Leonardo Genoni i duell med Patric Hörnqvist i VM-finalen.
Schweiziska ligan

Stjärnmålvakten byter klubb och skriver femårskontrakt – från och med 2019

ANNONS

En enorm värvningsbomb har briserat i Schweiz. VM-hjälten Leonardo Genoni har skrivit ett femårskontrakt med Zug – med start sommaren 2019.

I Schweiz har man en liten annan värvningsfilosofi än i Sverige. Åtminstone när det gäller att presentera spelare. I Sverige värvar klubbarna spelare från höger till vänster under hela säsongen, men de offentliggörs inte förrän mellan säsongerna. I Schweiz är det däremot en annan strategi som gäller. Där värvar klubbarna spelare mellan varandra, och har inga problem med att offentliggöra detta.

Nu har vi fått se något utöver det vanliga. Innan ens säsongen 18/19 har kommit igång har Zug gjort en värvning som kan bli den hetaste av dem alla – för säsongen 19/20. Igår offentliggjorde man nämligen att Leonardo Genoni kommer vara klubbens spelare från och med sommaren 2019.

STORSPELADE I VM

30-åringen har ett år kvar på sitt kontrakt med Bern, som han spelat för de två senaste åren, men har redan bestämt sig var han kommer spela efter att nästa säsong tar slut. Och inte nog med det – han har dessutom skrivit på ett femårskontrakt med ligakonkurrenten.

Leonardo Genoni har gjort fem VM-turneringar med Schweiz men fick sitt stora internationella genombrott först i våras. Då storspelade han när Schweiz chockade alla och gick till VM-final. En VM-final där man, tack vare Genonis storspel, dessutom var nära att välta megafavoriten Tre Kronor med NHL-stjärnor i massor.

Målvaktsstjärnan har vunnit fyra mästartitlar i Schweiz, med Davos och Bern, och har utsetts till ligans bästa målvakt flera gånger. Bland annat de två senaste åren. Den här övergången kan alltså jämföras ungefär med att Viktor Fasth skulle posera i Frölundatröja och skriva ett långtidskontrakt med dem – men samtidigt spela kommande säsong i Växjö.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Poland - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM