Nyheter

Tre svenska juniorlandslag blandade resultaten

ANNONS

Det var inte bara Damkronorna som spelade under fredagen. Damernas U18-landslag samt herrarnas  U17- och U20-landslag var i farten. Och det blev blandad kompott, där tjejerna var de enda som gick segrande från kvällen. 

Först ut av landslagstrojkan var damerna som tog sig an Schweiz på bortaplan. Och det blev blågul seger med 3-2. Nathalie Lindman  gjorde svenskornas första två mål och Maria Lindberg sköt segermålet med drygt tre minuter spelade av den andra perioden. Schweiz båda mål gjordes av Laura Zimmerman. Den tredje perioden blev lite stökig. Totalt delades tolv utvisningsminiuter ut, varav tio kom under de sista 6:27 minuterna.

KILLARNA FÖLL DUBBELT

Juniorkronorna/Team 20 föll mot Ryssland i träningsmatchen som spelades i Örnsköldsvik. Rysslands supertalang Vitalij Kravtsov gav gästerna ledningen efter knappt elva minuters spel. Med tio sekunder kvar av första perioden kvitterade Juniorkronorna genomt Simon Johansson. I mittakten rykte ryssarna åt sig en tvåmålsledning genom Alexander Yaremchuck och Ilya Morozov men svenskarna kom tillbaka. Modos Viktor Berglund och Örebros Lukas Pilo såg till att det stod 3-3 efter två perioder. Resultatet höll sig matchen ut och efter en mållös förlängning vann Ryssland på straffar; 3-4 blev således slutresultatet.

U17-killarna föll, även de. Finland blev först starka i den träningsmatch som spelades i Piteå. Efter att Mateusz Szurowski gett hemmalaget ledningen var det finskt för hela slanten en stund. Gästerna gjorde fyra raka mål innan Alexander Ljungcrantz reducerade med 36 sekunder kvar av den andra perioden. Erik Hedlund reducerade ytterligare i inledningen av den tredje. Men närmre än så kom inte Sverige som föll med 3-5.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL