Winnipeg

Två svenskar tar plats – när NHL:s bästa centrar rankas

ANNONS

NHL Network har presenterat sin årliga ranking över NHL:s 20 bästa centrar. På listan hittar vi två svenskar – och i topp ser vi förstås Connor McDavid.

Sin vana trogen har NHL Network under sommaren valt att ranka NHL:s främsta spelare på varje position. Först ut var centrarna, som presenterades under natten. När listan gjordes förra året var Nicklas Bäckström ensam svensk, på en finfin femteplats, men i år har han rasat ordentligt.

”Bäckis” rankas alltjämt högst av svenskarna men är inte bättre än på fjortonde plats. Han är precis bakom Aleksander Barkov men precis före Jack Eichel. Svensken hade en halvsvag säsong med hans mått mätt men gjorde ändå 71 poäng på 81 matcher och 23 poäng på 20 slutspelsmatcher, på Washingtons väg mot Stanley Cup-titeln. En helt okej säsong för att inte vara på topp, kan man konstatera.

Svensk nummer två på listan är William Karlsson. För ett år sedan var han en spelare i mängden, men efter att ha slutat trea i NHL:s skytteliga på 43 fullträffar har han tagit sig in i världseliten. ”Wild Bill” återfinns på plats nummer 17. Han är precis bakom New York Islanders sensation Matt Barzal men är före Philadelphias Sean Couturier, som ju också fick ett stort genombrott den gångna säsongen.

I toppen återfinns Connor McDavid, precis som förra året. Han är före Sidney Crosby, Jevgenij Malkin och Auston Matthews som också är kvar på exakt samma platser som för ett år sedan. Femman är däremot helt ny på listan, det är Colorados Nathan MacKinnon.

HELA LISTAN (FJOLÅRETS PLACERING INOM PARENTES)

1. Connor McDavid, Edmonton (1)
2. Sidney Crosby, Pittsburgh (2)
3. Jevgenij Malkin, Pittsburgh (3)
4. Auston Matthews, Toronto (4)
5. Nathan MacKinnon, Colorado (NY)
6. Anze Kopitar, Los Angeles (13)
7. Mark Scheifele, Winnipeg (10)
8. Patrice Bergeron, Boston (11)
9. Tyler Seguin, Dallas (8)
10. John Tavares, Toronto (6)
11. Steven Stamkos, Tampa Bay (7)
12. Jevgenij Kuznetsov, Washington (19)
13. Aleksander Barkov, Florida (17)
14. Nicklas Bäckström, Washington (5)
15. Jack Eichel, Buffalo (14)
16. Matt Barzal, Islanders (NY)
17, William Karlsson, Vegas (NY)
18. Sean Couturier, Philadelphia (NY)
19. Ryan Getzlaf, Anaheim (9)
20. Leon Draisaitl, Edmonton (15)

Dessa har ramlat ur listan: Jonathan Toews (12), Ryan Johansen (16), Jeff Carter (18), Sean Monahan (20).

Den här artikeln handlar om: