Skellefteå vann tisdagens heta rivalmöte med Björklöven.
Skellefteå AIK

Skellefteå vann slaget om Västerbotten – trots mardrömsstarten

ANNONS

De har inte mötts i en tävlingsmatch på över elva år. Ändå är rivaliteten mellan Björklöven och Skellefteå en av landets hetaste – och under tisdagskvällen möttes västerbottensklubbarna i ett hett försäsongsderby i A3 Arena i Umeå. Skellefteå pallade för favorittrycket när de lyckades besegra länsrivalerna med 4–1. 

UMEÅ (HOCKEYSVERIGE.SE)

Inte sedan Johan Ramstedt avgjorde kvalseriemötet våren 2007 till Skellefteås fördel för lite mer än elva år sedan har Björklöven och Skellefteå mötts i seriesammanhang. Att lagen inte spelat i samma serie under mer än ett decennium har inte hindrat lagen från att mötas i försäsongsmatcher – tillställningar som allt som oftast blivit heta bataljer mellan de två västerbottensklubbarna. Skellefteå har allt som oftast kommit undan med hedern i behåll, och under tisdagskvällens match kunde SHL-klubben vända hem till Skellefteå med en 4–1-seger i bagaget.

NYFÖRVÄRVET NÄTADE

Det var annars Björklöven som fick en drömstart på matchen när Filip Cruseman utnyttjade ett försvarsmisstag från Skellefteåbacken Emil Djuse och satte 1–0 till hemmalaget redan efter 10 sekunder. Skellefteå kunde emellertid utjämna bara fem minuter senare när Andreas Wingerli stötte in kvitteringspucken bakom Mattias Pettersson i Björklövenkassen. Innan den första akten var över hade den unge Skellefteåbacken Felix Dahlroth även prickat in 2–1 till gästerna.

I mittperioden gick Skellefteå ifrån genom två snabba mål signerade nyförvärvet Edwin Hedberg respektive den nygamle lagkaptenen Jimmie Ericsson, varav den sistnämnde blev matchens sista mål.

För Björklövens del fortsätter försäsongen med ett möte med Liiga-klubben Sport på torsdag. Skellefteå å sin sida ställs mot Luleå hemma i Skellefteå. Den matchen spelas nästa onsdag.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL