4.07626075 Jun 22, 2018; Dallas, TX, USA; Brady Tkachuk puts on a team jersey after being selected as the number four overall pick to the Ottawa Senators in the first round of the 2018 NHL Draft at American Airlines Center. Mandatory Credit: Jerome Miron-USA TODAY Sports IBL …
Ottawa

Då tar jättetalangen beslut om var han ska spela: ”Ett fantastiskt problem”

ANNONS

Han valdes som fyra i sommarens draft av Ottawa Senators. Men ännu har den tuffe ytterforwarden Brady Tkachuk bestämt sig om var han ska spela nästa säsong. Men snart lämnar han besked.

Brady Tkachuk valdes av Ottawa som nummer fyra totalt i draften efter bland andra Buffalos förstaval Rasmus Dahlin. Men trots att alla är överens om att den store vänsterforwarden har en framtid i NHL har han fortfarande inte tagit beslut om det blir Ottawa nästa säsong eller en fortsättning hos Boston University.

VILL SPELA DÄR HAN KAN GÖRA SKILLNAD

Tkachuk, som bidrog med 31 poäng på 40 matcher i collegeligan förra säsongen, säger till nhl.com att han kommer ta beslut den 12 augusti, efter hans deltagande i World Junior Summer Showcase som pågår just nu.
— Beslutet kommer att baseras på vad som är bäst för min utveckling på kort och lång sikt. Jag vill ha en lång karriär och vill inte gå någonstans och inte ha någon inverkan, berättar 18-åringen som var med och tog brons med USA i förra säsongens JVM på hemmaplan i Buffalo.

Vänsterforwarden var 2017 lagkapten för det amerikanska U18-landslaget som vann VM-guld. Han gjorde då sju poäng på lika många matcher.
— Jag vill göra skillnad vart jag än går och kunna bidra och spela mitt bästa spel. Att ha båda alternativen är ett fantastiskt problem att ha, berättar han om framtidsfunderingarna.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL