Eric Lindros var en av spelarna som stämde NHL.
Nyheter

Byggde sin karriär på fysiskt spel – nu tycker han NHL bör överväga att förbjuda tacklingar

ANNONS

Han byggde själv sin karriär på ett hårt och fysiskt spel. Nu lanserar den före detta NHL-stjärnan Eric Lindros ett måhända kontroversiellt förslag med bakgrund till hans egna spelstil. Han tycker NHL ska överväga att förbjuda tacklingar.

Eric Lindros fick en framgångsrik NHL-karriär med 865 poäng på 760 grundseriematcher. Han har valts in i Hall of Fame och vunnit OS-guld. Men han fick betala ett högt pris för sina framgångar och 2007, endast 34 år gammal, meddelade han att det var färdigspelet.

BÖR ÖVERVÄGA ATT TA BORT KROPPSKONTAKT

Orsaken till pensioneringen var de många hjärnskakningar han ådrog sig under karriären och i torsdags, när han talade på ett symposium gällande hjärnskakningar, gick han så långt som att föreslå att han tycker NHL borde överväga att ta bort kroppskontakt inom hockeyn. Detta enligt National Post i en artikel som C More-experten Sanny Lindström krönikerar om här.
— Jag älskar hockey och har fortsatt spela. Hockeyn jag spelade förr var väldigt fysisk, men jag har fortfarande lika kul dessa dagar, även om vi inte åker in i varandra, sa Lindros på symposiet enligt National Post.

 

 

Den här artikeln handlar om: