180401 Moras Tomas Skogs och Leksands Alex Friesen i ishockeymatchen i direktkvalet till SHL mellan Leksand och Mora den 1 april 2018 i Leksand. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRN / kod DR / COP 173 …
SHL

Kaptenens annorlunda festuppladdning efter kvalet: ”De fick söva ner mig”

ANNONS

Inför SHL-återkomsten ifjol återvände Tomas Skogs till Mora och fick direkt ett ”C” på bröstet. Efter att ha lett styrkorna i det lyckosamma kvalet mot Leksand tvingades 34-åringen till en minst sagt ovanlig uppladdning inför festen – han blev nersövd på sjukhuset.

Det var i samband med slutsignalen i den sista matchen mellan Mora och Leksand som Tomas Skogs och en leksing hamnade i gruff.
— På något vänster, som vi än idag inte har svaret på, så hamnade min axel ur led. Okej, det blir ju en lite gruffig situation på slutsignalen, men när gruffet uppstår så har redan min axel gått ur led. Den hänger bara, berättar Tomas Skogs i Betssons SHL-bibel.

FICK INTE ORDNING PÅ AXELN

34-åringen, som återvände till Mora för ett år sedan efter nio år i exil, fanns med på isen under firandet. Dock med armen i mittella och tillslut blev smärtan så ohållbar att han tvingades uppsöka sjukhus – där de inte lyckades få ordning på den till en början.
— Det gjorde grisont verkligen. Vi fick åka upp på sjukan och efter ett gäng med smärtstillande försökte de få den rätt, men de lyckades inte heller. Det slutade faktiskt med att de fick söva ner mig för att få axeln rätt.

Efter att ha vaknat ur narkosen kunde Skogs ansluta till sina firande lagkamrater. Då var klockan runt 02.30-snåret.
— Halvdrogad efter att ha varit nersövd, men det var ett minne och roliga glädjescener att ta med sig.

Den här artikeln handlar om: