Sök
Vegas
BODIN: Snart nio NHL-lag utan kapten – vilka tar över?

Av 31 lag i NHL saknar sju lagkapten. Samtidigt är det ytterligare två lag vars kaptener mycket väl kan bli trejdade innan säsongen 2018/19 är i gång. Här siar jag om vilka spelare som kan vara på väg att bli nya kaptener i NHL.

Vi går på många sätt i väntans tider när det gäller NHL. Hetsen som präglade drafthelgen och free agent-marknadens öppnande 1 juli har förvandlats till en ganska sömnig sommardvala. Detta trots att det finns flera spelare som egentligen bara inväntar beskedet att de har blivit trejdade. Exempelvis Erik Karlsson och Max Pacioretty i Ottawa respektive Montréal.

Gemensamt för dessa båda är att de i samma stund som de blir klara för nya klubbar lämnar ett tomrum bakom sig. Detta i form av ett ”C”. Nu tror jag ingen av klubbarna kommer att ha bråttom med att utse någon ersättare, men jag väljer ändå att titta närmare på Senators och Canadiens i min genomgång av de lag som saknar lagkapten inför säsongen 2018/19.

Totalt är det sju lag som helt saknar kapten. Plussar vi på Ottawa och Montréal är det nio lag som kan göra ett kaptensskifte inför säsongen. Låt oss titta närmare på dem.

Arizona Coyotes:
Oliver Ekman Larsson ryktades ta över C:et efter tvångspensionerade Shane Doan redan inför förra säsongen. Nye coachen Rick Tocchet ville dock känna på truppen och valde i slutändan att spela utan kapten. När Ekman Larsson nu valt att förlänga sitt kontrakt med Coyotes i åtta år från och med säsongen 2019/20 känns det bara som en tidsfråga innan han slutligen blir den fjärde kaptenen i klubbens historia efter Keith Tkachuk, Teppo Numminen och Doan. Ett lika rimligt som bra val. OEL har skaffat sig tillräckligt mycket erfarenhet och respekt i ligan för att lösa uppgiften.

Buffalo Sabres:
Efter att ha tagit avsked av Brian Gionta inför förra säsongen valde Sabres att spela utan kapten i fjol. Det är inte helt omöjligt att man kör samma lösning den här säsongen också. För egentligen bör det bara handla om när Jack Eichel känns mogen nog att axla ansvaret. Under sina första säsonger i ligan har han visat prov på tjuriga tendenser emellanåt. Det är lätt att förstå varför när laget han representerat varit så uselt, men samtidigt är det inte klädsamt för en lagkapten i NHL att vara så öppet kritisk mot det egna laget. Om klubbledningen inte känner att Eichel är riktigt redo än kommer laget antingen att spela utan kapten ytterligare en säsong, eller så väljer man en temporär veteran (Jason Pominville?) som kan köpa klubben mer tid.


Jack Eichel. Foto: Bildbyrån/Brad Penner

Montréal Canadiens:
Allt pekar på att Max Pacioretty är borta innan träningslägret startar. Den femfaldige 30-målsskytten kliver in på sista året av sitt kontrakt med Canadiens och några förhandlingar kring en förlängning har det inte varit tal om. När trejden slutligen sker är jag inte säker på att Canadiens kommer att utse någon omedelbar efterträdare. Hade Shea Weber varit hel och kry, redo att spela från säsongsstarten, hade det varit en helt annan sak. Men nu när han verkar missa halva säsongen på grund av sina skadebekymmer ser det inte alls troligt ut. Kanske får vi vänta ett år innan Weber utses till ny kapten. Baserat på hans erfarenhet och höga status känns han som den givna efterträdaren till Pacioretty. Förutsatt att han får ordning på sin kropp.

New York Islanders:
GM Lou Lamoriello och hans gäng kommer knappast heller att ha någon brådska att utse den som ska axla ansvaret efter John Tavares. På isen kommer Mathew Barzal att vara den självklara offensiva ledaren, men han är knappast mogen uppgiften att bära ett ”C” så här tidigt i karriären. Det finns spelare med ledaregenskaper i gruppen. Andrew Ladd var kapten i Winnipeg innan han kom till Islanders som free agent medan Johnny Boychuk rutin gör honom till en kandidat. Men det skulle inte förvåna mig om det dröjer ett år innan en ny kapten offentliggörs på Long Island.


Johnny Boychuk. Foto: Bildbyrån/Joel Marklund

New York Rangers:
Henrik Lundqvist är den inofficiella kaptenen för Rangers. Det mildrar kanske behovet av att utse en ersättare till Ryan McDonagh som försvann till Tampa Bay Lightning vid trade deadline. I Lias Andersson har klubben en potentiell kapten på ett par år sikt sikt, men innan den dagen är kommen kan jag föreställa mig att en av de få veteraner som är kvar i klubben – Marc Staal eller Mats Zuccarello? – tilldelas ansvaret.

Ottawa Senators:
Allt annat än att Erik Karlsson försvinner känns orimligt vid det här laget. Min gissning är att han inte ersätts med en ny kapten direkt, utan att Sens väntar minst ett år med att utse efterträdaren. Vem kan det då bli? Med tanke på den närmast kaotiska situationen som råder i klubben just nu är det en svår fråga att besvara. För i nuläget vet vi inte om tänkbara kandidater som Mark Stone eller Matt Duchene ens kommer att vara kvar. Kaptensfrågan kommer under alla omständigheter att vara klubbens minsta problem efter att Karlsson är trejdad.


Mark Stone. Foto: Bildbyrån/Jonathan Näckstrand 

Toronto Maple Leafs:
Det har gått mer än två år sedan Dion Phaneuf blev trejdad till Ottawa Senators. Därmed är tiden mogen att hitta en ny spelare att sy fast kaptens ansvar på i Toronto. Jag kan inte tro annat än att den spelaren blir Auston Matthews. För även om John Tavares nu ansluter till Leafs är känslan att Matthews även fortsättningsvis kommer att räknas som klubbens största stjärna och förstacenter. Bli inte överraskade om Leafs presenterar amerikanen som sin nya kapten samma dag som man presenterar det dollarstinna åttaårskontrakt han lär bli innehavare av innan säsongen 2018/19 startar.

Vancouver Canucks:
Henrik Sedin lämnar ett så pass stort tomrum efter sig att jag blir väldigt förvånad om Canucks utser en ny kapten redan nu. Den som står näst på tur bör vara Bo Horvat. 23-åringen har redan fyra NHL-säsonger bakom sig och har gett sken av att vara en spelare som mixar skills med karaktär. Rimligtvis behöver han göra en säsong som assisterande kapten innan han befordras. Jag tror att Canucks använder den här säsongen till att låta honom växa in i rollen.

Vegas Golden Knights:
Det skämtades om att Golden Knights kunde bli det första laget utan kapten att vinna Stanley Cup tidigare i sommar. Nu satte Washington Capitals käppar i hjulet för det och tog sin första mästerskapstitel. Vegas bör starta säsongen 2018/19 med sin första kapten vid rodret. Jag föreställer mig att den kaptenen blir backen Deryk Engelland. Han var den som lyfte bucklan när Golden Knights vann Western Conference och känslan man hade kring laget var att han, jämte Marc-André Fleury, var den stora ledaren i omklädningsrummet förra säsongen. Engelland bodde i Vegas redan innan man fick ett NHL-lag och har en stark relation till staden. Han fick enorm respekt med sig när han höll sitt känsloladdade tal på isen vid Golden Knights hemmapremiär efter de fruktansvärda dödsskjutningarna vid hotellet Mandalay Bay. Det som skulle kunna ligga veteranen i fatet är att han vid 36 års ålder går in på sin sista säsong på kontraktet. Men trots det känns han som det naturliga valet.

FAKTA: NHL-Kaptenerna inför säsongen 2018/19

Anaheim Ducks: Ryan Getzlaf
Arizona Coyotes: Vakant
Boston Bruins. Zdeno Chára
Buffalo Sabres: Vakant
Calgary Flames: Mark Giordano
Carolina Hurricanes: Jordan Staal
Chicago Blackhawks: Jonathan Toews
Colorado Avalanche: Gabriel Landeskog
Columbus Blue Jackets: Nick Foligno
Dallas Stars: Jamie Benn
Detroit Red Wings: Henrik Zetterberg
Edmonton Oilers: Connor McDavid
Florida Panthers: Derek MacKenzie
Los Angeles Kings: Anze Kopitar
Minnesota WIld: Mikko Koivu
Montréal Canadiens: Max Pacioretty
Nashville Predators: Roman Josi
New Jersey Devils: Andy Greene
N Y Islanders: Vakant
N Y Rangers: Vakant
Ottawa Senators: Erik Karlsson
Philadelphia Flyers: Claude Giroux
Pittsburgh Penguins: Sidney Crosby
San José Sharks: Joe Pavelski
St. Louis Blues: Alex Pietrangelo
Tampa Bay Lightning: Steven Stamkos
Toronto Maple Leafs: Vakant
Vancouver Canucks: Vakant
Vegas Golden Knights: Vakant
Washington Capitals: Aleksandr Ovetjkin
Winnipeg Jets: Blake Wheeler

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten