COACHAR SAMBON. Lucas Frey har tagit över som huvudtränare för HV71, där smabon Jenni Asserholt ska till att göra comeback efter att ha fött parets dotter Zoe.
SDHL

Tog jobbet i HV71 – blev tränare åt sin sambo: ”Gillar att se på hockey tillsammans”

HV71 blir lite av en familjeaffär den här säsongen. Nye huvudtränare Lucas Frey är nämligen sambo med lagets stora stjärna och frontfigur Jenni Asserholt. För hockeysverige.se berättar amerikanen om det nya livet som tränare åt sin sambo och nyfödda dottern Zoes snabba introduktion till sporten.
– Hon är med till rinken, gymmet och har redan en hockeyklubba trots att hon bara är sex månader.

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)
Lucas Frey är ett av flera nya namn som huvudtränare i SDHL kommande säsong. Under tre säsonger har han varit assisterande tränare till Ulf Johansson i HV71, men från och med den här säsongen tar han över som head coach.

Den 29-årige amerikanen från New Bedford, strax söder om Boston, är relativt van med den svenska hockeymiljön. Sedan 2010 har han hunnit med spel i bland annat Hallsberg, Lindlöven, Varberg, Tranås och Dalen. Dessutom är hans sambo den tidigare landslagsstjärnan Jenni Asserholt.
– Precis som du säger så kom jag hit 2010 och har spelat här hela tiden förutom två säsonger. Förra säsongen var den första som jag själv inte spelade, berättar Lucas Frey när hockeysverige.se träffar honom för en intervju på SDHL:s upptaktsträff.

Damhockeyn var då han kom till Sverige 2010 något okänt för honom.
– Ska jag vara ärlig visste jag ingenting om damhockey (skratt). Jag visste om att USA:s landslag var bra. Innan jag kom hit visste jag ingenting om Sverige heller eftersom jag spelade match på fredagen i USA och sedan flög jag hit på måndagen. Allt hände väldigt fort.
– Jag visste ingenting om damhockey fram till för två, tre år sedan. Framför allt visste jag inte att den var så här bra. Sedan träffade Jenni när jag spelade i Lindlöven…

”JAG ÄLSKAR DET HÄR”

Lucas Frey går nu alltså in på sin fjärde säsong som coach för HV71, den första som head coach.
– Jag älskar det här. Förra säsongen hjälpte jag HV71 lite grann vid sidan av, en eller två gånger i veckan. Som jag sa så var förra säsongen den första som jag inte spelade hockey så jag jobbade heltid med att vara assisterande coach men också juniortränare (för Dalens J20-lag).
– När jag fick frågan att träna HV71 var det som en dröm som gick i uppfyllelse. Att få den här chansen är otroligt.

Nu ska han dessutom coacha sin sambo och dotters mamma, som gör comeback efter barnafödandet.
– Det ska bli kul. Hon är så bra för laget både på isen och i omklädningsrummet, är alltid positiv och vill hjälpa våra unga spelare i sin utveckling. Jenni är en stor bonus för HV71.

Blir det mycket hockeysnack där hemma?
– Det blir en del. Jag har spelat hockey sedan jag var två år och samma är det med henne. Vi gillar att se på hockey tillsammans, framför allt NHL, men vi försöker separera våra liv, det privata och hockeyn, så att Zoe också får lite tid (skratt).


Foto: Bildbyrån/Simon Hastegård

BORTSKÄMDA I USA

Jenni Asserholt har tidigare berättat att Zoe redan är med till ishallen då ni har träning.
– Hon är med till rinken, gymmet, har en hockeyklubba redan trots att hon bara är sex månader. Det går snabbt.
– Just nu har vi en ”nanny” som tar hand om Zoe när jag och Jenni är på isen. Nu är hon, som sagt var, bara sex månader så hon är för ung att redan gå på förskola. Hon kommer börja där i augusti nästa år. Än så länge får hon vara med oss före och efter matcherna så det inte blir att hon är allt för långt ifrån oss.

Till saken hör givetvis att Zoes farfar och farmor bor i USA, med andra ord ganska långt ifrån sitt barnbarn i Jönköping.
– Min pappa kom över hit i mars efter det att Zoe hade fötts. Sedan var vi över till USA under tre och en halv vecka den här sommaren. När vi kommer över dit blir hon verkligen bortskämd, vilket är kul, men dom kommer komma över hit så ofta dom kan.

Lucas Frey har varit assisterande coach till Ulf Johansson under tre säsonger i HV71, en tid som betytt en del för 29-åringen.
– Ulf är en bra coach men också en bra kille. Jag har lärt mig mycket av honom och sett hur han har jobbat. Jag vill fortsätta jobba med det han gjorde bra, men även utveckla det och ta det hela till nästa nivå.
– När jag kom hit första säsongen hade inte han någon hjälp med träningen. Jag försökte hjälpa Ulf så mycket jag kunde. HV71 har också höjt sig flera nivåer under senaste två säsongerna. Vi var i final för två år sedan. Förra säsongen gick vi till kvartsfinal, men vi har ändå med oss en bra känsla från den.

TALANGENS FRAMTID OSÄKER

Förra säsongen var HV71 väldigt mycket upp och ner, hur ska ni jobba den här säsongen för att hålla en högre och jämnare nivå?
– Jag tror det handlar om att ha ett kompakt och jämnt lag. Jag har sett hur laget varit senaste säsongerna och framför allt hur vi spelade som lag säsongen vi gick till final.
– För att undvika att det går upp och ner måste vi hålla ihop som ett lag, ha kul men även varje dag fortsätta utbilda oss. Allt handlar om hur vi ska göra det och att vi gör det tillsammans.


Selma Aho. Foto: Bildbyrån/Stefan Lantz

Ett orosmoln inför säsongen är Selma Aho. Tidigt i år drog hon på sig en tuff hjärnskakning och det ser i dag ganska osäkert ut när hon kan vara tillbaka i spel.
– Under sommaren såg det ut att gå bra under en period och hon var tillbaka på banan igen. Sedan åkte hon skridskor för två söndagar sedan, men då fick hon ett återfall, blev trött igen och fick huvudvärk.
– Jag vill att hon ska ta den tid det tar och att hon ska vara 100 procent innan hon börjar spela igen för det finns även annat i livet än hockey. Hon måste försäkra sig om att hon inte behöver dras med huvudproblem hela livet. Jag vill att hon tar det långsamt och att hon tar nästa steg då hon känner sig bra och det inte är någon risk att hon får några men av det.

Tror du hon kan spela den här säsongen?
– Det är svårt att säga. Bryter du en arm är du borta sex veckor. Får du en hjärnskakning kan karriären vara över eller så kanske du bara är borta två veckor. Det är väldigt osäkert när hon kan spela igen.
– För min del så skulle jag älska om hon kom tillbaka och spelade. Hon är en bra spelare och person som är väldigt bra med tjejerna i omklädningsrummet. Hon har dessutom tagit väldigt många steg i sin utveckling sedan hon kom till HV71 fram till det att hon skadade sig. Självklart tror jag att hon kommer göra comeback, men jag vill inte pressa henne utan det får ta den tid det tar.

Tror du Jenni Asserholt kommer att göra comeback i Damkronorna den här säsongen?
– (Skratt) Hon har pratat med Ylva (Martinsen), men just nu är det viktigaste för henne att få ta hand om Zoe och träna och spela med oss. Men jag är säker på att hon vill ta nästa steg och komma tillbaka dit igen.
– Samtidigt är det inte hela världen om hon inte kommer med igen eftersom hon har varit med om så mycket i landslaget, VM, OS och så vidare, men jag tror självklart att hon vill upp på nästa nivå igen.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 24 mars
17:30 KooKoo - Tappara Liiga
17:30 Ässät - Ilves Liiga
17:30 IFK Helsingfors - Lukko Liiga
17:30 Pelicans - KalPa Liiga
19:00 Västervik - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Skellefteå - Rögle SHL
19:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Växjö - Luleå SHL
20:00 Zürich - Davos National League
00:00 Buffalo Sabres - New Jersey Devils NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - New York Islanders NHL
lördag 25 mars
02:00 Colorado Avalanche - Arizona Coyotes NHL
15:15 Örebro - Timrå SHL
16:00 KalPa - Pelicans Liiga
18:00 Philadelphia Flyers - Detroit Red Wings NHL
18:00 Boston Bruins - Tampa Bay Lightning NHL
18:30 Björklöven - Västerås Hockeyallsvenskan
18:30 Modo - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Nashville Predators - Seattle Kraken NHL
19:00 Färjestad - Frölunda SHL
21:00 Los Angeles Kings - Winnipeg Jets NHL
21:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
22:00 Minnesota Wild - Chicago Blackhawks NHL
22:00 New York Islanders - Buffalo Sabres NHL
22:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
00:00 Carolina Hurricanes - Toronto Maple Leafs NHL
00:00 Montreal Canadiens - Columbus Blue Jackets NHL
00:00 New Jersey Devils - Ottawa Senators NHL
00:00 Dallas Stars - Vancouver Canucks NHL
söndag 26 mars
01:00 Pittsburgh Penguins - Washington Capitals NHL
05:00 Edmonton Oilers - Vegas Golden Knights NHL
05:30 Anaheim Ducks - St Louis Blues NHL
15:00 Luleå - Växjö SHL
15:00 Rögle - Skellefteå SHL
16:00 Ilves - Ässät Liiga
18:30 Mora - Södertälje Hockeyallsvenskan
21:00 Arizona Coyotes - Colorado Avalanche NHL
23:00 Carolina Hurricanes - Boston Bruins NHL
00:00 Nashville Predators - Toronto Maple Leafs NHL
00:00 Chicago Blackhawks - Vancouver Canucks NHL
måndag 27 mars
04:30 Los Angeles Kings - St Louis Blues NHL
15:00 Timrå - Örebro SHL
17:30 IFK Helsingfors - Lukko Liiga
19:00 Frölunda - Färjestad SHL
19:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
01:00 Ottawa Senators - Florida Panthers NHL
01:00 Buffalo Sabres - Montreal Canadiens NHL
01:30 New York Islanders - New Jersey Devils NHL
tisdag 28 mars
02:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
04:00 Anaheim Ducks - Colorado Avalanche NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Pelicans - KalPa Liiga
19:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
01:00 Detroit Red Wings - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Boston Bruins - Nashville Predators NHL
01:00 New York Rangers - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Montreal Canadiens NHL
onsdag 29 mars
02:00 St Louis Blues - Vancouver Canucks NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Dallas Stars NHL
03:00 Calgary Flames - Los Angeles Kings NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Edmonton Oilers NHL
04:30 San Jose Sharks - Winnipeg Jets NHL
01:30 Toronto Maple Leafs - Florida Panthers NHL
01:30 Washington Capitals - New York Islanders NHL
torsdag 30 mars
04:00 Colorado Avalanche - Minnesota Wild NHL
01:00 New Jersey Devils - New York Rangers NHL
01:00 Boston Bruins - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Montreal Canadiens - Florida Panthers NHL
01:00 Ottawa Senators - Philadelphia Flyers NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Washington Capitals NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Nashville Predators NHL
01:30 Detroit Red Wings - Carolina Hurricanes NHL
fredag 31 mars
02:30 Chicago Blackhawks - St Louis Blues NHL
03:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
04:00 Seattle Kraken - Anaheim Ducks NHL
04:30 San Jose Sharks - Vegas Golden Knights NHL
01:00 Buffalo Sabres - New York Rangers NHL
lördag 01 april
02:00 Winnipeg Jets - Detroit Red Wings NHL
04:00 Vancouver Canucks - Calgary Flames NHL
04:30 Arizona Coyotes - Dallas Stars NHL
19:00 Nashville Predators - St Louis Blues NHL
21:00 Pittsburgh Penguins - Boston Bruins NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten