180822 Skellefteås Oscar Möller i närkamp med Luleås Isac Lundeström under träningsmatchen i ishockey mellan Skellefteå och Luleå den 22 augusti 2018 i Skellefteå. …
Skellefteå AIK

Skellefteå starkast i Norrlandsderbyt – Armalis höll nollan i debuten

ANNONS

Skellefteå tog sin andra raka seger på försäsongen när man hemmabesegrade antagonisten Luleå med 2-0.

Skellefteå var det spelförande laget i den första perioden, men Luleås nyförvärv från Tingsryd, Niklas Rubin, stod för ett par vassa räddingar i öppningsperioden och såg till att gästerna kunde gå till den första periodvilan med ett likaläge.

Luleå jobbade sig in i matchen i den andra perioden, men tack vare fint målvaktsspel från både Rubin och Mantas Armalis var matchen mållös efter 40 spelade minuter.

MÖLLER PUNKTERADE MATCHEN

Jonathan Pudas kunde till sist spräcka matchens målnolla med drygt sju minuter kvar av den tredje perioden när hans handledsskott från blålinjen letade sig förbi Rubin i Luleåkassen. Kort därefter kunde Oscar Möller punktera matchen när han utökade hemmalagets genom att pricka in ett straffslag mellan benskydden på Rubin.

Skellefteås målvaktsvärvning Mantas Armalis fick bästa möjliga start i sin nya klubb då han räddade samtliga 24 Luleå-skott.

Skellefteå fortsätter sitt försäsongsmatchande genom ett möte med Modo på tisdag nästa vecka. Luleå å sin sida åker till Schweiz för ett möte med Lausanne på bortaplan. Även den matchen spelas på tisdag.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL