Sök
Nyheter

Hockeysverige möter hjärnan bakom NHL 19: ”Vill ta med spelaren på en resa”

September är en spännande månad för alla hockeyälskare. Utöver att ligor världen över sakta vaknar till liv i höstmörkret, innebär årets nionde månad dessutom att det är dags för en ny upplaga av EA SPORTS omåttligt populära spelserie NHL. Med bara dagar kvar till lanseringen av NHL 19 tog sig Hockeysverige därför till Stockholm för en exklusiv förhandsvisning av spelet från studions producenter.

STOCKHOLM. Det råder inga tvivel om i vilken kanadensisk stad EA SPORTS’ NHL-kontor är beläget.

Innan Hockeysverige och det samlade uppbådet av press och digitala innehållskreatörer fått ta del av någon ny information överhuvudtaget kring NHL 19, bjöd spelets Senior Producer Sean Ramjagsingh på en något oväntad, men likväl djupgående, presentation av favoritlaget Vancouver Canucks. Efter att ha överöst tvillingarna Daniel och Henrik Sedin med beröm för deras insatser i klubben dyker plötsligt en bild på Elias Pettersson upp.
– Ni får ursäkta mig, men jag kan inte fortsätta här utan att berätta för er hur omåttligt spända hela Vancouver är på att se vad denna killen kan göra, myser Ramjagsingh.

Ingen press på unge Pettersson, alltså.

Efter de klädsamma hyllningarna till våra svenska hockeyfenomen tog Ramjagsingh åter till orda för att berätta om skapandeprocessen bakom NHL 19 och hur utvecklingsteamet i år baserat sitt arbete kring fyra så kallade ”grundpelare”.

NHL 19 Senior Producer Sean Ramjagsingh

”FRÅN UTERINKEN TILL PROFFSLIVET”

Det kan vara nog så svårt att konstruera ett hockeyspel som är inbjudande för den som aldrig riktigt fastnat för ishockey. Likväl är det vad EA SPORTS försökt göra i NHL 19 med nya tillägget World of Chel. Spelläget – vars namn baseras på den nordamerikanska tendensen att uttala ”NHL” med betoning på andra halvan av ordet – är byggt kring konceptet ”från uterinken till proffslivet” och har som mål att skapa en lite flackare inlärningskurva för nybörjaren.
– Det är en stor del i vår arbetsbeskrivning, förklarar Ramjagsingh för Hockeysverige.
– Vi älskar att lyssna på förslag från våra inbitna fans men samtidigt måste vi bygga ett spel som även tilltalar den som aldrig spelet serien tidigare.

Istället för att direkt kastas in i den tävlingsinriktade onlinedelen av spelet, kan den nytillkomne spelaren nu alltså öva upp sig i en spelmiljö som designats för stegvis utveckling.
– Vi vill ta med spelaren på en resa från träningsrinken till att klara av utmaningar, till att testa på spel mot andra nybörjare online, till att slutligen bli en fullfjädrad NHL-spelare.

EN MER INTUITIV SPELUPPLEVELSE

Den andra av de fiktiva pelare NHL 19 byggts kring är spelets uppdaterade fysikmotor, det vill säga hur spelarna på isen reagerar på de situationer dem ställs inför.
– Vi har lagt stor vikt vid att utveckla de områden många av våra fans höjt sina röster kring: spelarnas skridskoåkning och mottagning av puck, säger Ramjagsingh.

Den uppdaterade fysikmotorn (döpt till ”Real Player Motion”) är tänkt att – tillsammans med nya, strömlinjeformade animationer – ge spelaren bakom spakarna en mer intuitiv upplevelse.
– Vi har tagit hjälp av rörelsemönstret hos spelare som P.K. Subban och Connor McDavid för att göra våra animationer så äkta som möjligt.

Att döma av de positiva reaktionerna i pressrummet när spelet gjordes tillgängligt att testa på, tycks produktionsteamet ha lyckats.

NHL 19 gick under dagen att pröva på.

INDIVIDUALISM OCH UTTRYCKSFULLHET

Den skarpsynte betraktaren har säkert noterat att såväl Sverige som Finland fått egna omslag till årets upplaga av NHL. I USA och Kanada är det P.K. Subban som pryder omslaget medan det i Sverige och Finland är William Nylander respektive Patrik Laine som fått äran. Något som enligt Sean Ramjagsingh inte är ett sammanträffande:
– Du ser till hur NHL utvecklas och hur ligan blir bättre på att lyfta fram imponerande prestationer från enskilda spelare. För oss kändes det självklart att matcha den utvecklingen på våra omslag. William Nylander är en spektakulär spelare att se på med sina kvicka händer och Patrik Laine har ett av de dödligaste skotten i ligan.

Som ytterligare ett steg i det individualistiska ledet – eller ”pelare nummer tre” – erbjuder NHL 19 över 900 olika sätt att designa din virtuella avatar precis så som du vill ha den. Vill du spela med en rosa toppluva och långbyxor? Inga problem. Har du dubbla sympatier och vill spela med en Pittsburgh Penguins-jacka och en Washington Capitals-mössa? Går att lösa.

En potentiell fullträff för den designintresserade NHL-spelaren.

NHL LEGENDS

Den sista pelaren förlitar sig på ren och skär nostalgi. Tack vare ett avtal med NHL:s förbund för pensionerade spelare har EA SPORTS lyckats få tillgång till fler så kallade ”legendspelare” än någonsin tidigare. Tyvärr kan Hockeysverige i dagsläget inte avslöja vilka pensionerade spelare som inkluderats i NHL 19 då vi blivit ombedda att hålla på den informationen i ytterligare ett par dagar. Vad vi kan säga är att de svenskar som följde NHL under 90-talet kommer bli jublande glada.

NHL 19 finns i butik och för nedladdning till PS4 och Xbox One från och med den 14 september.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten