Sök
Olle Alsing.
SHL

Byter Leksand – mot favoritlaget: ”Har alltid hållit på Djurgården”

Efter att ha imponerat i allsvenskan ter sig steget till SHL som ganska naturligt. För Olle Alsing fanns ett lag i tankarna: Djurgården.
– Jag ska inte säga att det fanns många andra alternativ. Några fanns det, men jag tänkte inte så mycket på dom andra utan det var Djurgården som var mitt fokus, säger han till hockeysverige.se.

Djurgården har gjort flera spännande värvningar inför den här säsongen. En av dessa är Olle Alsing. Fostrad i Almtuna, men värvades för att spela Hockeyallsvenskan med Leksand för två säsonger sedan. Då blev det inte hockeyallsvenskt spel eftersom Leksand gick upp i SHL samma säsong. Däremot blev det spel med dalaklubben i vår andraserie förra säsongen då Leksand var tillbaka där.
– Tiden i Leksand var mycket lärorik och kul. Första säsongen fick jag spela i ett bottenlag och den andra i ett topplag, berättar 22-åringen för hockeysverige.se från sitt landställe i Stockholms skärgård.
– Det jag utvecklade mest under mina säsonger där är nog mogenheten i spelet. Idag är jag lite allround i spelet.

Känner du även att defensiven hos dig blivit bättre?
– Framförallt under SHL-säsongen med Leksand blev det mycket spel i egen zon. Då fick jag verkligen utveckla den delen och det är absolut en sådan sak jag tycker har gått framåt sedan jag gick från Almtuna.

Förra säsongen svarade 22-åringen för sju mål och totalt 21 poäng på 51 matcher. Med det var han lagets poängbästa back och tionde bästa i hela Hockeyallsvenskan. Alsing fick också ett ganska stort förtroende i framförallt inledningen av säsongen.
– Jag fick en ganska stor roll laget tidigt tillsammans med Patrik Norén. Vi båda fick spela väldigt mycket. Att sedan få vara en powerplayback är alltid kul.
– Min roll förändras lite fram och tillbaka, men det är så där hockeyn ser ut. Ibland går det bättre men ibland går det sämre, men relativt sett tycker jag säsongen var bra.

Leif Carlsson.

Dock hände det i några matcher i slutet av säsongen att Olle Alsing fick fungera som sjundeback.
– Det är så det är med hård konkurrens samtidigt som folk gjorde det bra. Coacherna ansåg att några av backarna gjorde det bättre än vad jag gjorde och då var det så. Man får inte deppa ihop för det utan det är en lagsport och så länge laget vinner var jag glad.
– Sedan vill jag spela så mycket som möjligt så det var absolut tråkigt att sitta vid sidan av, men det är ändå laget som i slutändan betyder mest.

Förändrades din roll då Markus Åkerblom lämnade och Leif Carlsson kom in?
– Till en början hade jag samma roll. Sedan började vi ändra lite i backparen och samtidigt började det gå lite sämre för mig så det förändrades den, absolut.

”DET VAR LEKSAND HELA VÄGEN”

Efter sin andra säsong i klubben väljer alltså den tidigare juniorlandslagsbacken att lämna Leksand för spel i SHL med Djurgården kommande säsong.
– Det var Leksand hela vägen fram till det att vi hade spelat klart. Vi skulle upp och det var det enda jag hade i huvudet. Det är först efter säsongen jag kände ”Nu är det slut på den här säsongen och dags för lite andra grejer”.

Ett rykte som redan i december uppstod var att Olle Alsing redan då skulle vara klar för Djurgården, men det här var inget som han påverkades av ute på isen.
– Det där påverkade inte mig så jäkla mycket. Det kände som att det påverkade andra mer, fans och lite sådant, vilket är lite tråkigt.
– När allt gick bra fick jag inte höra så mycket, men när jag gjorde något misstag eller spelade lite sämre fick jag höra det lite oftare. Det är så här branschen är och hockeyn funkar för alla och inte bara för mig.

Hur uppstår en sådant rykte för trots allt blev det Djurgården tillslut, kan det vara klubben som pratat med agenten?
– Jag har ingen aning. Det kan komma från vart som helst, men det är såklart tråkigt när ett sådant rykte kommer ut.

FLYTTAR TILL FAVORITLAGET

Nu valde alltså Olle Alsing att flytta till Stockholm för spel i sin favoritklubb, Djurgården.
– Jag har alltid, sedan jag var liten, hållit på Djurgården. Nu kommer jag från Uppsala så det har alltid varit nära för mig till Hovet för att kolla på Djurgården. Jag tycker dom spelar en rolig hockey samtidigt som jag alltid drömt om att till slut få spela där.
– När väl chansen kom var det inte mycket att tveka på. Jag kände bara en jäkla stolthet och tycker det är kul att få representera Djurgården.

Det fanns även några ytterligare intressenter, men redan från början var det Djurgården i SHL som var målet för Alsing.
– Jag ska inte säga att det fanns många andra alternativ. Några fanns det, men jag tänkte inte så mycket på dom andra utan det var Djurgården som var mitt fokus.

Fanns Leksand kvar i bilden länge?
– Ja, absolut. Självklart vill jag spela i Djurgården, men samtidigt, om vi gått upp med Leksand, hade det varit en cool grej att varit med om och en trygghet eftersom jag spelat där två säsonger. Men Djurgården lockade lite mer eftersom dom alltid har varit lite extra för mig. 

”HÅRD TRÄNING”

Olle Alsing i duell med Emil Berglund.

Vad är dina intryck av Djurgården så här långt? 
– Att det är hård träning (skratt). Jag har hört rykten hela tiden att dom tränar jäkligt hårt och jag kan intyga att vi verkligen gör så också. Det är kul att få vara med om det och få chansen att utvecklas till max, försöka bli så bra som jag bara kan bli.
– Sedan är allt runtomkring extremt professionellt, uppstyrt och man lämnar ingenting åt slumpen. All träning, alla möten är noga planerat och det är något som jag tycker om.
– Nu har vi inte haft så jättemycket med ”Robban” (Ohlsson) ännu. Bara några möten om hur vi spelar och så där. Jag har fått höra från andra att han är väldigt detaljrik. Det är märks redan fast vi inte haft så mycket hockey ännu. Jag tror att det kommer bli mycket detaljer och finslipande hela säsongen.

Vad hoppas du tillföra Djurgården kommande säsong?
– Min fart på skridskorna, mitt offensiva och passningsspelet. Jag ska även försöka bjuda på en kul hockey. Ibland är det kul att titta på då man får till ett bra pass eller fin dragning.
– Jag hoppas att det blir en jäkligt rolig säsong för mig, laget och publiken, avslutar Olle Alsing. 

Idag 19:00
Kristianstad IK - Västerås IK
1 3.00
X 4.15
2 2.00
Idag 19:00
HC Vita Hästen - Modo Hockey
1 4.20
X 5.10
2 1.59
Idag 19:00
Almtuna IS - Timrå IK
1 4.85
X 4.45
2 1.59
Idag 19:00
BIK Karlskoga - Södertälje SK
1 2.15
X 4.40
2 2.70
Idag 19:00
Tingsryds AIF - Karlskrona HK
1 2.20
X 4.05
2 2.75
Torsdag 19:00
Brynäs IF - Skellefteå AIK
1 2.25
X 4.35
2 2.75
Torsdag 19:00
Leksands IF - Växjö Lakers HC
1 2.70
X 4.35
2 2.35
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten