VÄNDER ISLANDERS RYGGEN. John Tavares lämnar New York Islanders för Toronto Maple Leafs.
Toronto

John Tavares har gjort sitt val – får nästan 700 miljoner kronor

ANNONS

Tidernas största free agent-sajning är klar. På söndagen kom beskedet att John Tavares väljer att lämna New York Islanders efter nio säsonger i klubben. I stället flyttar han hem till Toronto för spel i Maple Leafs. Det nya kontraktet löper över de närmaste sju åren och är värt närmare 700 miljoner svenska kronor.

Tidigare under söndagen kom beskedet att John Tavares inte skulle återvända till New York Islanders, klubben som använde sitt förstaval på att drafta honom 2009. Efter nio säsonger och 669 matcher och 621 poäng stod det klart att 27-åringen var redo att flytta vidare. Frågan var bara var.

Fem lag, utöver Islanders, fanns med på Tavares lista över intressanta destinationer. Toronto, Boston, Dallas, Tampa och San José. På söndagen, runt 19-tiden, avslöjade David Pagnotta på The Fourth Period att Tavares hade gjort sitt val: Toronto Maple Leafs.

”DAGS ATT LEVA MIN BARNDOMSDRÖM”

Det innebär att stjärncentern flyttar hem till Kanada och staden han växte upp utanför. Tavares är från Oakville en knapp halvtimme från Air Canada Centre och spelade sin juniorhockey för Oshawa Generals i OHL, också en halvtimme från Toronto.

I ett brev på sin Twitter-feed förklarar John Tavares varför han väljer att lämna Islanders för att skriva ett sjuårskontrakt med Toronto Maple Leafs. Han skriver att det är det svåraste beslutet han tagit i sitt liv, men att det här ger honom en väldigt speciell möjlighet för honom och hans familj. Han uppmanar också Islanders-fansen till tillförsikt då framtiden är ljus för klubben. Han avslutar brevet med att skriva att ”det är dags att leva min barndomsdröm här i Toronto”.

Det sjuårskontrakt han undertecknat med Toronto Maple Leafs är värt 77 miljoner dollar, närmare 700 miljoner svenska kronor, och har en lönetaksträff på elva miljoner dollar per säsong, uppger Sportsnets Elliotte Friedman.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL
söndag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL