Sök
Nyheter

Oscar Fantenberg tillbaka i Los Angeles: ”Ville inte åka tillbaka om de inte riktigt trodde på mig”

Debutsäsongen i NHL och Los Angeles Kings blev en svängning historia för Oscar Fantenberg. Men med ett nytt kontrakt hoppas backen kunna ta en ordinarie tröja i Kalifornien den här säsongen.
– Jag känner mig mer bekväm när jag vet vad som komma skall och vad som förväntas av mig, säger Fantenberg till Hockeysverige.se.

Oscar Fantenberg lämnade Frölunda för två säsonger sedan. Då styrdes resan till ryska OS-staden Sotji. Där gjorde han en fin säsong och svarade för tre mål och totalt 23 poäng på 44 matcher. Det fina spelet gjorde att han inför förra säsongen skrev på ett kontrakt med Los Angeles. Han tog plats i NHL från start, blev sedan skickad till AHL och Ontario innan han mot slutet fick mer speltid i Kings igen. Och det var först en bit in i maj som det stod klart att det blir minst en säsong till i L.A för 26-åringen från Ljungby.

– Jag hade inga förväntningar alls förra säsongen mer än att jag ville åka över och ta chansen att slå mig in i NHL när jag fick den. Det var något som jag hade drömt om sedan jag var liten, berättar Oscar Fantenberg på vägen ut från hotellet han bor på i Los Angeles.
– Framförallt hade jag inga förväntningar på att inleda i NHL utan förväntningarna var mer att jag skulle få börja i AHL och sedan få chansen under säsongen någon gång. Sedan gick det väldigt bra i början och jag fick chansen direkt.

”FÖRVÅNAD ATT JAG FICK CHANSEN”

Resan in till NHL gick med andra ord snabbare än vad Oscar Fantenberg själv hade förväntat sig.
– Ja, det klart eftersom jag fick spela i NHL direkt och chansen i powerplay och allt sådant. Trots allt hade jag trott att jag skulle få börja i AHL och att det skulle ta en stund att anpassa mitt spel till en liten rink och allt det där, men jag tycker att det flöt på direkt.
– Jag fick ett ganska bra självförtroende direkt då jag fick lite belöning av det jag hade gjort. Det gav lite blodad tand. Samtidigt var jag lite förvånad själv att jag fick chansen direkt.

NHL-debuten fick Oscar Fantenberg göra mot Philadelphia.
– Det var väldigt stort. Dessutom hade vi första matchen hemma. Vi blev presenterade en och en och att få glida ut på isen i Staples Center var ganska coolt. Mina föräldrar och min flickvän var också där så det blev väldigt speciellt.

PRESSEN HÖG ATT PRESTERA

Vad var det tuffaste steget att ta för att komma in i ligan?
– Du måste hålla en hög nivå hela, hela tiden varje dag. I vissa perioder är det väldigt mycket matcher och då tränar du inte lika mycket, men du ska resa och mentalt förbereda dig varje dag på att du ska spela match.
– Just den biten är det tuffaste, att du måste ställa om direkt på att det är ny match. Du kan inte tänka på att du gjorde en bra match senast utan att det är här och nu du ska prestera. Presterar du inte kanske du inte heller får spela i matchen efter.

Kings-backen upplevde givetvis också att det var en stor kontrast mellan KHL, där han spelade säsongen innan, och NHL.
– Ja, det tycker jag att det var. Det är ett helt annat typ av spel. I KHL var det ganska statiskt, ställa upp i mittzon, inte så högt tempo och inte heller så fysiskt. Samtidigt var jag ganska inställd på, när jag kommer över hit, att det skulle vara så här, lite annorlunda.
– Klart att det också är stora kontraster eftersom allting runtomkring är mycket större och mer media-bevakat i NHL än vad det är i KHL eller vad vi i Sverige är vana vid.

MYCKET SPELTID I AHL

Du var även nere i Ontario i AHL och spelade 25 matcher, hur upplevde du den här otryggheten att inte veta vart du hörde hemma?
– Klart att det var tufft. Speciellt när jag fick veta att jag skulle åka ner till AHL och spela. Nu fick jag börja i det fina NHL och sedan fick jag åka ner till det mindre fina. Då kändes det som att coacherna inte var nöjda med mig. Att veta att någon annan tar din plats är inte så jättekul för självförtroendet.

– Samtidigt, när jag åkte ner dit fick jag ett väldigt bra bemötande av både tränare och spelare. Tränarna där var helt inställda på att jag skulle komma tillbaka till NHL så snabbt som möjligt. Det var en bra mentalitet och bra tränare där. De var inte nöjda med att ha spelare där utan de ville att alla skulle utvecklas så de kan spela i NHL. Det tycker jag är ett ganska bra och ett sunt tankesätt att ha.

– Eftersom tränarna ville att jag skulle tillbaka till NHL direkt så fick jag spela mycket. Det var också kul att få spela väldigt mycket och vara en bidragande orsak till att vi vinner matcher samtidigt som jag var en stor del av laget. Jag kände att det bara skulle gynna mig i slutändan.

LÅNG VÄNTAN PÅ KONTRAKT

Efter säsongen var det osäkert om det skulle bli en förlängning för Oscar Fantenberg i Los Angeles. På frågan om det inte skulle gå vägen med NHL-kontrakt, är KHL ett alternativ då svarade han då:
— Ja, men det tror jag väl att det är. Sen får man se om det finns någon klubb där som vill ha mig. De sätter sina trupper ganska tidigt. Men löser det sig inte i NHL så blir det Europa i alla fall.

Nu löste det sig och i mitten av maj skrev han på ett ettårskontrakt med klubben.
– Det var mest en förhandlingssak. Jag ville inte åka tillbaka om de inte riktigt trodde på mig samtidigt som jag inte ville skriva på vad som helst. Då hade det kanske funnits andra alternativ som hade varit bättre för mig.
– Vi kom överens och jag vill ge det en chans till att slå mig in på riktigt och ta en ordinarie plats i NHL. Det är mitt mål den här säsongen.

Känner du mig redo idag att ta en ordinarie plats i NHL?

– Jag känner mig mer bekväm när jag vet vad som komma skall och vad som förväntas av mig. Samtidigt vet jag vad jag kan och känner att det är till min fördel, avslutar Oscar Fantenberg innan han ger sig iväg i ett soldränkt Los Angeles till förmiddagens träning.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten