Nils Höglander.
SHL

Yngst och bäst – vann poängligan i första turneringen med Juniorkronorna

Med tre mål och sex poäng var han bästa målskytt och poängplockare i helgens juniorlandslagsturnering i Örnsköldsvik. Nils Höglander visade att han i allra högsta grad är en spelare som hör hemma i en JVM-diskussion.
– Det är klart jag villa vara med, men man vet att det så himla många bra spelare som slåss om platserna, säger Rögleforwarden till hockeysverige.se.

ÖRNSKÖLDSVIK (HOCKEYSVERIGE.SE)
Nils Höglander kommer springande med andan i halsen. Efter tre produktiva insatser på tre dagar skulle man kanske inte tro att han hade ork nog att ränna runt i Fjällräven Centers korridorer, men är man bara 17 år och full av energi är det bevisligen inga bekymmer.
– Jag har lite bråttom, jag har varit ute och svängt lite, ursäktar han sig när hockeysverige.se träffar honom efter 5–2-segern mot Tjeckien.

Rögleforwarden kan se tillbaka på en riktigt lyckad första turnering med Juniorkronorna, där han var lagets yngsta spelare. Efter en fin start på försäsongen med nya klubblaget var han Sveriges genomgående främsta aktör i Örnsköldsvik. Det utmynnade också i att han vann hela turneringens poängliga med sina sex poäng (3+´3).
– Gjorde jag det!? Det hade jag ingen aning om. Det är roligt, det har jag aldrig gjort förr, skrattar han överraskat.

”BRÖT MÖNSTRET OCH GJORDE DET OVÄNTADE”

Det är givetvis tidigt att prata om JVM i slutet av augusti. Likväl är det bara en turnering kvar för Juniorkronorna innan den slutgiltiga truppen ska tas ut i början av december. Höglanders insats bör ha skjutit honom uppåt i hierarkin, men själv är han försiktig med sina förväntningar.
– Det är klart jag villa vara med, men man vet att det så himla många bra spelare som slåss om platserna. Vi får se vad ledare och alla som tar ut laget säger.

Ja, vad säger egentligen Tomas Montén? Det här var första gången han coachade Höglander, men han har samtidigt haft forwarden från Bockträsk i Norrbotten under god uppsikt sedan förra året.
– Jag såg honom en del i AIK i fjol och tyckte framför allt att han var bra i J20. Sedan fick han väl aldrig lyftet i A-laget. På U18-VM hade han kanske inte en sådan framträdande offensiv roll, men i J20 såg han ut som han gjorde här. Spelade med speed, bröt mönstret och gjorde det oväntade. Det var det vi hoppades att han skulle göra och det har han definitivt svarat upp till, berömmer förbundskaptenen.


Foto: Bildbyrån/Mathilda Ahlberg

”JAG GILLAR ATT HA PUCKEN – DÅ ÄR JAG SOM BÄST”

Flytten från AIK till Rögle i början av juni kom som något av en överraskning. För Nils Höglander var det smickrande att få ett erbjudande från ett SHL-lag. Det gjorde det omöjligt att tacka nej.
– När det dök upp ett treårskontrakt med en SHL-klubb kändes det bra att ta det direkt. Man vet ju aldrig när man skulle få ett annat, säger han och beskriver skillnaden jämfört med Hockeyallsvenskan.
– Allt är lite bättre. Farten på spelet och storleken, alla sådana bitar. Jag har kommit in i det känns det som.

Det han framför allt gillar är det fokus som klubben, och inte minst tränaren Cam Abbott, har på spelarnas individuella utveckling.
– Han utvecklar individen och spelet som jag gillar att spela vill han också utföra. Det är bra, säger Nils Höglander och beskriver det som ”ett spel med fart och fläkt”.
– Jag gillar att ha pucken – då är jag som bäst.

En NHL-scout som hockeysverige.se träffar i Örnsköldsvik jämför Höglanders spelstil med Nashville Predators schweizare Kevin Fialas. Irrationell och initiativrik. Själv har han vuxit upp med en annan förebild som har en lite mindre koppling till Predators än Fiala.
– Peter Forsberg. Han var duktig på allt. Vissa är bara duktiga på att skjuta eller är snabba, men duktig på allt, det vill jag också vara. Det är därför jag ser upp till honom, säger Nils Höglander som känner att han har mycket att förbättra i sitt spel.
– Allt egentligen, men ett bättre skott skulle jag väldigt gärna vilja ha. Jag kommer till många lägen, men det gäller att kunna skjuta också.

”JAG HAR SÅ DÅLIG KOLL PÅ SÅDANT DÄR”

Som om inte en förestående SHL-debut och eventuellt JVM-spel vore nog kommer den här säsongen också att präglas av att han är aktuell för NHL-draften. Höglander är född i december 2000 och därför inte tillgänglig förrän i draften i Vancouver nästa sommar. På några av de tidiga rankingarna har han funnits med som en spelare som potentiellt kan gå i första rundan. Det vet han inget om själv.
– Nej, det är ingen som hört av sig och jag har så dålig koll på sådant där. Jag läser ingenting.

Är det något du fortsätter med under säsongen för att inte bli distraherad?
– Det vet jag inte. Jag har aldrig kollat draften tidigare, varken nu eller förr.

Men du vet hur draften funkar?
– Jo, så borta är jag inte (skratt).

Fortsätter Nils Höglander att spela som han gjorde under helgen lär han varken slippa undan NHL-scouter eller draftsnack den här säsongen. Vare sig han vill eller inte.

FAKTA: Poängligan i fyrnationsturneringen i Ö-vik

(Matcher, mål+assist=poäng)
1) Nils Höglander, Sverige 3 3+3=6
2) Hugo Leufvenius, Sverige 3 2+3=5
3) Simon Johansson, Sverige 3 2+2=4
4) Otto Kivenmäki, Finland 3 1+3=4
5) Vitali Kravtsov, Ryssland 3 1+3=4
5) Rickard Hugg, Sverige 3 0+4=4

Ingen turneringsseger – men Juniorkronorna lämnade positivt besked: ”Skapat mer nu”

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten