Paul Martin
San José

KLART: San José köper ut veteranbacken

ANNONS

San José Sharks väljer att köpa ut veteranbacken Paul Martin ur sitt kontrakt, meddelar klubben i ett pressmeddelande.

Han har 870 NHL-matcher bakom sig och har varit i ligan ända sedan 2003. Men nu är veteranbacken Paul Martins NHL-karriär i fara. Nu meddelar nämligen San José Sharks att de satt upp amerikanen på unconditional waivers med avsikt att köpa ut honom ur kontraktet med klubben.

Martin hade en skadefylld säsong och spelade bara 14 matcher i grundserien för Sharks. Han skickades till och med ned i AHL och gjorde karriärens första farmarlagsmatcher vid 36 års ålder. Detta blott ett år efter att ha varit Brent Burns partner när stjärnan vann Norris Trophy som ligans främsta back.

ETT ÅR KVAR PÅ KONTRAKTET

Den nu 37-årige Martin, som var petad under delar av Stanley Cup-slutspelet, hade ett år kvar på ett fyraårskontrakt med Sharks värt 4,85 miljoner per säsong. Kontraktet, totalt värt 19,4 miljoner, signerades inför säsongen 2015/16.
”Paul Martin har varit väldigt professionell både på och utanför isen under sina tre år i San José. Hans ledaregenskaper, karaktär och bidrag på isen har varit viktiga för vår framgång och att vi nådde Stanley Cup-finalen 2016”, säger general managern Doug WIlson i ett pressmeddelande från Sharks.

Utköpet innebär att Paul Martin är tillgänglig som unrestricted free agent när marknaden öppnar den 1 juli.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL