, efter tips upp henne på St. Lawrence University i USA och tog över henne till Sverige. Inledningen på säsongen har varit smått sensationell. På fem matcher har hon svarat för sju mål och totalt nio poäng. Med det toppar hon poängligan i hela SDHL. 

Hockeysverige.se reste till Stångebro Ishall i Linköping för en intervju med den 21-åriga högerforwarden från Courtice, Ontario. 
– Min uppväxt som hockeyspelare där hemma var bra. Jag har alltid spelat tjejhockey, vilket kanske är lite överraskande eftersom dom flesta tjejer har spelat med killar. Alla vi barn i min familj spelade hockey. Jag och min äldre bror (Jake Marchment) har alltid varit nära varandra. När han skulle iväg och spela hockey fick jag också alltid vara med, berättar Kennedy Marchment och fortsätter:
– Det var nog så allt började, men jag var nog fem, sex år när jag åkte skridskor första gången. Jag och Jake spelade aldrig tillsammans i något lag. Det var mer att vi spelade på uppfarten hemma.


Foto: Ronnie Rönnkvist

HADE 2 307 UTVISNINGSMINUTER I NHL

Det visar sig att hon faktiskt har en farbror som kan klassas som en NHL-legendar. Det är ingen mindre än den hårdföre backen Bryan Marchment, som spelade 926 matcher för Winnipeg, Chicago, Hartford, Edmonton, Tampa Bay, San José, Colorado, Toronto och Calgary.
– Eftersom han är min pappas bror har vi alltid haft mycket kontakt. Det var coolt att få gå på några NHL-matcher när jag var yngre och han fortfarande spelare. Jag fick följa med ner i omklädningsrummet och se hur det såg ut där nere. Givetvis var det en fantastisk upplevelse.
– Om han hjälpt mig med något speciellt? Nu var han back så jag tror att han hjälpt mig lite med min defensiv (skratt).

Bryan Marchment var under sin NHL-karriär en flitig besökare i utvisningsbåsen i NHL-arenorna. Totalt skrapade han ihop 2 307 utvisningsminuter. Det kan jämföras med Börje Salming som spelade 1 148 NHL-matcher och satt 1 344 minuter på botbänken.
– Ja, han var tuff, skrattar Kennedy Marchment.
– För min del har jag inte tagit efter honom så mycket, men min bror har definitivt gjort det. Numera jobbar min farbror i San Josés organisation som scout. I det jobbet reser han ganska mycket så jag har inte träffat honom så mycket senaste tiden.
– Vid sidan av så är han en lugn och avslappnad person, i alla fall av det jag har sett, men han var inte så på isen haha… Sedan spelar min kusin, Mason Marchment i Toronto Maple Leafs organisation. Han var med och vann Calder Cup (AHL) förra säsongen och det var många svenskar i det laget.

”LITE LÄNGRE BORT SKULLE NOG VARA BRA FÖR MIG”

Förra säsongen spelade Kennedy Marchment för St. Lawrence University. Där svarade hon för 16 mål och totalt 40 poäng på 34 matcher. Trots det är ser hon den inte som sin bästa säsong så här långt.
– Säsongen var bra, men jag skulle inte säga att det är var min bästa. Sista säsongen jag spelade som junior var nog den bästa (Durham West Juniors).
– Jag älskade St. Lawrence och det var mitt hem under fyra år så det var tråkigt att behöva lämna det. Vi hade ändå en ganska bra säsong där vi gick till ECAC-semifinal, vilket var coolt. Jag har fick många vänner där och har flera fina minnen därifrån, men att förlora mot Clarkson i semifinal sög, skrattar kanadensiskan.

Varför valde du att inte spela kvar i Kanada den här säsongen utan istället komma till Linköping?
– Jag ser det som en ny erfarenhet. St. Lawrence ligger ganska nära mitt hem, bara tre och en halv timme hemifrån, så mina föräldrar kom dit en hel del. Jag kan inte säga att jag var superlångt hemifrån så jag kände att flytta lite längre bort skulle nog vara bra för mig.

Vad visste du om Linköping innan du kom hit?
– Inte mycket. Att det var en lite stad och man kan cykla eller gå till allting. Kim har varit väldigt hjälpsam och gett mig mycket information om hockeyklubben och staden. Sedan har alla som är involverade i klubben gjort det mycket enklare för mig att komma in i allt.
– Dessutom känner jag Lauren Spring i vårt lag lite sedan tidigare. Att känna någon i laget sedan tidigare gjorde det också enklare att komma hit.

Och SDHL?
– Jag visste att det var en väldigt bra liga och nu när jag har spelat några matcher tycker jag den är jämförbar med en del av matcherna jag spelade i St. Lawrence. Ligan här är en av dom bästa i världen. Speciellt eftersom dom flesta lagen hemma spelar runt 20-25 matcher. Här spelar vi runt 35. Att spela tio mer matcher på den här nivån under samma tidsperiod betyder ganska mycket, berättar Kennedy Marchment som stortrivs i Sverige så här långt.
– Det är grymt bra. Laget har verkligen välkomnat mig, visat mig runt till alla coola platser omkring här. Jag fick dessutom möjlighet att se lite av Stockholm när vi åkte ner dit. Det var riktigt häftigt och jag hoppas att få chansen att åka dit snart igen.

LÄS MER: Blir hon nästa målvaktsstjärna att Tindra? ”Försöker inte tänka på det”

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 24 maj
11:20 Tyskland - Schweiz VM
11:20 Sverige - Lettland VM
15:20 USA - Norge VM
15:20 Slovakien - Danmark VM
19:20 Finland - Tjeckien VM
19:20 Kanada - Frankrike VM
01:00 New York Rangers - Carolina Hurricanes NHL
onsdag 25 maj
03:30 Edmonton Oilers - Calgary Flames NHL
01:00 Colorado Avalanche - St. Louis Blues NHL
torsdag 26 maj
15:20 Sverige - Kanada VM
15:20 Tyskland - Tjeckien VM
19:20 Schweiz - USA VM
19:20 Finland - Slovakien VM
01:00 Calgary Flames - Edmonton Oilers NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten