Rakell och Getzlaf blickar mot nya framgångar?
Nyheter

ANAHEIM: Dags att generationsskiftet börjar på allvar

Som brukligt innebar våren slutspelshockey för Anaheim Ducks. Men resan dit var kostsam. Lagets äldre och ledande garde missade flera matcher under grundserien och för några av dem råder vissa frågetecken även inför den stundande säsongsstarten. Peter Ekholm menar att det är läge för nästa generation ankor att lägga sig främst i det ”flygande V:et”.

Se hela NHL-säsongen inklusive Stanley Cup på Viaplay för 399 kronor månaden!

Från väst till öst, från söder till norr. Fram till NHL-premiären i oktober går Uffe Bodin, Hampus Duvefelt, Måns Karlsson och Peter Ekholm igenom de 31 lagen. Vi pekar ut styrkor, svagheter och vilka spelare som är värt att hålla ett litet extra öga på under säsongen. 

Idag tittar vi närmare på Anaheim Ducks.

Hösten 2017 är nog en höst många Ducks-anhängare gärna glömmer. Inte minst klubbens läkarteam. Spelarna gick skytteltrafik genom dörrarna till sjukrummet och coach Randy Carlyle kunde inte sätta sin tänkta laguppställning på pappret någon gång. Det slet på spelarna, och kanske var det inte så märkligt att laget gick på pumpen direkt i Stanley Cup-slutspelets första omgång där San Jose Sharks vann med 4-0 i matcher.

Namnen på skadelistan var många gånger dem samma. Ryan Getzlaf, Ryan Kesler, Corey Perry och Patrick Eaves. Gemensamma nämnaren? Alla är över 33 år och alla utom Eaves(ny under 2016-17) har varit profiler i klubben i flera säsonger. Eaves fick kasta in för säsongen redan efter två matcher på grund av sjukdom, Ryan Getzlaf spelade bara 56 matcher och Ryan Kesler endast 44. Är den äldre, stabila gruppen på väg att ta ett steg tillbaka eller var förra året bara en plump i protokollet?

Det är en av de största frågorna Ducks klubbledning brottas med inför säsongen 2018-19.

För att säkra upp att samma scenario inte upprepas har general manager Bob Murray tagit in bredd och rutin under sommaren. Luke Schenn och Andrej Sustr på backsidan och Anton Rödin på forwardssidan är några namn som tillkommit. Men i det stora hela är det samma manskap som ska se till att Ducks tar sig till slutspel igen och längre än förra säsongen.

Att bara ta sig till slutspel är nämligen inte längre godkänt för Ducks, fansen kräver att gå långt och utmanar om Stanley Cup. Frågetecken ligger hos Eaves och Kesler som kan komma att få ställa in stora delar av säsonger på grund av sviter från sina problem ifjol vilket gör att Ducks träningsläger blir ett viktigt test för dels de två spelarna och för hela klubben och dens fortsatta färdriktning. 

När de äldre lirarna är bra, håller de fortfarande hög klass, men om historien upprepar sig och skadorna kommer igen måste nästa generation ankor kliva fram. Några har redan gjort det, som Rickard Rakell, Jakob Silfverberg, Hampus Lindholm eller Cam Fowler, men fler måste göra det för fortsatt existens i den absoluta toppen.

Ducks har kvalitéer på alla positioner – nu ska alla bara hålla sig hela och klicka samtidigt.

POÄNGKUNGEN
Rickard Rakell
Svensken är en Ducks mest framträdande spelare i offensiv zon. Den högerfattad stockholmaren vann interna poängligan förra säsongen på 69 poäng, personligt rekord och hela 16 poäng bättre än i förfjol då han slutade fyra i den interna poängligan. Rakell är god för minst 30 mål, och borde spränga 70-poängsvallen den här säsongen. 

MÅLVAKTEN
John Gibson
Han har varit etta de senaste säsongerna, men med ett nytt kontakt över åtta år värt 6,4 miljoner dollar per år enligt CapFriendly, visar Ducks att det är Gibson som är den som ska hålla i förstaspaden. Han är bara 25 år och på väg in i sin bästa tid i karriären. Pallar han för trycket att ännu en gång hjälpa Ducks till slutspel blir hans stämpel som en av ligans bästa målvakter allt tydligare. 

BACKEN
Hampus Lindholm 
Backsidan i Ducks är tämligen ung och många många sätt intressant. Sett till helheten får Hampus Lindholm räknas som lagets toppback. Skåningen levererar fina siffror i defensiv zon såväl som i offensiv även om han och Ducks gärna hade sett ännu bättre poängproduktion. Lindholm gjorde 31 poäng förra säsongen, sin näst högsta notering, men med mer rutin kan den bara bli bättre.

UNGTUPPEN
Ondrej Kase
Den speedige och skicklige forwarden fick ett halvt genombrott förra året, men det finns mer att hämta. I år kan han få fler chanser än i fjol och då gäller det för motståndarbackarna att se upp. Kase gjorde 38 poäng på 66 matcher, ett godkänt facit, och med ett nytt kontrakt påskrivit under lågsäsongen är frågan om inte den här säsongen blir det absoluta genombrottet.

COACHEN
Randy Carlyle
Rutinerad. Så beskriver man nog 62-årige Carlyle bäst. Ska i år göra sina tredje säsong i sin andra sejour i klubben och än så länge har hans ledarskap tagit Ducks till slutspel varje år. Han har själv sagt att han vill se ett snabbare spel i Ducks redan till den här säsongen, så trots att han tillhör den äldre generationen tränare är han inte rädd för att anpassa sig till den moderna hockeyn. Carlyle är högt respekterad bland samtliga spelare och ledare. Har en Stanley Cup-titel, med just Ducks 2007.

Lindholm med fokus i Ducks Foto: Bildbyrån/Joel Marklund

IN OCH UT

Nyförvärv: Luke Schenn (Arizona Coyotes), Anton Rödin (Davos), Brian Gibbons (New Jersey Devils), Carter Rowney (Pittsburgh Penguins), Andrej Sustr (Tampa Bay Lightning).
Förluster: Francois Beauchemin (slutat), J.T. Brown (Minnesota Wild).

PROGNOSEN
Ducks har ständigt förväntningarna på sig att gå till slutspel. De har bara missat två gånger sedan de vann Stanley Cup 2007. Laget kommer ha samma förhoppningar på sig i år. Western Conference är tämligen öppen och Ducks ska med sin laguppställning vara ett av de åtta lag som är på rätt sidan slutspelssträcken i april. För att de ska vara det krävs det att spelarna håller sig hela, att de äldre fortfarande har mer att ge och att de unga som kommer få chansen verkligen tar den. Då får Ducks den där obehaglig mixen som ofta blir hyperfarlig. 

Anaheim Ducks Trupp 2018/19 

MÅLVAKTER
36) John Gibson
30) Ryan Miller

BACKAR
4) Cam Fowler
32) Jacob Larsson
47) Hampus Lindholm
42) Josh Manson
26) Brandon Montour
65) Marcus Pettersson
xx) Luke Schenn
xx) Andrej Sustr

FORWARDS
7) Andrew Cogliano
18) Patrick Eaves
15) Ryan Getzlaf 
xx) Brian Gibbons
14) Adam Henrique
25) Ondrej Kase
17) Ryan Kesler
10) Corey Perry
67) Rickard Rakell
xx) Carter Rowney
xx) Anton Rödin
33) Jakob Silfverberg 

Tränare: Randy Carlyle (Sedan 2016)

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten