Sök
180915 Skellefteås Filip Berglund under matchen i ishockey mellan Skellefteå och Rögle den 15 september 2018 i Skellefteå. …
Skellefteå AIK

Fick sitt genombrott ifjol – nu ska Skellefteåbacken ta nästa kliv: ”Haft en jäkligt bra försäsong”

Fjolårssäsongen blev Skellefteåbacken Filip Berglunds genombrott i SHL, där hans insatser i SM-slutspelet gjorde honom till lite av rubrikernas man. Nu siktar den 21-åriga backen på att bygga vidare på fjolårssuccén och ta ytterligare kliv den här säsongen. Och det började bra för Berglund, som stod för ett mål och en assist i premiärmatchen mot Rögle.
– Jag vill steppa upp ytterligare en nivå från ifjol och förhoppningsvis hjälpa laget så mycket som möjligt, säger Berglund till Hockeysverige.se.

SKELLEFTEÅ (HOCKEYSVERIGE.SE)
Med 13 poäng på 44 matcher var förra säsongen Filip Berglunds poängbästa i sin ännu unga hockeykarriär. I slutspelet framåt vårkanten tog Berglund ytterligare kliv framåt och var en bidragande orsak till att Skellefteå kunde ta sig hela vägen till SM-finalen mot Växjö.
– Jag tycker jag spelade bra hela säsongen ifjol. I slutspelet tycker jag att jag tog ytterligare ett kliv i offensiven och det är väl där jag försöker ta vid nu, säger Berglund till Hockeysverige.se efter premiärmatchen mot Rögle.

Man kan lugnt säga att han tog vid där han slutade ifjol. Bara fem minuter in i premiären hade Berglund fått nätkänning för första gången den här säsongen då han pricksköt in ledningsmålet bakom Justin Pogge i Rögle-målet. Innan matchen var över hade 21-åringen även noterats för en passningspoäng i 5–1-segern.
– Det är så klart skönt. Jag försöker ta vid där jag slutade ifjol. Överlag tycker jag att jag haft en jäkligt bra försäsong så att det var skönt att kunna få göra några poäng redan i premiären, säger Berglund och ger sin syn på matchen:
– Rögle har ett jäkla spännande lag på gång och jag tycker att de gjorde det jäkligt bra. De kom ut hårt och ville sätta en hård press över hela banan så det var ett svårspelat lag att möta men jag tycker att vi gör det bra. Första perioden kanske vi inte bjuder publiken på något finlir men vi är ruggigt starka defensivt och blockar väldigt mycket skott. Sedan tar vi det därifrån, vi tar över mer i andra och skapar mer chanser. Överlag var det en bra premiär.

LÄS MER: Gjorde han säsongens snyggaste mål direkt?


Berglund efter att han prickat in 1–0-pucken i premiären mot Rögle .FOTO: Ola Westerberg/Bildbyrån

HÖGA FÖRVÄNTNINGAR

Berglund har höga förväntningar både på sig själv och på laget den här säsongen.
– Lagmässigt ska vi givetvis gå för guldet. Sen personligen vill jag steppa upp ännu en nivå från ifjol och förhoppningsvis hjälpa laget så mycket som möjligt. Jag vill våga lite mer i offensiv zon och skapa lite mer och förhoppningsvis få lite förtroende i powerplay.

I lördagens match satt representanter från Edmonton Oilers, som draftade Berglund i tredjerundan 2016, på läktaren och var säkerligen nöjda med vad de fick se från den högerfattade backen.
– Det är kul att de kommer hit och visar intresse. Jag har en del kontakt med dem över telefon också. Jag fick något ord med dem här efter matchen också, så det var roligt.

INGEN TIDSPLAN FÖR SPEL I NORDAMERIKA

Spel i Nordamerika är, som för de flesta andra unga spelarna i SHL, lockande för Berglund. Men 21-åringen tar ett steg i taget.
– Givetvis vill jag spela därborta så småningom. Just nu är det Skellefteå som är fokus och jag skrev på ett nytt tvåårskontrakt ifjol och det är det jag har fokus på nu, men givetvis jobbar jag för att åka över på sikt, säger Berglund.

Har du någon tidsplan för när du skulle vilja åka över?
– Nej, jag har ingen tidsplan så. Vi får ta det som det kommer. Jag hade ett ruggigt bra år ifjol och ska göra det så bra som möjligt i år, sen får vi se efter säsongen.

”HADE SJÄLVKLART VARIT JÄKLIGT ROLIGT”

I Edmonton finns en annan svensk back med Skellefteåursprung i Adam Larsson, en spelare som Filip Berglund så klart har full koll på.
– Jag såg upp till honom när jag var en liten grabb och man måste ju säga att han gör det jäkligt bra därborta, så det hade varit riktigt coolt om man skulle få spela med honom i framtiden måste jag säga.


Berglund såg upp till förre Skellefteåbacken Adam Larsson som liten. FOTO: Daniel Lea/CSM/REX/Simon Eliasson/Bildbyrån

Men innan det blir tal om något spel med Adam Larsson i Edmonton så är det full fokus på Skellefteå, är Berglund noga med att förtydliga. Om Berglund kan hålla uppe sitt fina spel från fjolårssäsongen och om han kan fortsätta på den inslagna vägen från premiären är det inte omöjligt att 21-åringen får dra på sig en Tre Kronor-tröja innan säsongen ska summeras.
– Det hade självklart varit jäkligt roligt att få vara med i Tre Kronor, men det är ingenting jag går runt och tänker på sådär. Jag försöker bara spela så bra jag kan, sen får vi se hur långt det kan bära.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten