Sök
180331 DjurgŒrdens mŒlvakt Olof Lindbom efter SM guldet efter J18 finalen i ishockey mellan DjurgŒrden och Modo den 31 mars 2018 i Nykšping. Foto: KGZ Fougstedt / BILDBYRN / COP 101 …
SHL

Draftades för en vecka sedan – så tänker han om framtiden: ”De tror att jag kan bli en förstemålvakt i NHL”

Det blev rubriker i våras när han plockades ut i Rikard Grönborgs landslagstrupp utan att ha spelat en enda seniormatch tidigare. För en vecka sedan var det dags igen då Djurgårdens 17-årige målvakt Olof Lindbom valdes av New York Rangers redan i den andra rundan av NHL-draften. Dock verkar det som att han kommer spela kvar i Sverige nästa säsong – även om det kan ändras beroende på vad Rangers har för planer.
— Jag har ett bra samarbete med Djurgården och jag trivs bra i Sverige, berättar Olof Lindbom för hockeysverige.se.

Något a-landslagsspel blev det inte för Olof Lindbom som tvingades tacka nej på grund av sjukdom. Men den möjligheten lär alldeles garanterat dyka upp i framtiden igen. För en vecka sedan draftades han av New York Rangers redan i den andra rundan. Något som överraskade honom en smula.
— Jag blev lite överraskad. Jag hade varit på många möten med svenska scouter och de trodde väl att jag skulle bli draftad mellan 45 och 80 ungefär, berättar målvakten för hockeysverige.se.

INTE HELT VÄNTAT MED RANGERS

Istället valdes Olof Lindbom som 39:e spelare totalt och faktum är att han är den sjunde i ordningen gällande svenska målvakter att draftas. Högst genom tiderna har Oscar Dansk gått som 2012 valdes som 31:a av Columbus Blue Jackets. Men Lindbom går före tunga svenska målvaktsnamn som Jhonas Enroth, Robin Lehner och Henrik Lundqvist.

Att det skulle bli New York Rangers som lade beslag på honom var inte heller det helt väntat, även om de hade pratat så hade han också varit i kontakt med andra klubbar inför draften. Bland annat var han över på Chicagos egna combine för ett par veckor sedan.
— Det var många andra lag som visade att de var mer sugna innan. Så det var lite förvånande, men bara kul. Jag kan inte tänka mig ett bättre lag.

Hur tänker Rangers kring din framtid?
— De valde mig högt och det betyder att de tror på mig. De sa att de tror att jag kan bli en förstemålvakt i NHL. De vill att jag tränar på som vanligt här hemma och sedan får jag otroligt bra hjälp av dem med specialövningar.

LUTAR ÅT ATT HAN STANNAR I SVERIGE

Målvaktstränare i New York Rangers är Benoît Allaire, samme man som haft Henrik Lundqvist som adept under hela dennes NHL-karriär.
— Han vet vad han sysslar med om man säger så, säger Lindbom.

Tidigare i veckan har det ryktats lite lätt om att Olof Lindbom till nästa säsong skulle spela juniorhockey i Nordamerika. Men lyssnar man på vad målvakten själv har att säga så lutar det åt att han nästa säsong återfinns i Sverige, dock lämnar han en liten brasklapp.
— Jag har ett år kvar på mitt juniorkontrakt med Djurgården. Sen får vi se, jag skulle vilja skriva a-lagskontrakt redan nu. Djurgården vill också göra det, men det har inte kommit fram någonting än. Men jag hoppas att det blir senare i sommar.
— Jag har ett bra samarbete med Djurgården och jag trivs bra i Sverige. Men samtidigt, om Rangers vill att jag gör något annat så kommer jag göra det. Men som det är nu trivs jag bra i Sverige och ser fram mot nästa säsong i Djurgården.

Djurgården har öppnat upp för att de vill satsa på dig?
— Ja. Jag har bra kommunikation med Jan Öhman som är Djurgårdens målvaktstränare och han tror mycket på mig och vi har bra samarbete.

VAR HEMMA OCH TRÄNADE

Trots att Olof Lindbom spåddes gå bland de 100 främsta i draften så åkte han ändå inte över till Dallas där förra helgens event ägde rum. Han valde att stanna hemma av flera anledningar.
— Man vet aldrig som svensk målvakt. Man kanske sjunker några rundor och då är det inte så kul att sitta där och vara nervös framför alla tv-apparater.
— Dessutom hade jag varit iväg i Chicago några veckor innan och var på deras egna combine. Så jag missade fem-sex dagar där med träning så då valde jag att vara hemma istället för att inte hamna efter.

Men det blev snabba ryck efter det att Lindboms namn ropades upp i samband med draften och redan dagen efter åkte han över Atlanten för att vara med på deras development camp. Under lördagsmorgonen anlände han återigen till Sverige efter en, vad han själv beskriver det, bra vecka.

FÖRSTA SVENSK SEDAN LUNDQVIST

År 2000 draftade New York Rangers en svensk målvakt vid namn Henrik Lundqvist. Åren som passerat efter det har de inte valt någon svensk målvakt förrän Lindbom ropades upp förra lördagen. Faktum är att klubben bara draftat två målvakter högre sedan dess. 2001 var det Dan Blackburn som gick som nummer tio totalt och tre år senare Al Montoya som valdes som nummer sex.

Jämförelsen med ”King Henrik” blir såklart oundviklig.
— Jag tror inte det har varit någon intervju faktiskt i veckan där det inte kommit upp något sådant, säger han och skrattar.
— De säger i sociala medier lite saker som ”Prince Lindbom” och såna där saker. Det är kul att det är en ny svensk i Rangers organisation och jag försöker väl leva upp till det så gott som möjligt.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten