171207 Frölundas assisterande tränare Pär Johansson under ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och Karlskrona den 7 december 2017 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89 …
SHL

Han skapade HV:s unika satsning – med inspiration från NHL: ”På sikt tror jag att det kan bli en konkurrensfördel”

Det var i förra veckan som HV71 gick ut med nyheten att de anställt Frölundas förre assisterande coach Pär Johansson som spelarutvecklare i klubben. Titeln i sig är inte ny inom svensk ishockey, men konceptet han ska jobba efter är nytt för och inspirerat från NHL. För hockeysverige.se berättar skåningen om sin nya roll, att hans civila arbete hjälpte till att förändra honom som coach och hur det gick till när han fick jobbet i Jönköping.
— På sikt tror jag att det kan bli en konkurrensfördel när du ska värva in spelare till ett hockeygym eller när du ska värva in yngre spelare till ditt a-lag, berättar Pär Johansson som skrev sin arbetsbeskrivning själv.

JÖNKÖPING (HOCKEYSVERIGE.SE)
Det är Pär Johanssons första arbetsdag för HV71 och han står och tittar ut över isen där a-lagets träningspass pågår för fullt. Intervjun tar dock plats några våningar högre upp i arenan.
— För det första är det fantastiskt roligt, svarar Pär Johansson hockeysverige.se när den klassiska frågan ”hur känns det?” kommer på tal. Han utvecklar sedan:
— Det var det här jag ville jobba med när jag i januari beslutade mig för att jag inte skulle förlänga i Frölunda. Jag har funderat mycket och länge på vad jag skulle vilja göra och det är denna delen av jobbet som jag har trivts med allra, allra bäst. Spelarutvecklingsdelen, de individuella samtalen och den individuella isen.

INDIVIDUELL HJÄLP

Vad är det då Pär Johansson ska jobba med i HV71? Titeln spelarutvecklare är ju i sig tydlig. Men vad innebär det mer konkret?
— Det handlar om att individutveckla, alltså ge mer tid åt varje spelare. Inte alla i hela föreningen, men de spelare som tränarna tycker behöver den där individuella hjälpen. Det innefattar video efter matcher och träningar, individuella ispass. Det kan vara 30 minuter innan en lagträning, eller 30 minuter efter. Samma sak med HG-passen (Hockeygymnasiet). Det har väldigt lite med lagen att göra, utan mer individen, hur de på sikt ska kunna ta nästa steg. Då blir det kanske viktigare att jobba med någons blålinjespel, även om man förlorade matchen dagen innan, istället för att sätta sig och grotta ner sig i varför just den matchen förlorades.
— Sen exakt hur den skulle vara uppbyggd…det vet vi ju faktiskt inte fortfarande. Vi vet ju i stora drag, men sen behöver vi tillsammans, a-laget och juniorerna, hjälpas åt och skruva, säger Pär Johansson som vid intervjutillfället inte vet om han exempelvis ska vara med vid vissa matcher eller inte.

Du blir lite som en PT (Personlig tränare)?
— Ja, men lite så kan väl nästan säga. Jag blir som en resurs för de tränare som finns i föreningen, just med individutvecklingen. Sen, som sagt: Exakt hur det kommer bli, om man ska jobba på månadsbasis med vissa spelare, eller om man ska följa vissa en hel säsong och andra kommer in och ut. Det är ju sånt vi ska komma fram till. men det blir framförallt en inriktning på de yngre spelarna, i a-laget och juniorlagen.

ÄNNU UNG – MEN RUTINERAD

Trots sin ringa ålder (37) har Pär Johansson en lång karriär som tränare inom hockeyn. Han tvingades avsluta den egna spelarkarriären hemma i Osby redan som 19-åring efter en allvarlig knäskada. Han hoppade in som hjälptränare i moderklubbens U16-lag och sedermera fick han även ansvar för klubbens båda juniorlag. 2004 fick han erbjudande om att träna Rögles J18-lag och var där i två år innan han lämnade landet. Ulf Weinstock, då i Odense ringde.
— Han lurade ner mig, skämtar Pär Johansson och fortsätter:
— Sen blev jag fast i sju år och tog över, både som sportchef och huvudtränare. Jag var faktiskt tränare för både Nicklas Rahm och Johan Hult där nere.

Pär Johansson tillsammans med Roger Rönnberg i Frölundas bås. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Pär Johansson beskriver det som att han började brett och har sedan smalnat av fokuset längs med vägen. Från att ha haft ett övergripande ansvar under en stor del av de sju år han var i Odense, blev det en mer specificerad roll i Mora, där han var en säsong som assisterande till Jeremy Colliton.
— Jag lärde mig mycket i Mora. Jag jobbade med backarna och försvarsspel. Samma när jag kom in i Frölunda, då blev det ännu mer i detalj. Så jag har gått från helheten gällande lag och organisation nere i Danmark till att skala ner det i mindre och mindre bitar. Jag har lärt mig mycket längs med vägen och träffat många människor jag tagit lärdom av, även spelare har lärt mig mycket.

HADE RASMUS DAHLIN I FRÖLUNDA

En av spelarna Pär Johansson hade ansvar över i Frölunda var Rasmus Dahlin. Backen som i somras blev andre svensk genom tiderna att väljas först i NHL-draften.
— Han kunde väldigt, väldigt mycket när han kom till oss. Jag har haft förmånen att haft många fantastiska backar där, säger han och rabblar namn som Oscar Fantenberg, Henrik Tömmernes och Jacob Larsson.
— Det finns en väldigt lång lista konstaterar han.

Rasmus Dahlin. Foto: Bildbyrån

Körde du mycket individuellt med Dahlin?
— Ja. Jag körde, speciellt med de yngre. De senaste två åren har det varit han, Filip Westerlund och John Nyberg. De kom alltid en timme innan och fysade, sen när de var klara med det så gick jag på is med dem. Individuellt varje dag.

Det blev mycket video med hans unga adepter i Frölunda och han menar att ju mer man gör det, desto lättare blir det för spelarna efter ett tag att själva kunna analysera vad de behöver göra i sitt spel. Med viss handledning förstås.
— Det är klart man kommer med instick. Men det är smarta killar och de kan väldigt mycket själva.

VAR INBJUDEN TILL NHL-CAMPEN

För ett år sedan var Pär Johansson i Dallas och där fick han ännu mer input gällande den roll han nu har i HV71.
— Jag blev inbjuden av dem att vara med som tränare på deras development camp förra året. Jag var med där och höll i träningar och man fick träffa väldigt många människor som höll i bara det här med utveckling av deras prospects som finns i bland annat AHL och Europa. Alla NHL-lag har några såna tjänster, vissa har två och vissa har fem. Det var då jag började fundera att det de gjorde var fantastiskt kul och inspirerande och jag tog massa nyttiga saker med mig därifrån.

Han berättar att tankarna på att jobba just enbart med spelarutveckling har funnits en längre tid.
— Jag har hela tiden haft detta i bakhuvudet. Jag har pratat runt med olika människor och fått andra förslag där detta varit en del av det. Men jag har väntat och haft is i magen. Jag har väl insett att vill jag ha ett sånt här jobb så måste jag själv fixa arbetsbeskrivningen. Så det satt jag och gjorde i somras.

VILLE HA FEEDBACK – ERBJÖDS JOBB

Alla projekt mår bra av ett utomstående öga och det var med det i tanken Pär Johansson mejlade sin förre spelare i Odense, Johan Hult som numera är sportchef i HV71. Han ville höra vad sportchefen tyckte om hans arbetsbeskrivning.
— Jag skickade den till Hult för att få lite feedback och så blev det som det blev istället.

Frågan om feedback ledde istället till ett jobb. Tjänsten är den första i sitt slag i Sverige och med tanke på det faktumet så undrar man ju vad HV71 och Pär Johansson önskar få ut av det hela.
— För det första så hoppas vi på att kunna avlasta de tränare som redan finns här. Jag vet själv hur mycket som ligger på en assisterande tränare. Ta Nicklas Rahm härute som exempel, säger Pär Johansson och gör en svepande gest ut mot rinken i Kinnarps Arena där en a-lagsträning just är i färd med att avslutas:
— Han är ansvarig för en massa saker i spelet, en massa saker i laget, och sina backar. Sen ska han utveckla dem också och ibland tar ju tiden slut för laget måste ändå gå först. Där hoppas jag kunna avlasta och hjälpa till och komma med input och erfarenhet från det jag jobbat med tidigare. Både bland backar och forwards.
— Det är samma sak på juniorsidan. Där har du en huvudtränare som har en massa, massa saker som han ska göra.

Peter Ekelund, General manager i HV71 Foto: Stefan Persson / BILDBYRÅN

Den gamle SHL-forwarden Peter Ekelund är numera GM i HV71 och det är han som på papperet har anställt Pär Johansson och är hans chef.
— Det är ett sätt för oss att utveckla vår verksamhet. Vi hade Chris Abbott i en liknande roll förra året och var väldigt nöjda med hur feedbacken till spelarna upplevdes. I dagens hockey handlar det väldigt mycket om att vara nära spelarna och framförallt att hinna med och ge dem feedback, säger Peter Ekelund till hockeysverige.se.

Ekelund berättar vidare att Pär Johanssons tjänst är ett sätt att också få ut det allra mesta av träningen.
— Just mängdmässigt går det nog inte att träna mer än vad vi gör idag. Däremot kommer det bli avgörande hur man tränar och vad man lägger tiden på, att man gör rätt saker. Där är ju den här typen av tjänst otroligt viktig.

TROR PÅ KONKURRENSFÖRDEL

Just det här med att hitta nya vägar tror Pär Johansson kan bli en fördel i framtiden när det kommer till att rekrytera nya spelare.
— På sikt tror jag att det kan bli en konkurrensfördel när du ska värva in spelare till ett hockeygym eller när du ska värva in yngre spelare till ditt a-lag. Du kommer få någon som bara jobbar med de här bitarna, någon som kommer hjälpa er att bli bättre hockeyspelare.
— Det är stort på andra sidan och sakta men säkert tror jag vi kommer få se fler såna här roller här. Sen om det ser exakt ut som det jag har här… säger han frågande innan han fortsätter:
— Men jag tror det kommer bli fler. Du har fys-tränare och videocoach, ju yngre spelare, desto mer vill de bli sedda och mer individuell hjälp vill de ha.

Hur är det att byta Frölunda till konkurrenten HV då?
— (skratt). Ja, alltså. För oss som jobbar inom hockeyn, det är ju ett jobb. Det hade varit annorlunda om jag hade varit född och uppvuxen i Göteborg och varit Frölundait sedan barnsben. Jag har haft tre fantastiska år i Göteborg och haft det bra. Jag fick erbjudande om att fortsätta där också, men jag ville prova en annan roll och då får man ibland flytta på sig.
— Jag vet inte vad man ska säga. Det är som att byta Volvo mot Saab, det är samma sak man gör men man gör det på olika sätt.

LUGN OCH TRYGGHET

Man märker på Pär Johansson att det riktigt kliar i fingrarna på honom att få sätta igång med sitt nya arbete. Samtalet glider in på hur viktigt det här för spelare, speciellt de yngre, att bli sedda och få den där extratiden med någon som kan ge dem feedback. Han pekar på en stor skillnad för spelarna när det kommer till hans nya roll, kontra den att vara assisterande tränare.
— Jag styr ju inte deras istid som jag kanske gjorde förra året. Men jag kan fortfarande vara någon lugn och trygg människa att prata med. Jag tror det behövs, i den här världen…på a-lags- och juniornivå, alla ser dem och de är stressade. De ska göra poäng och de ska göra det och det. Man får inte misslyckas, det är istid och det är draft. Det är så mycket och jag tror någonstans att det behövs tas ett djupt andetag och: ”Ja, men det är det här du ska göra. Om du bara gör det här så kommer det bli bra till slut”.

Just lugn och trygghet är något som Pär Johansson verkar utstråla. Men det har inte alltid varit så berättar han och säger också att han tror att hans civila yrkesroll som polis har haft en stor bidragande orsak till det.
— När jag hade Rögles J18 så…men där förändrades jag mest inom jobbet hos polisen och det var det som gjorde att min stubin gick från att vara en centimeter till att vara 400 meter lång. Där fick man lära sig att det…ja finns ingen anledning…
— Det har jag tagit med mig till hockeyn. I början var jag väldigt gapig och skrikig, ”slå sönder taktiktavlig”. Men de som har tittat på våra matcher i Frölunda de senaste åren har väl också sett att det inte är några större utspel. Jag har väl tagit den rollen också att det behövs någon som är lugn och trygg. Någon som spelaren kan vända sig till utan att hela världen rasar om man gör fel.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 augusti
18:00 Finland - Tyskland JVM
19:00 Tingsryd - Karlskrona Träningsmatch
19:00 Linköping - Örebro Träningsmatch
19:00 Skellefteå - Modo Träningsmatch
21:30 Sverige - Lettland JVM
01:00 Kanada - Schweiz JVM
torsdag 18 augusti
04:30 USA - Tjeckien JVM
18:00 Rögle - IFK Helsingfors Träningsmatch
18:00 Oskarshamn - Växjö Träningsmatch
19:00 Visby/Roma - Frölunda Träningsmatch
19:00 VIK Västerås - Vita Hästen Träningsmatch
19:00 BIK Karlskoga - AIK Träningsmatch
19:00 Färjestad - Leksand Träningsmatch
19:00 Malmö - HV 71 Träningsmatch
fredag 19 augusti
18:00 Tingsryd - Kristianstad Träningsmatch
19:00 Björklöven - Skellefteå Träningsmatch
19:00 Södertälje - Almtuna Träningsmatch
19:00 Visby/Roma - Djurgården Träningsmatch
lördag 20 augusti
15:00 Frölunda - Djurgården Träningsmatch
16:00 Kristianstad - IFK Helsingfors Träningsmatch
tisdag 23 augusti
18:00 HV 71 - Rögle Träningsmatch
18:00 Växjö - Linköping Träningsmatch
19:00 Leksand - Brynäs Träningsmatch
19:00 Luleå - Skellefteå Träningsmatch
onsdag 24 augusti
19:00 Brynäs - Leksand Träningsmatch
torsdag 25 augusti
18:00 Frölunda - Linköping Träningsmatch
18:00 Malmö - Färjestad Träningsmatch
19:00 HV 71 - Oskarshamn Träningsmatch

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten