Jens Jakobs.
Nyheter

Efter närmare 500 allsvenska matcher – nu flyttar veteranen till Norge

ANNONS

Jens Jakobs närmade sig 500 spelade matcher i Hockeyallsvenskan. Men kommande säsong blir det inga fler. Nu flyttar 33-åringen till norska mästarklubben Storhamar där han får Fredrik Söderström som coach.

Jens Jakobs och Fredrik Söderström stötte på varandra redan i Nyköping i Hockeyallsvenskan 2007/08. Jakobs var poängkung i laget medan Söderström gjorde sin första säsong som assisterande tränare i klubben efter att ha varit J20-tränare i föreningen året dessförinnan.

Drygt tio år senare sammanstrålar de igen. I dag meddelar nämligen det regerande norska mästarlaget Storhamar, där Söderström är coach, att man tecknat ett ettårskontrakt med den 33-årige masen.

”KOMMER INTE HIT FÖR DEN VACKRA NATUREN”

– Jag har haft Jens tidigare och känner honom väl. Han har en framgångsrik karriär bakom sig i svensk hockey och nu söker han en ny utmaning. Det ska vi ge honom, säger Söderström i ett pressmeddelande.
– Han är en kreativ och kvick forward som är effektiv i sitt offensiva spel. Bakom en lite blyg framtoning finns det svarta ögon. Han kommer inte hit för den vackra naturen, han vill vinna.

Jakobs, med rötterna i Säter, kommer närmast från AIK i allsvenskan. Där svarade han för 14 mål och 28 poäng på 52 matcher i fjol. Under karriären har det blivit 490 allsvenska matcher och 305 poäng. Det gör honom till den 14:e bästa poängplockaren i den svenska andraligan genom tiderna.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL