DALLAS, TX – JUNE 22: The Buffalo Sabres draft Rasmus Dahlin in the first round of the 2018 NHL Eishockey Herren USA draft on June 22, 2018 at the American Airlines Center in Dallas, Texas. (Photo by Matthew Pearce/Icon Sportswire) NHL: JUN 22 NHL Draft PUBLICATIONxINxGERxSUIxAUTxHUNxRUSxSWExNORxDENxONLY Icon1691806222422018 …
Washington

Vad händer med spelarna i draftens första runda – här är en titt i spåkulan

Det drar ihop sig till NHL-camper runtom Nordamerika. Många spelare når inte längre än till just campen och vissa kommer inte ens tillbaka dit en andra gång. Men det finns några som varje år spås gå längre – de som spås bli NHL-spelare och till och med NHL-stjärnor. I dag djupdyker vi bland de 31 förstaval som draftades i somras.

På förhand ses många av ynglingarna som tillskott på sikt, men merparten av de 31 spelare som gick i första rundan i Dallas i somras deltar i de träningsläger som börjar inom kort. De allra främsta plus någon överraskning skulle kunna göra sig ett namn och faktiskt få börja säsongen i NHL.

31. Alexander Alexejev, back, Washington Capitals

Capitals försvar är näst intill intakt och konkurrensen är hård. Alexeyev tros därför återvända till Red Deer Rebels i WHL. 18-åringen har spelat två säsonger där. På 86 grundseriematcher har han gjort 58 poäng, varav 47 är assist. Med 89 kilo fördelat på 193 centimeter är det en rejäl pjäs. Fysiken kan bli nyckeln in i NHL om några år.

30. Joseph Veleno, center, Detroit Red Wings

Det händer mycket i Red WIngs och även om Veleno, som gjort 48 mål och 114 assist på 172 matcher i QMJHL, kanske inte kommer att bli en stjärna direkt finns det goda förutsättningar. På förhand trodde man att han skulle draftas mellan 15-20.e plats. Detroit kan ha gjort ett fynd här. Lagets backveteran Niklas Kronwall beskrev Veleno som ”en mycket spännande” spelare i en intervju med Hockeysverige tidigare under sommaren. Ett bra camp borde kunna möjliggöra någon NHL-match redan i år.

29. Rasmus Sandin, back, Toronto Maple Leafs

Hyperintressante Sandins säsong står mellan Rögle och Toronto Marlies. Sault Ste Marie Greyhounds, som han representerade under stora delar förra året, är inte längre ett alternativ. Ett bra camp för Sandin kan betyda Toronto Marlies. Att skola in Sandin på AHL-nivå betyder närhet till organisationen och att Leafs därmed har full koll på utvecklingen. Precis som man gör med en annan före detta Röglespelare: Timothy Liljegren.
– Han spelar den typ av hockey som vi gillar. Han kan transportera pucken väldigt bra och försvarar bra dessutom, menade Leafs GM Kyle Dubas i en intervju med Sportsnet efter att man draftat Sandin.

Dubas var för övrigt tidigare general manager för, just det, Sault Ste Marie Greyhounds innan han hamnade i Toronto. Sandin kan nå NHL snabbare än vad många tror.

28. Nils Lundkvist, back, New York Rangers

Puckförande Lundkvist kan bli en viktig bit i det Rangers som bygger nytt – på sikt. Piteå-sonen, som själv sagt att han modellerar sitt spel efter bland annat Victor Hedman, gjorde stort intryck på Rangers europeiska scoutingteam under den gångna säsongen. Kommer spela med Luleå den här säsongen.

27. Nicolas Beaudin, back, Chicago Blackhawks

Förhandstipset säger att det blir ytterligare ett år i QMJHL för 18-åringen. Med Blackhawks backbesättning nästintill intakt under de senaste åren är det inte enkelt att slå sig in i från AHL. Det gör i sin tur att en plats i AHL-laget inte heller kommer lätt. Därför skulle alla parter tjäna på att Beaudin kör ett år till i QMJHL och Drummondville Voltigeurs och återkomma om något år.

26. Jacob Bernard-Docker, back, Ottawa Senators

Det blir collegehockey för Bernard-Docker, som kommer att representera University of North Dakota. Lite mer muskler och fysisk träning skulle göra honom gott. Ge det ett par år.

25. Dominik Bokk, forward, St Louis Blues

Dominik Bokk Foto: Bildbyrån

Det tyske pucksnillet spås en fin säsong i SHL och Växjö där han ska spela. Hans tränare Sam Hallam har sagt att han hoppas att Bokk blir kvar i flera år i SHL men risken är att han försvinner inom kort. Blues gillar det man ser:
– Han är den typiskt moderna spelaren som kan tänka i hög hastighet, berömde Blues scout Bill Armstrong i en intervju med NHL.com efter att man draftat Bokk.

Det gör att undertecknad tror att han är förlorad efter den här säsongen.

24. Filip Johansson, back, Minnesota Wild

Leksingen Johansson har beskrivits som ”en svamp” av Brad Bombardir, chef för spelarutveckling i Wild. Hans vilja att lära sig är outtömlig. Högerfattade Johansson spelar i Leksand i år, men mången spelare har gått från Allsvenskan till Nordamerika och gjort det bra. AHL nästa år?

23. Isac Lundeström, center, Anaheim Ducks

Han ska spela i SHL den kommande säsongen. Så är det sagt. Men Ducks håller Lundeström högt och gör han en bra camp finns det inga garantier för att han återvänder till Sverige. Ducks centerbesättning är gammal och tycktes redan förra säsongen tyna bort. Den svenske ynglingen har en jättechans att slå sig in i NHL till nästa säsong.

22. K’Andre Miller, back, New York Rangers

Miller skolade om till back för två år sedan efter att ha spelat forward under hela sitt liv. Det behöver inte vara någon nackdel – kolla på Brent Burns, till exempel. Skridskostarke Miller har ett fint öga för spelet och med sin storlek (192cm/90kg) kan han vara, och är, väldigt aggressiv i egen zon. Behöver slipas lite innan han är NHL-redo.

21. Ryan Merkley, back, San Jose Sharks

Ryan Merkley Foto: BIldbyrån

Merkleys attityd har beskrivits som hans största svaghet och det skulle kunna förklara varför han valdes först som 21:a spelare. Men med bra mentorer runt omkring – något som det kryllar av i Sharks organisation – kan det bli något intressant av den högerfattade backen. Enligt Guelph Storms lagledning återvänder Merkley för ytterligare en säsong i OHL Sen kan tiden vara kommen.

20. Rasmus Kupari, center, Los Angeles Kings

Kupari är utlånad till Kärpät av Kings och ska spela i finska ligan ytterligare ett år. Har inlett årets säsong med fyra assistpoäng på två matcher i CHL. Han gjorde sina första matcher i Liiga förra året. Då blev det sex mål och åtta assist på 39 framträdanden. Ge det något år?

19. Jay O’Brien, center, Philadelphia Flyers

O’Brien spåddes gå i andra rundan av draften, men Flyers högg honom fort. Blir kvar i skolhockeyn kommande säsong. O’Brien behöver slipas lite och vi lär inte se honom på något år eller två.

18. Liam Foudy, center, Columbus Blue Jackets

Förhandstipsen säger OHL ett år till men den vindsnabbe centern har sitt mål klart:
– Jag siktar på en NHL-plats i år, sa han till NHL.com i somras. Foudy hade en enorm utveckling under förra säsongen och från jul och framåt klättrade han från sin projicerade 91:a plats i draften till att alltså bli vald som 19:e. Med den utvecklingen kan inte NHL vara långt borta.

17. Ty Smith, back, New Jersey Devils

Potentialen är enorm men den här säsongen blir det Spokane Chiefs för den smidige Smith. Med lite mer rutin kommer han att nå NHL och av allt att döma har han möjligheten att göra ett intryck såväl i fem-mot-fem som i powerplay. Kan slå sig in nästa år, men kommer ni ihåg Jesper Bratt? Det kan gå fort.

16. Martin Kaut, forward, Colorado Avalanche

Martin Kaut Foto: Bildbyrån

Kaut har skrivit maxkontraktet för rookies (925 000 dollar om året i tre år) med Colorado och den påhittige tjecken kommer att spela i Nordamerika i år. Bli inte förvånade om han gör någon eller några matcher i NHL.

15. Grigorij Denisenko, forward, Florida Panthers

Denisenko står mellan KHL och NHL. Något annat tycks inte finnas för 18-åringen. Han har inte skrivit något rookie-avtal med Panthers än vilket talar för att han återvänder till Ryssland, där det än så länge har blivit två matcher i KHL. I MHL har Denisenko gjort 44 poäng, varav 18 mål, på 60 matcher. Campen avgör men chanserna är goda.

14. Joel Farabee, forward, Philadelphia Flyers

Akademiprodukten Farabee kommer att representera Boston University den här säsongen och lär förbli osajnad hos Flyers en stund framöver. Den vasse Farabee har hittills dekorerats med ett guld och ett silver i JVM-sammanhang. Med tanke på universitets-spelandet kan det dröja innan vi ser Farabee i  NHL.

13. Ty Dellandrea, forward, Dallas Stars

Förhandstipset säger att tvåvägscentern hamnar i OHL och Flint Firebirds även den här säsongen. Men faktum är att det finns en liten chans på NHL redan i år. Dellandrea, som gjorde 59 poäng på 67 matcher förra säsongen, är högerfattad och har bra fysik (183 centimeter/ 84 kilo). Spel framåt slutet av säsongen kanske.

12. Noah Dobson, back, New York Islanders

Hans egenskaper gör att han borde vara aktuell redan nu. Högerfattade spelskickliga backar med fin poängproduktion växer inte på träd – men här finns en. Islanders kan gå en tuff säsong till mötes och det är inte orimligt att tro att Dobson gör några matcher i NHL – om inte från början så i alla fall framåt slutet på säsongen. Undertecknad ser viss potential i att han spelar hela året i NHL. En av de mest intressanta spelarna i åres draftkull.

11. Oliver Wahlstrom, forward, New York Islanders

Wahlstrom har redan sitt NCAA-öde beseglat. I alla fall på förhand. Om en spelare skriver rookie-kontrakt i NHL försvinner möjigheten att spela collegehockey. Därför ser vi inte Wahlstrom i NHL den här säsongen. Talangen råder det dock inga fel på: Den giftige forwarden noterades först för 22 mål och 23 assist på 26 matcher i USHL för att följa upp det med 48 mål och 46 assist på 68 matcher i det nationella utvecklingsprogrammet – allt under förra året. Även om vi inte ser honom i NHL i år är Oliver Wahlstrom redan nu en del av Islanders framtid. Mycket kommer att handla om när han själv vill ta steget. Islanders bör stå och vänta med öppna armar.

10. Evan Bouchard, back, Edmonton Oilers

Oscar Klefbom är tillbaka fullt frisk. Det kan man inte säga om Andrej Sekera som missar ytterligare ett halvårs hockey. Det kan göra att vi faktiskt får se Evan Bouchard i NHL till större utsträckning än vad som var planerat från början. Högerfattade Bouchard är positionssäker och bidrar med mycket över hela isen. Baserat på Oilers situation tror undertecknad mer på NHL än något annat för 18-åringen.

9. Vitalij Kravtsov, forward, New York Rangers

Vitalij Kravtsov Foto: All OverPress

Den liile pucksnidaren från Vladivostok har inte skrivit något kontrakt med Rangers än så länge. Det behöver inte vara ett dumt drag från någon av parterna. Rangers, som sagt att man bygger om, behöver inte dra ett rookie-år på Kravtsovs kontrakt när man inte riktigt är hela vägen tillbaka och ryssen kan fortsätta att utvecklas på hemmaplan. Given på Manhattan om ett år.

8. Adam Boqvist, back, Chicago Blackhawks,

Boqvist har skrivit NHL-kontrakt med Blackhawks och ska placeras i London Knights i OHL. Anpassningen till Nordamerika blir successiv och han är en framtidsman. Blackhawks har för tillfället mycket rutin – och pengar – uppbundet i försvaret och att lösa det för framtiden är en av de huvudvärkar som GM Stan Bowman bör ha. Lösningen bör även stavas Adam Boqvist, inom kort.

7. Quinn Hughes, back, Vancouver Canucks

Hughes kan kontrollera spelet över hela isen och här är det bara en fråga om när han ska lämna collegehockeyn. Hughes kommer att spela sin andra säsong för University of Michigan, vilket är lika bra. Vancouvers säsong är av typen ”det blir värre innan det blir bättre” och då rimmar det helt fel att plocka in Hughes just nu. Men när han väl kommer kan det bli åka av. Två år bort?

6. Filip Zadina, forward, Detroit Red Wings

I mina ögon råder det inga tvivel om att Zadina spelar i NHL i år.  Bakom de etablerade Thomas Vanek, Justin Abdelkader och Darren Helm finns det egentligen ganska få alternativ på vänsterkanten. Vägen ligger öppen för tjecken som gjorde 82 poäng på 57 matcher för Halifax Mooseheads i QMJHL förra säsongen. Men samtidigt är det ytterst sällan vi ser Red Wings ta en talang direkt från draftgolvet in i NHL.

5. Barret Hayton, center, Arizona Coyotes

Det borde vara en självklarhet att ett bottengäng som Coyotes skickar sitt förstaval rakt in i NHL. Hayton har intressanta egenskaper som talar för just en sådan sak. Men faktum är att Coyotes, som siktar på rejält uppsving i år, har det ganska bra ställt på centerpositionen. Rutinerade Derek Stepan kan göra det bättre i år, Alex Galchenyuk har värvats från Montréal för att testas som center, Christian Dvorak skrev nyligen på ett långt kontrakt och bakom dessa finns jokrarna Vinnie Hinostroza, Dylan Strome och Brad Richardson. Hayton behöver göra ett riktigt bra camp för att inte hamna i OHL igen.

4. Brady Tkachuk, forward, Ottawa Senators

Det är inte mycket som står rätt till i Ottawa och atmosfären är nog inte vad den en gång har varit. I tvär kontrast till allt vad humör kan tänkas vara i det omklädningsrummet finns Brady Tkachuk. Hans humör och personlighet beskrivs som en sådan som smittar, någon som tar över på det mentala planet och kan bära sina kamrater. Det i kombination med ett spelsinne av Guds nåde gör att Tkachuk spelar i NHL redan i år. Och det ska bli en sann fröjd att se honom.

3. Jesperi Kotkaniemi, forward, Montreal Canadiens

Jesperi Kotkaniemi Foto: IBL

Källor till Hockeysverige beskriver Kotkaniemi som en av de mest spännande spelarna som kommit till Habs organisation på länge, men än så länge verkar det dolt i dunkel var han hamnar den här säsongen. Samma källor säger att mycket hänger på årets camp. Alla vägar är öppna; NHL, AHL eller finska ligan. Själv vill han spela i NHL. Tipset från undertecknad är att han inleder säsongen i AHL.

2. Andrej Svetjnikov, forward, Carolina Hurricanes

72 poäng på 44 matcher i OHL (Barrie Colts) förra året är ett bra facit. Men det betyder inte NHL-succé. Svetjnikov är dock en exceptionell talang som kommer att få visa hela sitt register i år. I och med att Hurricanes dessutom trejdat bort Jeff Skinner till Buffalo är behovet av producerande forwards stort. Bör utmana om Calder Trophy framåt våren.

1. Rasmus Dahlin, back, Buffalo Sabres

RAsmu Dahlin Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Den största svenska hockeytalangen på länge och förste blågule spelare att gå som draftetta sedan Mats Sundin 1989 har en hel del att leva upp till. I Buffalo ses han som Messias och kommer att stå i rampljuset hela säsongen varän han och Sabres spelar. Det är visserligen något som knappast verkar bekomma supertalangen. Nu har Sabres gjort en rejäl omskakning av truppen och Dahlins första NHL-säsong kan bli en succé.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 24 mars
17:30 KooKoo - Tappara Liiga
17:30 Ässät - Ilves Liiga
17:30 IFK Helsingfors - Lukko Liiga
17:30 Pelicans - KalPa Liiga
19:00 Västervik - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Skellefteå - Rögle SHL
19:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Växjö - Luleå SHL
20:00 Zürich - Davos National League
00:00 Buffalo Sabres - New Jersey Devils NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - New York Islanders NHL
lördag 25 mars
02:00 Colorado Avalanche - Arizona Coyotes NHL
15:15 Örebro - Timrå SHL
16:00 KalPa - Pelicans Liiga
18:00 Philadelphia Flyers - Detroit Red Wings NHL
18:00 Boston Bruins - Tampa Bay Lightning NHL
18:30 Björklöven - Västerås Hockeyallsvenskan
18:30 Modo - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Nashville Predators - Seattle Kraken NHL
19:00 Färjestad - Frölunda SHL
21:00 Los Angeles Kings - Winnipeg Jets NHL
21:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
22:00 Minnesota Wild - Chicago Blackhawks NHL
22:00 New York Islanders - Buffalo Sabres NHL
22:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
00:00 Carolina Hurricanes - Toronto Maple Leafs NHL
00:00 Montreal Canadiens - Columbus Blue Jackets NHL
00:00 New Jersey Devils - Ottawa Senators NHL
00:00 Dallas Stars - Vancouver Canucks NHL
söndag 26 mars
01:00 Pittsburgh Penguins - Washington Capitals NHL
05:00 Edmonton Oilers - Vegas Golden Knights NHL
05:30 Anaheim Ducks - St Louis Blues NHL
15:00 Luleå - Växjö SHL
15:00 Rögle - Skellefteå SHL
16:00 Ilves - Ässät Liiga
18:30 Mora - Södertälje Hockeyallsvenskan
21:00 Arizona Coyotes - Colorado Avalanche NHL
23:00 Carolina Hurricanes - Boston Bruins NHL
00:00 Nashville Predators - Toronto Maple Leafs NHL
00:00 Chicago Blackhawks - Vancouver Canucks NHL
måndag 27 mars
04:30 Los Angeles Kings - St Louis Blues NHL
15:00 Timrå - Örebro SHL
17:30 IFK Helsingfors - Lukko Liiga
19:00 Frölunda - Färjestad SHL
19:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
01:00 Ottawa Senators - Florida Panthers NHL
01:00 Buffalo Sabres - Montreal Canadiens NHL
01:30 New York Islanders - New Jersey Devils NHL
tisdag 28 mars
02:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
04:00 Anaheim Ducks - Colorado Avalanche NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Pelicans - KalPa Liiga
19:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
01:00 Detroit Red Wings - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Boston Bruins - Nashville Predators NHL
01:00 New York Rangers - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Montreal Canadiens NHL
onsdag 29 mars
02:00 St Louis Blues - Vancouver Canucks NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Dallas Stars NHL
03:00 Calgary Flames - Los Angeles Kings NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Edmonton Oilers NHL
04:30 San Jose Sharks - Winnipeg Jets NHL
01:30 Toronto Maple Leafs - Florida Panthers NHL
01:30 Washington Capitals - New York Islanders NHL
torsdag 30 mars
04:00 Colorado Avalanche - Minnesota Wild NHL
01:00 New Jersey Devils - New York Rangers NHL
01:00 Boston Bruins - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Montreal Canadiens - Florida Panthers NHL
01:00 Ottawa Senators - Philadelphia Flyers NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Washington Capitals NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Nashville Predators NHL
01:30 Detroit Red Wings - Carolina Hurricanes NHL
fredag 31 mars
02:30 Chicago Blackhawks - St Louis Blues NHL
03:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
04:00 Seattle Kraken - Anaheim Ducks NHL
04:30 San Jose Sharks - Vegas Golden Knights NHL
01:00 Buffalo Sabres - New York Rangers NHL
lördag 01 april
02:00 Winnipeg Jets - Detroit Red Wings NHL
04:00 Vancouver Canucks - Calgary Flames NHL
04:30 Arizona Coyotes - Dallas Stars NHL
19:00 Nashville Predators - St Louis Blues NHL
21:00 Pittsburgh Penguins - Boston Bruins NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten