Joachim Nermark och Rasmus Bengtsson.
Tingsryds AIF

Tingsryd spikar truppen: Tidigare SHL-center och JVM-back ansluter

ANNONS

Tingsryd spikar truppen. Sist in: Joachim Nermark och Rasmus Bengtsson. Duon har skrivit på ett varsitt ettårskontrakt.

2010 till 2014 gjorde Joachim Nermark 123 SHL-matcher för Linköping. Därefter har han spelat allsvensk hockey med Asplöven och Vita Hästen, och de två senaste åren har han huserat i norska Sparta Sarpsborg.

Nu är han åter i svensk hockey. Han är klar för spel i Tingsryd.
– Joachim är en grym lagspelare. Han är skicklig oavsett i vilken ände av banan han befinner sig i. vi får in en nyttig spelare med bra kvalitet, säger Tingsyds sportchef Tomas Bergstrand till smp.se.

Nermark kommer närmast från en säsong där han gjorde 20 poäng på 39 matcher i den norska högstaligan.

HAR TVÅ JVM-SILVER

Dessutom kommer en riktigt rutinerad och meriterad spelare till klubben. Rasmus Bengtsson, med silver från såväl U18, som U20-VM med Sverige, ansluter. Han kommer närmast från spel i BIK Karlskoga där han varit de två senaste åren.
– Hade det inte varit för Rasmus är jag inte riktigt säker på att Karlskoga hade rett ut det förra säsongen. Jag tycker han var riktigt bra på slutet när det väl gällde. Han spelar väldigt enkelt, men gör det bra. är offensivt skillad och kan göra mål, men också servera en hel del mackor, säger Bergstrand.

Rasmus Bengtsson har sedan tidigare närmare 300 allsvenska matcher på sin meritlista.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL