Erik Karlsson
Tampa Bay

De har inte gett upp hoppet om att värva Erik Karlsson: ”Vet att det finns ett fönster”

ANNONS

Dallas Stars har utnämnts till laget som leder jakten på Erik Karlsson. Men i bakgrunden finns flera lag som vill åt Ottawa Senators stjärnback. Ett av dem är Tampa Bay Lightning, vars general manager Steve Yzerman vill göra en stjärnvärvning efter att ha gått miste om John Tavares.
– Det är viktigt för honom att komma före Toronto, säger en anonym klubbledare i Eastern Conference till The Athletic

Hockeyvärldens ögon fortsätter att vara fästa på Erik Karlsson. En trejd från Ottawa Senators verkar oundviklig och nu handlar det bara om att hitta rätt klubbadress åt lagkaptenen.

Ett koppel av klubbar är intresserade av att värva stjärnbacken. Tidigare har Dallas Stars utkristalliserat sig som det lag som står i täten för att vinna dragkampen. Detta enligt uppgifter från Sean Shapiro på The Athletic.

Men precis som inför trade deadline i vintras är Tampa Bay Lightning också med i samtalen kring backen. Klubbens general manager Steve Yzerman försökte trejda till sig svensken redan i slutet av februari, men när han och Ottawas Pierre Dorion inte kom överens såg han i stället till att få Ryan McDonagh till klubben. McDonagh som skrev ett nytt långtidskontrakt värt 6,75 miljoner dollar per säsong med Lightning så sent som förra veckan.

Trots att Yzerman har ett koppel av dyra stjärnspelare i sin laguppställning – och dessutom en intressant förhandling med Nikita Kutjerov framför sig – uppges Lightning fortfarande vara med i jakten på Erik Karlsson. Till Lightning-reportern Joe Smith på The Athletic säger en anonym klubbledare i ett Eastern Conference-lag att Yzerman vill förstärka laget ytterligare inför nästa säsong.
– Han vet att det finns ett fönster och han gillar inte att Toronto fick Tavares. Det är viktigt för honom att komma före Toronto. Han kommer att kasta sig in i samtalen (om Karlsson) med båda fötterna, säger källan. Har han ett paket som kan ge dem Karlsson? Det blir intressant att se.

TVINGAS GE UPP SIN RYSKA BACKTALANG?

Många frågar sig hur Lightning ska kunna få plats med en Erik Karlsson under sitt lönetakt i framtiden. Men eftersom klubben var med i John Tavares-racet tycks det finns en plan för att frigöra utrymme att få plats med ytterligare ett stort kontrakt. Men då måste Yzerman samtidigt vara villig att ge upp en betydande del av klubbens framtid. Många pekar på den ryske backen Michail Sergatjev, som gjorde 40 poäng som sistaårsjunior under sin rookiesäsong i NHL efter att ha kommit till Tampa från Montréal i Jonathan Drouin-trejden förra sommaren. Med tanke på att Dallas ska vara villiga att ge upp sin stora backtalang, finske Miro Heiskanen, skulle allt annat än att Senators begär Sergatjev vara orimligt.

Lönemässigt tros Erik Karlsson söka ett kontrakt likt det Drew Doughty sajnade med Los Angeles Kings nyligen. Åtta år för 88 miljoner dollar och en lönetaksträff på elva miljoner per säsong. Senators ska ha erbjudit Karlsson tio miljoner per säsong i åtta år, ett anbud han antagligen nobbat.

Övriga klubbar som har länkats samman med Karlsson de senaste dagarna är Vegas Golden Knights, New York Rangers, San José Sharks och Columbus Blue Jackets, enligt Bruce Garrioch på Ottawa Citizen. För att få till en trejd måste klubben som Ottawa kommer överens med även komma överens om en kontraktsförlängning med Karlsson. Uppgifter har gjort gällande att Ottawa gett de intresserade klubbarna tillåtelse att göra det.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch