REVOLUTION. Fredrik Ebbe tar fram nya skridskor åt Alexander Holtz med hjälp av CCM:s nya scanner.
ÖVRIGT

CCM 3D FIT Scanner revolutionerar marknaden – Så hittar du rätt skridsko!

Glöm skridskor med dålig passform och onda fötter. CCM har tagit utvecklingen kring skridskor till nästa nivå. Med sin nya fotscanner kan man skräddarsy varje enskild spelares skridsko. Hockeysverige.se hängde med när Djurgårdens talang Alexander Holtz fick sina fötter scannade.

SOLNA (HOCKEYSVERIGE.SE)
Tidigare gick de flesta hockeyspelare till sin sporthandlare för att prova och köpa nya skridskor. Många gånger har det säkert slutat med att den spelaren inte fått en skridsko som är optimal för just sin fot. Men nu är det slut med det.

CCM har nämligen valt att vända på tankesättet och presentera en scanner som först läser av hur spelarens fot är formad. Därefter gjuter man en fotriktig sko anpassad helt efter spelarens fot som sedan används i skridskon.
– Det är helt nytt sätt där du kan gå till din butik för att få redan på vilken skridsko du ska ha, berättar Fredrik Ebbe, Product Manager på CCM samtidigt som jättetalangen Alexander Holtz provar ut sina nya skridskor bredvid oss.
– Förr provade killen eller tjejen den skridsko man ville ha eller tyckte såg häftig ut. I dag scannar vi foten och du får ett resultat, egentligen en tredimensionell bild av din fot. Sedan har vi tre ”familjer” med tre unika passformer.

Processen är väldigt enkel och snabb, men ger mycket bra resultat.
– Scanningen tar ungefär 30 sekunder och sedan får du resultatet. Baserat på hur din fot ser ut rekommenderar vi en av dom tre passformerna. Det som är bra i det hela är att den inte bara visar den bästa passformen utan även den andra och tredje bästa. Även om datorn visar vad som är bäst kanske exempelvis Alexander känner att han vill ha det tajtare eller en annan passform. Den personliga preferensen väger alltid tyngst.
– Att komma in i en affär i dag är något helt annat än bara för ett år sedan. I dag blir du scannad och får data på vilken skridsko som är bäst för dig. Du kan se om du behöver bygga upp hålfoten, vilken support du behöver och så vidare. Det är ner på millimeternivå.

Vad är unikt för just CCM?
– Att vi verkligen scannar hela foten 360 grader. Det härleder till konstruktionen. One-Piece-konstruktionen är en teknologi och ett patent som CCM besitter. Konstruktionen är anatomiskt passformad vilket ger spelaren en unik passform och bidrar till än bättre kraftöverföring. En traditionell skridsko är byggd på ett annat sätt med en yttersula som binder ihop konstruktionen.
– Hela idén föddes när CCM 2016 släppte den första ”One-Piece” skridskon. Sedan dess så har man jobbat med teknologin och framförallt för elitspelaren.


Alexander Holtz fick sina fötter scannade under hockeysverige.ses besök.

”GER FÖRUTSÄTTNINGAR ATT KUNNA PRESTERA SÅ BRA SOM MÖJLIGT”

Det här betyder givetvis en hel del för den enskilda hockeyspelaren då det gäller att ha en bekväm utrustning och med det då förhoppningsvis kan göra en ännu bättre prestation på isen.
– Att ha rätt utrustning och rätt produkt på fötterna för en yngre spelare är nummer ett. Om det inte klämmer och gör ont är det mycket roligare att spela och fortsätta spela hockey.
– I varje ”familj” har vi sju, åtta prislägen så den här tekniken fungerar inte bara så att du måste köpa toppen. Du kan ta en skridsko långt nere i kedjan för passformen passar i respektive ”familj”. Du ser helt enkelt vad som passar spelaren bäst.
– Som jag sa så är den personliga preferensen nummer ett, men det här kan ge en vägledning och förutsättningar för att kunna prestera så bra som möjligt, tycka det är roligt för att det inte gör ont och så vidare.

Har ni börjat med det här i butikerna runt om i Sverige?
– Sedan slutet av april har vi 30 butiker i Sverige och Finland där det här finns. Det är dom riktiga hockeybutikerna som har den här scannern. Butiker som fokuserar på hockey.
– Gensvaret har varit bra. Butikerna lever på sina kunder och vill ta hand om dom på bästa sätt för att dom ska komma tillbaka.
– Först trodde många att hela processen skulle ta lite för lång tid, men i stället för att springa in på laget för att hämta nya skridskor vet försäljaren direkt ”jag kan börja här och ta med mig två, tre modeller som ligger nära”. 
– Vi kommunicerar det här då vi exempelvis fotar Aleksandr Ovetjkin i Washingtons omklädningsrum. Han blir scannad på samma sätt fast han är elitspelare så slutkonsumenten känner igen sig i butiken efter att vi kommunicerat på sociala medier hur vi gör med NHL-spelarna. Det är exakt samma grej förutom att den sista inställningen skiljer sig.

Alexander Holtz som under vår intervju provat ut sina specialkonstruerade skridskor med hjälp av CCM:s 3D Fit Scanner känner sig mer än nöjd med det han kommer ha på sina fötter när säsongen drar igång.
– Jag tror att det är viktig att kunna se vilken skridsko som passar ens fot bäst och vilken storlek man verkligen ska ha. Jag tror att det är många som undrar vad som passar honom eller henne bäst, men just scanningen tar fram vad som är det bästa.

Fredrik Ebbe:
– Vi har testat standardskridsko på Alexander, men det fungerar inte. Nu får han en likadan skridsko men som är gjuten efter hans fot och verkligen anpassad efter honom.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten