Cam Ward.
Nyheter

Trotjänaren lämnar Carolina – ersätts av tjeckisk keeper

ANNONS

Efter 14 säsonger i Carolina Hurricanes organisation flyttar Cam Ward vidare. I dag blev han officiellt klar för Chicago Blackhawks – och ersätts samtidigt av den åtta år yngre tjecken Petr Mrázek i sin gamla klubb.

Som rookie förde han Carolina Hurricanes till en Stanley Cup-seger och fick pris som slutspelets mest värdefulla spelare. Cam Ward blev snabbt fansens favorit i Raleigh, men efter att 34-åringens stjärna dalat på senare år blev det slutligen omöjligt för Hurricanes att behålla honom.

På söndagen blev han klar för Chicago Blackhawks. Han har skrivit på ett ettårskontrakt värt tre miljoner dollar för att backa upp skadeförföljde Corey Crawford. Värvningen kan innebär att Anton Forsberg tvingas ta ett steg nedåt i hierarkin efter att svensken spelat 35 matcher för Blackhawks i Crawfords skadefrånvaro i fjol.

ERSÄTTS AV PETR MRÁZEK

Cam Ward kommer från en säsong där han stod 43 matcher och räddade 90,6 procent av skotten.

Samtidigt som Ward lämnar Carolina har klubbens nye general manager Don Waddell hittat en ersättare. Det är den tjeckiske keepern Petr Mrázek som tecknat ett ettårskontrakt med ”Canes” värt 1,5 miljoner dollar. Han kommer närmast från spel i Philadelphia Flyers efter att tidigare även ha representerat Detroit Red Wings.

Mrázek hade en räddnoingsprocent på 90,2 på 39 matcher med Red Wings och Flyers förra säsongen.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL