Sök
VINNARE! Elias Pettersson är 2018 års vinnare av Elite Prospects Award.
Växjö Lakers HC

En värdig vinnare av Elite Prospects Award 2018: ”Jag är stolt”

En självklar vinnare. Efter Elias Petterssons drömsäsong i SHL med poängligaseger i såväl grundserie som slutspel och ett SM-guld med Växjö fanns det inte några tvivel om att han skulle ha 2018 års Elite Prospects Award.
– Det betyder mycket såklart och jag är stolt över alla utmärkelser jag får för den spelare jag är i dag, säger Elias Pettersson när hockeysverige.se lämnar över priset.

SUNDSVALL/SÖDRA STADSBERGET (HOCKEYSVERIGE.SE)
”Han kom till SHL med höga förväntningar på sig. Men Elias Pettersson levde inte bara upp till dem – han överträffade dem med råge och satte en ny standard för juniorer i SHL genom att vinna poängligan i både grundserien och slutspelet och toppa det med ett SM-guld. Aldrig tidigare har juryn haft ett enklare val att utse vinnaren av Elite Prospects Award som SHL:s bästa junior.”

Så lyder juryns motivering bakom valet av Elias Pettersson som årets vinnare av Elite Prospects Award. 19-åringen från Ånge svarade för 56 poäng på 44 matcher i SHL:s grundserie, vann poängligan och ledde Växjö till serieseger. I slutspelet sköt han sedan tio mål och hade 19 poäng på 13 matcher när han Växjö tog sitt andra SM-guld.

EN HISTORISK SÄSONG

Både i grundserien och slutspelet satte han nytt poängrekord för en junior. Pettersson bjöd kort och gott på en historisk säsong, en sådan som man kommer att prata om i svensk ishockey under många, många år framöver.
– Jag visste innan säsongen att jag skulle kunna göra det bra i SHL, men att det skulle gå så bra som det gjorde trodde jag inte, säger Elias Pettersson med ett lätt leende då hockeyverige.se är på plats i Sundsvall för att dela ut Elite Prospects Award – en utmärkelse man har delat ut varje år sedan 2013.
– Det var aldrig så att jag tvivlade på min kunskap att spela hockey, men att jag skulle prestera så bra…

Elias Pettersson är övertygad om vad som ligger bakom hans otroliga säsong i SHL.
– Det är träning och envishet samtidigt som jag alltid vill bli bättre. Jag är alltid kvar efter träningen och kör antingen på gymmet eller på isen. Alltid kör jag någonting extra.
– Jag har alltid haft en känsla ända sedan jag var mindre att ”tänk om jag tränar för lite för att nå dit jag vill”. Därför har jag alltid kört lite extra.


Foto: Bildbyrån

DUBBLA GULD

Pettersson fick var med om en dubbel av högsta klass under säsongen 2017/18. Först vann han SM-guld med Växjö och sedan blev det VM-guld med Tre Kronor i Köpenhamn.
– Det jag kände mig mest delaktig i är SM-guldet eftersom jag inte spelade dom avgörande matcherna i VM, säger han och syftar på tumskadan han olyckligt drabbades av under Tre Kronors gruppspelsmatch mot Schweiz.

SM-guldet med Växjö var inte bara en frukt av att man hade ett skickligt lag, menar Pettersson. Det fanns mer där.
– Jag började sommarträningen i april året innan och lärde känna grabbarna nästan både innan- och utantill. Vi fick ihop laget… Vi var ett bra lag redan på pappret, men vi var ett ännu bättre lag moraliskt sett, säger han är lika stolt över VM-guldet.
– Att vinna VM-guld när hela Sverige stod bakom oss det är också stort. Jag känner mig ändå mer delaktig i SM-guldet än VM-guldet, men jag vet inte vilket jag värdesätter mest. Alla guld smakar lika bra.

”JAG GILLAR UTMANINGAR”

Den mediala pressen ökade på Elias Pettersson under säsongen. Ju bättre det gick, ju fler ville prata med honom eller hade åsikter om hans spel. Han tycker att han hanterade det bra.
– Jag kände ingen press från början även om jag hade gjort det bra i Hockeyallsvenskan säsongen innan. Visst vet jag att det är press på mig nu, att jag ska lyckas och allt det där, men jag gillar utmaningar. Jag ska också vara den spelaren som det är mycket press på, men jag brukar inte tänka på vad folk vill se från mig. Jag försöker bara foka på att göra en bra match och hjälpa laget att vinna.

Klarar du att stänga av det mediala bruset?
– Ibland kanske jag läser lite för mycket på Twitter eller vad det nu kan vara, men jag klarar av att stänga av. Jag gillar att läsa det positiva om mig själv och om folk skriver negativa saker så bryr jag mig inte om det.


Hockeysverige.ses Ronnie Rönnkvist och Elias Pettersson med priset.

Elias Pettersson, du har fått priser som SHL:s mest värdefulla spelare, slutspelets mest värdefulla spelare och Årets rookie den här säsongen. Strax ska du även få ta emot Elite Prospects Award som ett bevis på att du var SHL:s bästa junior säsongen 2017/18, vad betyder alla personliga utmärkelserna för dig?
– Dels är det ett kvitto på att jag har gjort det bra. Givetvis känns det bra för min egen del att allt jobb jag gjort tidigare år har börjat betala av sig.

Går det att ta åt sig allt när du vunnit så pass många priser på kort tid?
– Ja! svarar han blixtsnabbt.
– Ja, jag kan göra det, men först efter säsongen. Innan kunde jag inte ta åt mig allt eftersom allt gick så pass snabbt i slutet av säsongen. 

Och nu får du även Elite Prospects Award.
– Det betyder mycket såklart och jag är stolt över alla utmärkelser jag får för den spelare jag är i dag, men jag har inte kunnat göra allt själv under resans gång. Familjen, mamma, pappa och (storebror) Emil… Ända från barnsben upp till den jag är i dag har de hjälpt mig.
– Självklart också laget jag spelade med förra säsongen. Spelare och ledare har gjort allt för att jag ska kunna prestera så bra som möjligt. Det är lätt att ta åt sig all cred, men det är många som har hjälpt mig på vägen.

”STORT OCH HEDRANDE”

William Karlsson, Alexander Wennberg, Axel Holmström, Gustav Forsling, Joel Eriksson Ek och nu Elias Pettersson. När vi läser upp dom som tidigare vunnit Elite Prospects Award ler Elias Pettersson nästan lite blygsamt.
– Det är jätteroligt att jag är med där. Dom som har vunnit priset tidigare är jätteduktiga spelare. Att vinna samma pris som dom gjort är stort och hedrande.

Var ska du ha priset?
– Det kommer stå hemma i Ånge. Farsan är bra på att snickra så jag får nog be honom bygga en troféhylla.

FAKTA: ELITE PROSPECTS AWARD

Sedan 2013 har Elite Prospects Award delats ut till SHL:s bästa junior. Bakom priset står Everysport Media Groups bägge sajter eliteprospects.com och hockeysverige.se. I juryn ingår eliteprospects.com:s grundare Johan Nilsson, Everysport Media Groups Peter Sibner samt Uffe Bodin, Ronnie Rönnkvist, Robert Pettersson, Måns Karlsson, Henrik Skoglund och Kajsa Kalméus från hockeysverige.se.

Priset är framtaget av Edvardssons i Bredbyn.

TIDIGARE VINNARE

2013: William Karlsson, HV71
2014: Alexander Wennberg, Frölunda
2015: Axel Holmström, Skellefteå
2016: Gustav Forsling, Linköping
2017: Joel Eriksson Ek, Färjestad

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten