Rob Blake, Gabriel Vilardi och Luc Robitaille.
OHL

Jobbigt besked för jättelöftet – har drabbats av kroniska ryggproblem

ANNONS

Han är bara 19 år, men har redan drabbats av en skada som kan komma att diktera villkoren för hans karriär. Gabriel Vilardis ryggproblem gör till att börja med att han kommer att missa delar av Los Angeles Kings träningsläger.
– Det är en skada han kommer att behöva se efter hela tiden, sade general managern Rob Blake under ett möte med säsongskortsinnehavare enligt The Athletic.

När Los Angeles Kings plockade Gabriel Vilardi som elfte spelare i draften 2017 var det många fans som jublade. Den skicklige centern förväntades nämligen bli vald tidigare än så. Ett drygt år efter draften har optimismen förbytts till en oro kring kanadensarens framtid.

I samband med en träff med säsongsbiljettsinnehavare förra veckan berättade general managern Rob Blake att Vilardi slagit upp en gammal ryggskada under sommaren. Samma åkomma begränsade honom till 32 matcher i juniorligan OHL i fjol och har nu blivit ett kroniskt problem för ynglingen.

”SVÅRT ATT FÖRKLARA FÖR EN 18- ELLER 19-ÅRING”

Kings hade hoppats att Vilardi skulle vara redo att kliva in i NHL den här säsongen. Men skadan gör det oklart om han kommer att kunna medverka på klubbens träningsläger i senare i månaden.
– Han har en ryggskada som han kommer att behöva se efter hela tiden, sade Blake enligt The Athletic.
– Det är väldigt svårt att förklara för en 18- eller 19-åring att man måste ta hand om det varje dag. Jag tror att det kom naturligt för många av oss som spelade senare i karriären, men att behöva berätta för en 19-åring att man måste skapa en daglig rutin för att kunna spela… Det tar tid för det att sjunka in.

Gabriel Vilardi fick ihop 58 poäng (22+36) på sina 32 matcher med Kingston Frontenacs. I slutspelet blev det ytterligare 22 poäng (11+11) på 16 matcher.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL