Cam Ward
Nyheter

Bekräftar: Stanley Cup-hjälten ser ut att lämna – efter 13 säsonger

ANNONS

Han vann Conn Smythe Trophy som rookie när han ledde sitt Carolina till Stanley Cup-titel 2006. Nu bekräftar general manager Don Waddell att det är troligt att Cam Ward lämnar klubben.

Flera starka målvakter finns ute på den fria marknaden, däribland Robin Lehner. De får av allt att döma sällskap av Cam Ward. Stanley Cup-hjälten från 2006 ser inte ut att få förlängt kontrakt av Carolina.

Chip Alexander på Raleigh News & Observer skriver på twitter att Carolinas general manager Don Waddell sagt att det är troligt att Cam Ward kommer hamna på den fria marknaden på söndag, när hans kontrakt löpt ut.

SHL-POÄNGKUNGEN SLÄPPS

Ward har varit kritiserad under många år men har på något sätt lyckats behålla posten som förstemålvakt, trots att Hurricanes värvat in såväl Eddie Läck som Scott Darling som skulle ta över. Waddell har också sagt att Scott Darling kommer bli kvar i klubben och att de kommer leta efter en free agent-målvakt för att komplettera honom.

34-årige Cam Ward har i stället ryktats till Chicago till nästa säsong, där han ska bilda en målvaktstrojka med Anton Forsberg och Corey Crawford.

Chip Alexander skriver också att Lee Stempniak och den forne SHL-poängkungen Derek Ryan inte heller lär erbjudas nya kontrakt.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL