AIK:s nya ledartrio …
SDHL

NEDSLAG AIK: ”Vi har en bra grupp ”

Nedslagen i SDHL-lagen fortsätter. Näst på tur är AIK, som under sommaren har satt samman en ny ledartrio; Jared Cipparone, Lisa Hedengren och Linnéa Bäckman. 
– Jag kommer in i ett bra läge, säger Cipparone till Hockeysverige.se

Idag tar vi tempen på AIK inför starten i SDHL. Ny tränare är Jared Cipparone som närmast kommer från Damkronorna. Innan det tog han Djurgården till SM-guld. Vid sin sida kommer han kommande säsong ha tidigare landslagsspelarna Lisa Hedengren och Linnéa Bäckman.

– Gozzi gav mig ett bra erbjudande samtidigt som jag tycker det är kul att få jobba heltid med hockey, berättar Jared Cipparone när hockeysverige träffar honom, Hedengren och Bäckman på Ritorp i Solna.
– Jag känner igen många av tjejerna i AIK sedan tidigare och jag gillar deras attityd till hockeyn. Dessutom känner jag ”Empa” (Emelie Berggren) sedan tidigare och vet att jag kommer in i ett bra läge. Samtidigt finns det inte så många chanser här i Stockholm att få jobba heltid med hockeyn så det passar bra för mig i även privatlivet, men det är också så att AIK kommer satsa på damhockeyn och det gör det här jobbet ännu mer spännande.

Jared Cipparone

Du vann SM-guld med Djurgården 2016, vad tar du med dig för erfarenheter från den resan?
– Den största grejen jag tar med mig är att vi då inte var det bästa laget på pappret och är inte heller det den här säsongen. I Djurgården var det en process som pågick under hela säsongen, men när vi kom till playoff spelade vi vår bästa hockey. Det är också något jag definitivt lärde mig då, att det inte handlar om hur bra ditt lag är på pappret.
– Tjejerna vi har fått in och med dom vi har kvar från förra säsongen gör att vi har en bra grupp som kan göra bra saker. Jag kan inte lova hur bra vi kommer vara, men det jag lärde mig är att får du ut det bästa ur laget kan det bli riktigt bra.

Linnéa Bäckman

Linnéa Bäckman var en av AIK:s viktigaste spelare förra säsongen, men inför årets säsong valde alltså den förra OS-backen att kliva på jobbet som assisterande tränare.
– Den största anledningen till att jag slutade spela är att motivationen inte finns där längre. Om jag ska spela hockey så ska jag göra det till 100 procent och verkligen tycka det är kul.
– Jag har spelat i AIK under tolv säsonger men jag vet inte om det var anledningen till att jag slutat. På slutet har jag inte haft något sug efter att träna.
– Sedan är det en stor ära för mig att få vara kvar i AIK och vara inblandad i den organisationen. Jag har ett stort AIK-hjärta. Jared ställde frågan till mig och det var svårt att tacka ja.

Vad kan få dig att börja spela igen?
– (Skratt) Jag vet inte, men ser jag tillräckligt många matcher kanske jag får suget tillbaka.

Lisa Hedengren har haft en problematik med sin hälsa efter hjärnskakningar, men går nu in på sin tredje säsong som assisterande coach i AIK.
– Idag mår jag bättre. Sedan är jag absolut inte 100 procent. Ganska långt därifrån faktiskt. Ju längre tiden går desto mer lär jag mig att leva med det. Jag vet inte om det någonsin kommer att försvinna helt. Ork-mässigt klarar jag lite längre perioder och orkar hålla uppe koncentrationen lite längre. Det går ändå långsamt framåt.

Blir det som en frizon att komma ner hit till hockeyn?
– Lite är det så, helt klart. Det blir annat att tänka på eftersom då jag är här har jag fokus på vad vi gör och vad som händer på isen. Även dagarna då jag inte mår så bra är det skönt att komma hit och försöka släppa att jag har ont eller mår sämre. Det är också därför jag valt att stanna kvar.

Vad tar du med dig för erfarenheter från att ha jobbat med Emelie Berggren?
– Oj… det är jättemycket. ”Empa” är anledningen till att jag klev in i en ledarroll eftersom det var hon som erbjöd mig den från början. Jag har allt att tacka henne för. Vi hade två jättebra säsonger tillsammans, är nära vänner och har haft en bra arbetsrelation.

JARED CIPPARONE OM TRUPPEN:

Målvakter i AIK: Anna Amholt 18 (Ny från Luleå), Amanda Johansson 16, Elin Moberg 25 (Ny från Kallhäll).
– Det är två unga målvakter. Anna har mer erfarenhet än Amanda och har spelat flera säsonger i SDHL, men är, som sagt var, fortfarande ung. Jag är spänd på att se vad dom kan göra. Amanda har stora chanser att vara med i U18-landslaget och Anna ska nästa vecka för första gången vara med i Damkronorna. Båda har en fin framtid och är stabila målvakter. Elin spelade tidigare i Kallhäll. Hon kommer gå in som tredjemålvakt och variera träning med oss och division 1 laget.
– Just målvaktsfrågan var det första jag fick ta tag i när jag började på det här jobbet eftersom Minatsu (Murase) valt att ta ett uppehåll från hockeyn.

Backar: Emmy Alasalmi 24, Emma Eriksson 20 (Ny från Luleå), Linnéa Hedin 23 (Ny från University of Minnesota-Duluth), Gabriella Johansson 16, Felicia Linder 20 (Ny från Luleå), Louise Nordberg Tenglin 27, Hanna Westerlund 18.
– Jag tycker att vi har många spelare med bra rutin. Emmy har spelat i SDHL många säsonger och var med i OS förra säsongen. Linnéa Hedin kommer tillbaka från college och kommer bli viktig för oss. Det var bra att vi kunde hjälpa till med hennes arbetssituation. Hon är en spännande spelare och en väldigt bra person.

Emmy Alasalmi

Emmy Alasalmi

– Emma Eriksson fick inte så mycket speltid i Luleå, men hon har varit riktigt, riktigt bra här på våra träningar. Jag är imponerad av henne. Gabriella och Hanna är unga backar, men dom fick mycket istid redan förra säsongen och redo för större roller.
– Louise har varit i AIK länge. Hon är en ledare för vårt lag, stor, stark och tuff. Du vet alltid var du får av henne. Felicia hade jag tidigare i både Djurgården och Segeltorp. Hon hade en bra säsong i Luleå och jag tror att det har varit bra för henne att ha varit en säsong från Stockholm för att växa som person. På isen är hon en väldigt stabil spelare både offensivt och defensivt.

Forwards: Line Bialik Öien 31, Frida Ekdahl 25, Estelle Forsberg 17, Denise Husak Asp 22, Lisa Johansson 26, Sabina Küller 23, Johanna Lagus 24, Aneta Lédlová 21 (Ny från Robert Morris University), Felicia Nordlund 17, Erica Udén Johansson 29 (Ny från Brynäs), Agnes Wilhelmsson 18, Ethel Wilhelmsson 18.
– Vi sajnade Line i fredags. Vi ville se under sommaren hur hennes kropp fungerade, men hon har gjort ett väldigt bra jobb med sin rehab och har sett fräsch ut på isen. Hon är 31 år som är gammal inom damhockey, men hade det varit i herrhockeyn hade det varit toppen på karriären. Hon kommer vara en ledande spelare för oss.
– Frida har inlett den här säsongen väldigt bra, jobbar väldigt hårt ”off ice” och ser bättre ut än när jag hade henne i Djurgården. Estelle är en ung spelare som hade en ojämn säsong i fjol. Hon spelar i U18-landslaget, vilket är en bra erfarenhet för henne. Denise jobbar alltid hårt. Kanske inte den med mest skickliga, men är en viktig spelare ibland annat boxplay. Lisa Johansson är den skickligaste spelaren i hela ligan. Hon gör alltid mycket poäng, men är även bra i boxplay. Jag hade chansen att coacha henne förra säsongen i landslaget och där visade Lisa att hon kan spela i alla situationer.
– Sabina, ledaren för vårt lag. Bra på tekningar, en stark spelare. Det ska bli kul att se hur det kommer gå för henne och Lisa den här säsongen då vi har ett lite skickligare lag och inte behöver lägga lika mycket ansvar på dom som AIK behövt göra förra säsongen.
– Johanna är en hårt jobbande spelare både offensivt och defensivt. Aneta, av det vi har sett på video, är hon en skicklig spelare. Jag är imponerad över hur hon läser isen. Det ska bli spännande att se hur hon hanterar det i SDHL. Felicia Nordlund är en ung spelare. Det här är första chansen hon har att bli en etablerad SDHL-spelare. Hon ska också åka till U18-landslagslägret den här helgen. Erica Udén hade jag också förra säsongen i landslaget. Hon har ett riktigt bra skott, men var inte speciellt nöjd med sin förra säsong. Det ska bli kul att se hur hon svarar på det den här säsongen.
– Agnes och Ethel jobbar extremt hårt. Jag vet inte hur många säsonger dom spelat i SDHL (fyra), men dom är bara 18 år fortfarande. Det är dags för dom båda att ta nästa steg nu. Det ska bli spännande att se nu när dom går in på sin femte säsong i SDHL. Förväntningarna är lite högre på dom nu än vad det varit tidigare.

DEN STÄNDIGA DEBATTEN OM IMPORTERNA

AIK har i skrivande stund endast två utländska spelare i truppen. När ämnet kommer upp med antalet icke svenskar i ligan suckar Jared Cipparone lite.
– Sanningen är att vi har tio SDHL-lag samtidigt som det inte finns tillräckligt många svenska damhockeyspelare. Det finns många unga svenska spelare, men som inte är mogna att spela på den här nivån. I stället får dom sitta på bänken för dom helt enkelt inte är redo att spela på den nivå som SDHL håller idag. Givetvis är inte det här bra för dom. Det här är alltså min uppfattning.
Han fortsätter:
– Nu vet jag inte hur många Division 1-lag det finns i Sverige, men det finns inte tillräckligt med svenska spelare för att fylla ut alla dom lagen. I Stockholm är det väl bara Hammarby som har en full roster. AIK:s Division 1-lag har inte heller en full roster.
– Det finns två vägar. Antingen kan du gå tillbaka till åtta lag, men som det är nu tycker jag det är bra att vi har utländska spelare här för det gör ligan våra svenska spelare bättre. Jag förstår att det diskuteras, men vi måste låta våra svenska unga spelare utvecklas. Utvecklas gör man inte enbart genom att spela matcher eller träna. Exempelvis utvecklas Ethel och Agnes bäst genom att spela mot dom här spelarna. Lisa blir bättre genom att spela med skickligare spelare och så vidare. Det finns alltid två sidor att se på det. Vi vill att SDHL ska vara en toppliga, men om vi enbart ska ha svenska spelare blir ligan som när jag kom till Sverige och börja följa svensk hockey. Då kunde lagen nästan enbart använda sig av två femmor medan dom två andra inte fick spela eftersom nivån inte var tillräckligt hög.

Här kan du läsa våra tidigare nedslag:
Leksand –  8 augusti
HV71 – 11 augusti
Luleå – 13 augusti
SDE – 15 augusti

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 mars
19:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Timrå - Örebro SHL
19:00 Frölunda - Färjestad SHL
19:30 Brynäs - Malmö SHL
23:30 Philadelphia Flyers - Minnesota Wild NHL
00:00 Boston Bruins - Montreal Canadiens NHL
00:00 Ottawa Senators - Tampa Bay Lightning NHL
00:00 Carolina Hurricanes - New York Rangers NHL
00:00 Washington Capitals - Chicago Blackhawks NHL
00:00 Detroit Red Wings - St Louis Blues NHL
00:00 Florida Panthers - Toronto Maple Leafs NHL
fredag 24 mars
01:00 Nashville Predators - Seattle Kraken NHL
02:00 Dallas Stars - Pittsburgh Penguins NHL
02:00 Calgary Flames - Vegas Golden Knights NHL
03:00 Vancouver Canucks - San Jose Sharks NHL
03:00 Anaheim Ducks - Winnipeg Jets NHL
17:30 Pelicans - KalPa Liiga
17:30 IFK Helsingfors - Lukko Liiga
17:30 Ässät - Ilves Liiga
17:30 KooKoo - Tappara Liiga
19:00 Skellefteå - Rögle SHL
19:00 Växjö - Luleå SHL
19:00 BIK Karlskoga - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 Västervik - Tingsryd Hockeyallsvenskan
20:00 Zürich - Davos National League
00:00 Buffalo Sabres - New Jersey Devils NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - New York Islanders NHL
lördag 25 mars
02:00 Colorado Avalanche - Arizona Coyotes NHL
15:15 Örebro - Timrå SHL
16:00 KalPa - Pelicans Liiga
18:00 Philadelphia Flyers - Detroit Red Wings NHL
18:00 Boston Bruins - Tampa Bay Lightning NHL
18:30 Björklöven - Västerås Hockeyallsvenskan
18:30 Modo - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Nashville Predators - Seattle Kraken NHL
19:00 Färjestad - Frölunda SHL
21:00 Los Angeles Kings - Winnipeg Jets NHL
21:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
22:00 Minnesota Wild - Chicago Blackhawks NHL
22:00 New York Islanders - Buffalo Sabres NHL
22:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
00:00 Carolina Hurricanes - Toronto Maple Leafs NHL
00:00 Montreal Canadiens - Columbus Blue Jackets NHL
00:00 New Jersey Devils - Ottawa Senators NHL
00:00 Dallas Stars - Vancouver Canucks NHL
söndag 26 mars
01:00 Pittsburgh Penguins - Washington Capitals NHL
05:00 Edmonton Oilers - Vegas Golden Knights NHL
05:30 Anaheim Ducks - St Louis Blues NHL
15:00 Rögle - Skellefteå SHL
16:00 Ilves - Ässät Liiga
18:30 Mora - Södertälje Hockeyallsvenskan
21:00 Arizona Coyotes - Colorado Avalanche NHL
23:00 Carolina Hurricanes - Boston Bruins NHL
00:00 Nashville Predators - Toronto Maple Leafs NHL
00:00 Chicago Blackhawks - Vancouver Canucks NHL
måndag 27 mars
04:30 Los Angeles Kings - St Louis Blues NHL
19:00 Frölunda - Färjestad SHL
19:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
01:00 Ottawa Senators - Florida Panthers NHL
01:00 Buffalo Sabres - Montreal Canadiens NHL
01:30 New York Islanders - New Jersey Devils NHL
tisdag 28 mars
02:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
04:00 Anaheim Ducks - Colorado Avalanche NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
01:00 Detroit Red Wings - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Boston Bruins - Nashville Predators NHL
01:00 New York Rangers - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Montreal Canadiens NHL
onsdag 29 mars
02:00 St Louis Blues - Vancouver Canucks NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Dallas Stars NHL
03:00 Calgary Flames - Los Angeles Kings NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Edmonton Oilers NHL
04:30 San Jose Sharks - Winnipeg Jets NHL
01:30 Toronto Maple Leafs - Florida Panthers NHL
01:30 Washington Capitals - New York Islanders NHL
torsdag 30 mars
04:00 Colorado Avalanche - Minnesota Wild NHL
01:00 New Jersey Devils - New York Rangers NHL
01:00 Boston Bruins - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Montreal Canadiens - Florida Panthers NHL
01:00 Ottawa Senators - Philadelphia Flyers NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Washington Capitals NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Nashville Predators NHL
01:30 Detroit Red Wings - Carolina Hurricanes NHL
fredag 31 mars
02:30 Chicago Blackhawks - St Louis Blues NHL
03:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
04:00 Seattle Kraken - Anaheim Ducks NHL
04:30 San Jose Sharks - Vegas Golden Knights NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten