Tomas Montén.
Nyheter

Ingen turneringsseger – men Juniorkronorna lämnade positivt besked: ”Skapat mer nu”

Med fyra mål i tredje perioden vände Juniorkronorna underläge 1–2 till seger 5–2 mot Tjeckien. Det gav en andraplats i fyrnationsturneringen i Örnsköldsvik. Tomas Montén är nöjd med vad ett på pappret reservbetonat lag presterade.
– Vi sa det i går att det skulle vara kul att ställa det här laget mot det vi hade i Kamloops. Jag tror att det skulle bli jäkligt jämnt, säger förbundskaptenen till hockeysverige.se.

ÖRNSKÖLDSVIK (HOCKEYSVERIGE.SE)
3–4 mot Ryssland efter straffar, 3–0 mot Finland och 5–2 mot Tjeckien. Juniorkronorna drog in sju av nio möjliga poäng under helgens fyrnationsturnering i Fjällräven Center. Det var en mindre än Ryssland som säkrade turneringssegern redan tidigt på eftermiddagen genom att besegra Finland med 3–2.

Juniorkronorna gjorde ändå sitt mot Tjeckien. Men det dröjde till tredje perioden innan laget började prestera. Efter Björklövens Jacob Petersons 1–0 i första perioden stannade matchen av till slutet av andra perioden. Då tilldömdes Växjös Pontus Holmberg en straff som han satte stenhårt i stolpen. Efter det fick Tjeckien luft under vingarna och sköt två mål inom loppet av en minut.
– Vi sa redan efter första att vi tyckte att de jobbade hårdare än oss. Jag tror det var (kaptenen Rickard) Hugg som drog en repa i omklädningsrummet efter två och det blev bra, säger förbundskapten Tomas Montén till hockeysverige.se.

Det blev det sannerligen. Juniorkronorna reste ragg, sköt 23 skott på mål och fick utdelning fyra gånger om. Rögles Nils Höglander gjorde 2+1 i tredje perioden och vann turneringens poängliga med sex poäng (3+3) på tre matcher.
– Jättekul att vara i gång. Såklart roligt att vara med och få se hur spelsystemet är här i J20, så det är det jag tar med mig, säger Höglander efter sin första turnering med Juniorkronorna.

IMPONERAD AV MÅLVAKTEN

Tomas Montén är nöjd med helgen, trots att hans manskap gick miste om en turneringsseger. Han ser ingen stor skillnad mellan det mer namnkunniga lag som representerade Sverige i Kamloops i Kanada för en månad sedan och det som spelade på hemmaplan nu.
– I fjol var det enormt stor skillnad på laget vi skickade till USA först och det som åkte till Finland sen. Det var det inte nu. Vi sa det i går att det skulle vara kul att ställa det här laget mot det vi hade i Kamloops. Jag tror att det skulle bli jäkligt jämnt. Känslan är att vi har skapat mer nu än vi gjorde där borta. Det har varit mer spel med pucken, mer fart i anfallsspelet, säger förbundskaptenen.

Han tycker att många av spelarna som visat upp sig i Ö-vik har stärkt sina JVM-aktier.
– Vi får se vad som händer mellan 15 september och 5 december, vilka som får spela, hur mycket och i vilka roller. De som har varit här har definitivt inte sämre chanser nu än de hade innan, säger Montén som framför allt gillar vad han sett av målvakten Jesper Eliasson, Växjö, som bara släppte in två mål på 51 skott under de bägge matcherna han spelade.
– Han var väldigt bra båda matcherna. Han kom från Troja i fjol och gick hela vägen till U18-VM och kommer hela vägen hit. Det blir ett extra plus.

Innan JVM, som spelas i Vancouver och Victoria mellan 26 december och 5 januari, återstår bara en fyrnationsturnering i Tjeckien i november.

Sverige-Tjeckien 5-2 (1-0, 0-2, 4-0)

Period ett: 03.53 utv 2 min Lukas Wernblom, high-sticking, 10.39 1-0 Jacob Peterson assist Pontus Holmberg, 15.18 utv 2 min Filip Engarås, tripping, 19.54 utv 2 min Victor Berglund, roughing, Jan Jenik kneeing
Skott: 10-12.
Period två: 00.19 utv 2 min Krystof Hrabik, slashing, 07.27 utv 2 min Hugo Leufvenius, charging, 10.30 utv 2+10 min Lukas Pilö, checking from behind+misconduct, 17.10 1-1 Michal Teply utan assist, 18.05 1-2 Krystof Hrabik assist Jan Bednar och Michal Teply
Skott: 8-10.
Period tre: 00.37 utv 2 min Jachym Kondelik, cross-checking, 02.42 2-2 Nils Höglander assist Hugo Leufvenius och Axel Andersson, 08.31 utv 2 min Nils Höglander, holding, 09.34 utv 2 min Jan Jenik, cross-checking, 09.52 3-2 Simon Johansson assist Rickard Hugg, i spel fyra mot fyra, 11-30 4-2 Hugo Leufvenius assist Nils Höglander och Lukas Pilö i power play spel fem mot fyra, 15.37 utv 2 min Matyas Svoboda, roughing, 17.34 5-2 Nils Höglander assist Simon Johansson och Axel Andersson i power play spel fem mot fyra, 18.03 utv 2 min Jan Jenik, cross-checking
Skott: 23-2. Totalt: 41-24.
Utvisningar: Sverige 6×2, 1×10 min. Tjeckien 6×2 min.
Domare: Daniel Eriksson, Sverige, André Hiljanen, Sverige
Publik: 1 323

Matchens lirare:
Sverige: Nils Höglander
Tjeckien: Michal Teply

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten